Cihat OVALI - YORUM


TEŞEKKÜRLER TOROS KAPLANLARI


Geçtiğimiz haftalarda bir alt gruba düşme kâbusunu atlatan Adanaspor´la, bu kâbusu geçen hafta üzerinde atan Eskişehir takımlarının karşılaşmasına şahit oldu 5 Ocak Stadyumu. Endişesiz, gelecek kaygısı olmayan ve sadece futbol oynamak isteyen iki takımın centilmence mücadelesi olacak diye beklerken, centilmenlik dışında büyük yanılgıya uğramızı ilerleyen dakikalarda anladık.

Koskoca ilk yarı boyunca ilk tehlikeli atağın misafir takım tarafından 23.dakikada yaşandığını söylersek, iddiamızın ne kadar doğru olduğunu anlarsınız umarım. Bu dakikadan sonra toplam dört pozisyona giren Eskişehirspor takımının karşısında, Temsilcimizin bir pozisyonu dahi yoktu dersem inanın abartmış olmam. İlk yarı bu olumsuzluklarla kapanırken, ikinci yarıdan beklentilerimizi yüksek tutarak devre arasına girdik.

Nitekim ikinci 45 dakikanın başlamasıyla atak futbol sergileyen Turuncu Beyazlı takımın, en kısa sürede golü bulacağı düşüncesine kapılmışken, ceza sahası içerisinde Renan Diniz´ın rakibine yaptığı harekete penaltı veren hakemin, bu kararını gole çeviren İbrahim takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. 59.dakikada meydana gelen gol sonrası da etkili futbol oynamaya çalışan Temsilcimiz 88.dakikada üçüncü oyuncu değişiklik hakkını 18 yaşındaki kaleci Özer´den yana kullandı. Ancak kaleci şansı yanında olmayan bu delikanlının kalesine gelen iki top ağlarla buluştuğunda maçın skoru 3-0´a gelmişti.  Skor ne olursa olsun amaç gençleri bu takıma monte etmek, bu bakımdan Eyüp hocayı tebrik ediyorum.

Eskişehirspor takımının hocası Yılmaz Vural´ın ?Adanaspor amacı kalmış bir takım değil, bitse de gitsek mantığı ile sahaya çıkmış bir takımdı? ifadelerine kesinlikle katılmıyorum. Bu takım sezon başından beri seyircisiz mücadele ederek bu ligde kalmaya muvaffak oldu. Eskişehir seyircisi gibi bir taraftar topluluğu bu takımın arkasında olaydı, Adanaspor´un ilk iki şansının çok yüksek olacağından hiç bir zaman kuşku duymadım. Sezon başında ilk sıraları zorlarken ve arkasında taraftar topluluğu yokken, Kemal Kılıç hocanın, birkaç kendini bilmezin tezahüratıyla görevden ayrıldığını unutmayalım. Şayet, Kemal hoca bu takımda kalıp, taraftarı da takımına sahip çıkabilseydi, Adanaspor´un Süper Lige bu sene tekrar döneceğinden adım gibi emindim. Ancak olmadı tüm olumsuzluklar Turuncu Beyazlılardan yanaydı.

2017-2018 sezonunu 43 puanla tamamlayan Adanaspor takımını cani gönülden kutluyorum. Hocamız Sayın Eyüp Arın´a teşekkürlerimi sunuyorum. Bu camianın önümüzdeki sezon taraftarla olan kırgınlığının son bularak, layık olduğu yerlere gelmesini temenni ediyorum. Yaşattığın mutluluklar için sana sonsuz minnet duyduğumu ifade ediyorum Toros Kaplanları.

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00