Vahit ŞAHİN


80 MİLYONU KUCAKLAMAK


Cumhuriyet Halk Partisi´nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu,son TBMM Grubu toplantısında?Bizim Cumhurbaşkanı Adayımız 80 Milyonu Kucaklayacaktır? dedi.

Ülkenin bütün muhafazakâr demokratlarına seslenerek,?Bütün darbelerden şikâyetçiydin, darbelere karşı çıktın, mağdurlardan yana oldun, şimdi aynı şekilde darbelere karşı çıkma zamanıdır. 24´ünde sandığa gideceksin 24 Haziran´da. Eğer darbeden yanaysan, diktadan yanaysan Erdoğan´a gider oyunu verirsin. Darbeden değil, mağdurdan yanayım, mazlumdan yanayım, demokrasiden yanayım, insan haklarından yanayım diyorsan farklı bir cumhurbaşkanını seçeceksin? dedi.

Ve Cumhurbaşkanı adayının nasıl olacağını açıkladılar:

?Bizim cumhurbaşkanı adayımız, demokrasiden yana olacaktır, darbelere açık ve net karşı çıkacaktır, insan haklarından yana olacaktır, mazlumlardan ezilenlerden yana olacaktır. Bu ülkede herkesin düşüncesini özgürce ifade ettiği bir Türkiye´den yana olacaktır. Biz böyle bir cumhurbaşkanı istiyoruz ve tarafsız olacaktır. 80 milyonu kucaklayacaktır bizim cumhurbaşkanı adayımız. Bu olmadığı takdirde bütün söylemlerimizin hiçbir anlamı kalmaz. Biz onlar gibi değiliz, biz onlar gibi değiliz! Kimse şunu düşünmesin. Söylediklerimizle kalbimiz aynı paraleldedir. Kalbimizde neyi düşünüyorsak, dudaklarımız da onu okuyor. Biz çifte standart nedir bilmeyiz, ahlaksızlık nedir bilmeyiz, adaletsizlik nedir biliriz, ama adaletsizlikle mücadele ederiz, bizim düşüncemiz budur.?

Sayın Kılıçdaroğlu, ?Bizim adayımız? dediği Cumhurbaşkanı adayına ben de şahsım adına, ?Benim adayımdır? diyebilirim.


ÜÇ SORU

1- Eğer Türkiye´de her şey yolundaysa, neden erken seçim yapıyoruz?

2-Eğer işler yolunda değilse, neden tekrar aynı kişiyi cumhurbaşkanı seçiyorsunuz.

3-Eğer ülkeyi kurtaracak olan Erdoğan ise, ülkeyi bu hale getiren kim? 

 

Sosyal medyada dolaşan ve Kılıçdaoğlu´nun grup toplantısında dillendirdiği bu üç soruya bizlerin vereceği yanıt bellidir. Ama bu soruya bizden ziyade AK Partililerin verecekleri yanıt önemlidir. Son seçimde yüzde 50´yi onlar oluşturuyordu.

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00