Cihat OVALI - YORUM


TEMSİLCİLERİMİZDEN 10.HAFTADA 0 PUAN

PANORAMA


Temsilcimiz   Adanaspor  TFF 1.Lig´in 10.haftasında Balıkesir deplasmanından eli boş döndü. İki  maç üst üste kazanan rakibi karşısında, Magaye´nin penaltısıyla beraberliği yakalayan Toros Kaplanları  51.dakikada skor üstünlüğünü ev sahibine kaptırdı. Sonucun bu kadar farka gitmesinin tek sebebi ise, Adanaspor´un beraberliği yakalamak için rakip takımın kalesine yaptığı hücumlarda, kontra  atak yemesidir. Toros Kaplanları  her ne kadar seyircileri stada gelmese de , bir şekilde puanları alma başarısını gösteriyor. Ancak, deplasmanda puan fakiriler. Ligin 10.haftasını tamamladığımız şu an itibariyle beş deplasmandan sadece bir puanla döndü. Öncelikle rakip sahada puan alamama fobisini yenmeleri şart. Yoksa ki kadro ve tecrübe bakımından, diğer takımlardan eksiği yok fazlası var. Seyircisi ile olan pürüzler giderildiği takdirde, önümüzdeki Çaykur Rizespor maçını yüz akıyla tamamlar inancındayım.

Bir diğer temsilcimiz Adanaspor Demirspor ikinci yarıda iyi bir oyun sergilediği Giresunspor karşısında ilk yarıda yediği gollerle  mağlup olarak sahadan ayrıldı. Sağanak yağmur altında oynanan karşılaşmada, dakikalar henüz 33´ü gösterirken tabelada ev sahibi takımın 2-0´lık yenik durumda olduğunu görmek hayal kırıklığı yarattı. İlk yarı bitene kadar bu skoru değiştirmeye yönelik bir futbol oynamadı Demirspor. Halbuki, yağmur altındaki taraftar kendine yakışır bir futbol bekliyordu çektikleri eziyetten dolayı Mavi Şimşeklerden. İkinci yarı bambaşka bir futbol sergileyen ev sahibi takım 2-1´lik skoru 90+2´de yakalayınca beraberlik golüne ulaşmayı beceremedi. Eğer attığı golü ikinci yarının başında gerçekleştirmiş olsaydı, bu futbolla sahadan galibiyetle ayrılması içten bile değildi. Demirspor bu maçın ikinci yarısında oynadığı futbolu, sezona yaydığı takdirde bu ligin en iddialı takımı olacaktır.

TFF 1. Lig  bu hafta toplam (21)  gole sahne olurken,   (1) maç  berabere bitti.  En farklı sonucu 4-1´lik skorlarla rakiplerini yenen  Balıkesirspor ve Erzurumspor elde etti. 

10. haftayı  zararla kapayan ve Teknik Direktör Giray Bulak´ın  istifasıyla sarsılan  Adana  Demirspor  (14)  puanla dokuzuncu  sıraya düşerken, Adanaspor  aldığı mağlubiyetle   (14) puanla onuncu  sırada kendine yer buldu.  İlk  sıralarda   Ümraniyespor  (21),  Giresunspor (19) puanla yer alırken,  Ankaragücü ve Rizespor  (18)´er puanla 3 ve  4. olarak sıralanıyor. Manisaspor (7) ve Gaziantepspor (2) puanla son sıralarda bulunuyor.

11. haftada;  Adana Demirspor  4 Kasım 2017 Cumartesi  günü saat 13.00´de Ümraniyespor´a  konuk olurken, diğer temsilcimiz Adanaspor 5 Kasım 2017 Pazar günü saat 18.00´de Çaykur Rizespor´u ağırlayacak.

Takımlarımıza yapacakları bu zorlu müsabakalarda sonsuz başarılar dileriz.

 

 

YAZARLAR

  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00