Cihat OVALI - YORUM


Bu haftaki misafir Beşiktaş


Gerek Adana 5 Ocak Stadyumu etrafında, gerek Stad tribünlerinde heyecanlı bir bekleyiş maç öncesinde hemen göze çarpıyor. Dile kolay spor otoriteleri tarafından büyük takım statüsünün içinde yer alan Beşiktaş  futbol takımı uzun bir aradan sonra şehrimizde.

Kuzey kale arkası ve numaralı tribünün büyük bir bölümünü konuk takım taraftarı tıka pasa doldurmasına rağmen, ev sahibi takım seyircisinin özellikle maraton tribününde büyük boşluklara sebebiyet vermesini anlayışla karşılamamız gerektiğini düşünenlerdenim.

Ticarette sürümden kazanmak diye bir tabir vardır. Normal Lig maçlarında stadın maraton kısmını   30.00 TL gibi bir rakamla  pazarlayan ev sahibi takımın,  bu maçın biletlerini ortalama 50.00 TL´ye yükseltmesi hem kasasının dolmasına yol açacak,  hem de futbolcuları dolu tribünler önünde oynamaları hususunda motive edecekti. 50.00 TL gibi rakamın iki katı seviyelerinde tutulan biletlere talip olmayan taraftar, protesto veya başka sebeplerle de olsa bu tribünü  boş bıraktı.

Protestosu sadece bilet fiyatlarına olmayan Adanaspor taraftarının Beşiktaş´lı futbolcuları taşlayarak tepkilerini  göstermelerini anlayamadım. Ne mutlu bizlere ki, turuncu beyazlı takım sayesinde bu futbolcuları seyredebilme imkanına sahip olduk.

 Korneri kullanmaya gelen Quaresma´yı 27 ve 45.dakikalarda taşlamak size ne getiri sağladı. Bu olayın  gerçekleşmesi ,  konuk takım seyircisinin de hiç te haklı olmadığı ?Adana Kümeye? tezahüratına sebep verdi. Karşılıklı atışmaların gerçekleştiği müsabaka,  maç sonunda sokak terörüne kadar uzandı. Kim bilir bu maçın etkileri ne cazaları da beraberinde getirecek. Hem puan veya puanlar alamayacaksın, hem de cezaya maruz kalacaksın, insanın canını en fazla bu hususlar yakıyor.

 Oysa ki, geçtiğimiz yıllarda Sayın Fikret Orman ve Sayın Bayram Akgül başkanları oldukları kulüpleri kardeş takımlar ilan etmişlerdi. Ne oldu da kardeş takımların taraftarları birbirlerine kin kusmaya başladı çözemedim.

Adanaspor´un Süper Lig´deki rakibinin Beşiktaş olmadığının herkes bilincinde. Alınacak puan veya puanlar ev sahibi takım için sürpriz. Karşılaşma boyunca yapılan gollük atakları kıyaslama yaparsak goller de dahil olmak üzere Beşiktaş´ın 15, Adanaspor´un 4 gollük pozisyonun olduğunu söylersek,  kanımca doğru bir istatistik yapmış oluruz.

 Yukarıda da belirttiğim gibi,  Toros  Kaplanları´nın muhatabı Kara Kartal değil. Üst tarafla puan farkı daha da açılmadan,  dört büyük dışındaki takımlardan alınacak puan veya puanlar sıralamadaki yerini belirleyecek turuncu  beyazlıların. Artık hoyratça harcayacak puanı kalmadı, bütün haklarını kullandı. Seneye de bu kaliteli takımlara ev sahibi yapabilmek adına, vakit çok geç olmadan gerekli tedbirleri almalı.

Bu arada,  taraftarın da kulübüne fair-play çerçevesinde sahip çıkması gerekiyor. Yapılacak en ufak bir taşkınlığın kimseye faydasının olmadığının bilincine varması şart. Yönetimin  de fırsatçılığa meydan vermeden bilet fiyatlarını düşürerek, taraftarı tribünlere çekebilmenin yolunu açacağını düşünmesi gerektiği kanısındayım.

12.haftadan itibaren  Adanaspor´un; Yönetimi, hocası ve futbolcusuyla takımına sahip çıkarak Süper Lig´de kalıcı olmak adına taraftarıyla bütünleşmeleri  gerekiyor. Bu unsurlarla birleşme,  başarıyı da beraberinde getirecektir.

 

YAZARLAR

  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51