KONUK YAZAR


YENİ ADANA GAZETESİ VE BASIN BAYRAMI..


/resimler/2018-1/9/1454310764100.jpg10 Ocak Çalışan Gazeteciler Bayramı olarak kutlanır. Bu yılda yine 10 Ocak tarihinde Çalışan Gazeteciler Bayramını  kutlamaktayız.

Bugün yine bizler için rutin günlerden birisi olacak. Ben tüm meslektaşlarımın  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, sağlık, sıhhat ve başarılar diliyorum.

ZÜLFİKAR İNÖNÜ TÜMER..

Bu isim sanırım tanıdık gelmemiştir.  Zülfikar İnönü Tümer, kurduğu inşaat şirketiyle, sulama, içme suyu, yol, köprü gibi altyapı inşaatlarının yanı sıra tescilli kültür varlığı yapıların rölöve, restütisyon ve restorasyon projeleri ile bu yapıların onarımlarına yönelik çalışmalar yapan bir işadamı ve siyasetçidir... 25. Dönemde Adana Milletvekili seçildi. TBMM KİT Komisyonu Üyesidir. Orta düzeyde İngilizce bilen Tümer  ile geçen ay  Adana´da tanıştık ..

Kendisi 100. Yayın yılını   Seyhan Otel´de kutlayan Türkiye´nin en eski yerel gazetelerinden YENİ ADANA Gazetesinin kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmıştı.

Biz de Tarsus´tan MEDYAD Başkanı Okan Çalışkan ile kutlamalara gittik. Orada  Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ile buluşup, kutlamaların yapıldığı salona geçtik. Burada Osmaniye Gazeteciler Cemiyeti başkanı İsrafil Avcı ile aynı masayı paylaştık.

Milli Mücadelede önemli görev üstlenmiş Yeni Adana Gazetesi´nin 99 yılı geride bırakarak 100. Yılına girdiği kutlamalarda yer almak bizler için gurur kaynağı olmuştur. Yeni Adana Gazetesi´nin istikrarlı bir şekilde yayın hayatında varlığını sürdürmesi ve 100 yaşına girmesi alkışlanacak bir çalışmadır. Bu güzel köklü gazetenin, yayın hayatına başlamasına sebep olan ilkelere, temel prensiplere de riayet ederek bu zamana kadar gelmesi, Yeni Adana için ve biz yerel basın mensupları  için  gurur kaynağıdır..

Gazetenin Kurucusu Ahmet Remzi Yüreğir´den Çetin Remzi Yüreğir´e, bu istikrarlı yayın hayatı  sadece Türkiye´de değil,  dünyada birçok gazeteyi kıskandıracak köklü bir geçmiş demektir. Ben, Yeni Adana sonsuza dek var olsun isterim.. Milli Mücadele´nin başladığı dönemden bu yana varlığını sürdürmesi ve Cumhuriyetin kendi temelleri üzerinde kökleşmesi noktasında da ilkelerine sadık kalması, şahsen bir Cumhuriyet çocuğu olarak bizim için de kıvanç kaynağı olmaktadır.

İşte ödüllerin verildiği, Yeni Adana gazetesinin kuruluşundan günümüze geçen süreyi anlatan slayt gösterisi ve önemli günlerin gazetelerinin birinci sayfalarının izlendiği gecede  davetlilerin huzuruna çıkan  Zülfikar İnönü Tümer, çok güzel sözler sarf etti. Hatta konuşmasındaki o sözler biz diğer gazetecilerinde gönlünü okşadı, gururlandırdı, mutlu etti.

Ne demişti sayın milletvekili Tümer..

?Ben üniversitede okuyordum. Mezun olmama az bir süre kalmıştı. Okulum bitince İnşaat sektöründe hayatımı kazanacaktım. Kurduğum inşaat şirketiyle, sulama, içme suyu, yol, köprü gibi altyapı inşaatlarının yanı sıra tescilli kültür varlığı yapıların rölöve, restütisyon ve restorasyon projeleri ile bu yapıların onarımlarına yönelik çalışmalar yaptım. Bu işleri yaparken ilk kazandığım para benim için çok önemliydi. Çünkü babamın bir vasiyeti vardı.

Babam bana ?Oğlum, okuldan mezun olup kazandığın ilk para ile Yeni Adana gazetesine abone olmanı istiyorum? demişti. Bende  bu sektörde ilk kazandığım parayı aldım, gittim Yeni Adana Gazetesine.. Selam verip oturduk, hal hatır sorduktan sonra gazetenin sahiplerine dedim ki..

?Benim  babamın bir vasiyeti var. İlk işimden kazandığım para ile gazetenize abone olmak istiyorum?. Ve babama verdiğim sözü yerine getirdim.

Bu sözlerim, Yeni Adana  gazetesinde gazete idarecileri tarafından o kadar memnuniyetle karşılandı ki.. Bugün yine bu güzel gazetenin bir abonesi olarak, bir Adanalı olarak 100. Yılında yanlarında olmaktan onur ve gurur duyuyorum?

Bu sözleri ayakta alkışlandı sayın milletvekilinin. Ve kendisine bir teşekkür plaketi verildi o gecede.

Ben bunları notuma aldım, 25 Aralık 2017 tarihinde Adana  Seyhan Otelinde gerçekleşen o 100. Yıl kutlama proğramından  döndükten sonra konuyu MEDYAD başkanımız Okan Çalışkan ile ele aldık. İkimiz de bu milletvekilinin sözlerinden o kadar mutlu olmuştuk ki..

Sanki Milletvekili  Zülfikar İnönü Tümer, bizim gazetemize abone olmuş gibi  sevindik. Mesleğimize motive olduk.

İşte bizim,  GAZETECİLİK MESLEĞİ , maddiyattan çok  böylesine duygu yüklü jestlerle ayakta duruyor.

Yakup Boncuk Tel. 0533.3248800 Tarsus

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8828,70%-0,62
  • DOLAR

    32,29% 0,55
  • EURO

    35,19% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2238,56% 0,53
  • Ç. ALTIN

    3895,90% 0,00