Cihat OVALI - YORUM


ZOR GEÇECEK SON ÜÇ HAFTA

PANORAMA


Temsilcimiz Adanaspor, Spor Toto  1.Lig´in 31.haftasında kendi sahasında oynadığı Boluspor karşılaşmasını puansız kapadı. Seyirci fakiri Temsilcimiz, 2-0´lık skorla öne geçtiği müsabakadan akıl almaz hatalar sonucunda yediği 3 golün sonucu bu haftayı yerinde sayarak geçirdi. Kaleci İrfan Can´ın yediği beraberlik golünün üzerine, hakemin verdiği uyduruk penaltı da, bu yenilginin tuzu biberi oldu. Kalecimiz genç ve  geleceği olan  bir delikanlı, ancak aldığı transfer tekliflerinden mi bilemem, bu karşılaşmada kafası başka yerde gibi geldi bana. Arkadaş, iyi bir kaleci olmak istiyorsan hakimiyetin altına aldığın topu elinden kaçırmayacaksın. Sen ne yaptın kaçırdığın topu üstelik rakibin ayağına teslim ettin. Bir başka dikkat çekici konu da, yaptığın degaj ve kullandığın topların çoğunluğu taçla sonuçlandı. Oysa  ki sezon başı daha dikkatli ve oyunu takip eden bir kaleciydin. Toparlanmanı diliyorum. Önümüzdeki üç haftada  iki deplasman maçına çıkacak Turuncu Beyazlılar,  son hafta maçını içerde oynayacak. 32 ve 33.haftalarda Elazığspor ve İstanbulspor´a konuk olacak Temsilcimiz, son haftayı sahasında Eskişehirspor karşılaşmasıyla kapayacak.

Bir diğer Temsilcimiz Adana Demirspor,  puan veya puanlar almak amacıyla çıktığı Elazığ deplasmanından eli boş döndü. Hasbelkader,  kaptanın rakip sahaya gönderdiği tesadüfü golle öne geçen Mavi Şimşekler , bu üstünlüklerini beş dakikaya sığan gollerle rakibine teslim etti. 58.dakikada oyuna giren Diarra  65 ve 70.dakikalarda attığı gollerle ev sahibi takımın üç puana ulaşmasında en büyük etken oldu. Diarra attığı bu gollerle, yedek kulübesinin ne kadar önemli olduğunu da herkese gösterdi. Oyunun akışını değiştirecek yetenekte yedeğin olduğu zaman, puan almanın ne kadar kolay olduğunu anlamakta fayda var. Demirspor´un, kalecisinden başlamak üzere yediği gollerde  evlere şenlik bir futbol sergilediğini bilmeyen kalmadı. Nitekim, defansın arkasına atılan iki top da golle netice verdi. Bu saatten sonra, 32,33 ve 34. haftalarda oynayacağı üç maç daha da önemli hale geldi. 32 ve 33.haftalarda kendi sahasında oynayacağı Erzurum ve Altınordu karşılaşmaları alınacak puanlar, son hafta Ankaragücü karşılaşmasına rahat çıkmasına vesile olacaktır Demirspor´un. Çünkü, düşme hattında yer alan takımların üç puan üstünde yer alıyor Temsilcimiz.

Spor Toto  1. Lig´in 31.haftası toplam (32)  gole sahne olurken,  iki  beraberliğin olduğu    hafta yaşadık.   En farklı sonucu evinde Samsunspor´u  5-0´lık  skorla  yenen  Eskişehir  takımı  elde etti. Öte yandan, bu Lig´den düşmesi kesinleşen Manisaspor ve Gaziantepspor´un aldıkları skorlar istatistikler için artık bir önem arz etmiyor.

Bu  haftayı mağlubiyetle kapatan Temsilcilerimizden Adanaspor  (40)  puanla  on ikinci  sıraya düşerken,  Adana Demirspor  (37) puanla   on üçüncü sıradaki yerini korudu. İlk  sıralarda  Rizespor  (60) , Ümraniyespor  (57)  ve Ankaragücü  (56)    puanla  yer alıyor. Ligin son sıralarında ise, . 14,15 ve 16.sırada yer alan  ve aynı puana sahip Eskişehirspor, Denizlispor ve Samsunspor tam bir cadı kazanında yer alıyorlar. Dileriz Adanaspor ve Demirspor bu üçlü gruptan olabildiğince uzak durur.

32.hafta karşılaşmalarında  Adanaspor  21 Nisan 2018 Cumartesi günü saat 13.00´de Elazığspor´a konuk olurken,  Adana Demirspor  22  Nisan 2018 Pazar günü saat 15.30´da  Erzurumspor´u ağırlayacak.

 

YAZARLAR

  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00