Cihat OVALI - YORUM


EMEĞE SAYGI LÜTFEN !


Sportmenliğe aykırı açıklamalarda bulunmasından dolayı takdiren (45) gün hak mahrumiyeti ve 15.000,00 TL para cezası verilen Başkan Sedat Sözlü.

?Saha Olayları? ile ?Çirkin ve Kötü Tezahürat? nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı´nın 52 ve 53. maddeleri uyarınca PFDK´na sevkedilen Adanademirspor kulübü.

?Sportmenliğe  Aykırı Açklamaları? nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı´nın 38.maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK´na sevkedilen Engin İpekoğlu.

Başkanın, seyircinin ve hocanın ceza yeme ihtimaliyle öne çıkmalarına sebep olan maç, 5 Kasım 2016 cumartesi günü saat 17.00´de oynanan ve Özgür Yankaya´nın hakemliğini yaptığı Adanademirspor- Eskişehirspor karşılaşmasından başkası değil.

Sanki bu haberlerin olacağı içime doğmuş gibi, cumartesi günü oynanan karşılaşmayla ilgili yorum yapmaya elim gitmedi. Keşke bu cezalar gündeme gelmeseydi de sizlerle maç düşüncemi paylaşmamış olsaydım. Bu ve benzeri haberler,  her zaman yüreğimizi yakıyor, içimizi sızlatıyor ve dudaklarımızı titretiyor.

Sportif müsabakaların ana unsuru olan takım, hoca ve yönetimi bu seviyelerde TFF´nun ceza potasında tutmasındaki en önemli sebeplerin başında,  hakem triosunun geldiğini düşünüyorum. Haksız yere canı yanan taraftarın tepkisinin, bir zincirin halkaları misali hocaya ve yönetime sirayet etmesi kadar doğal bir şey olamaz.

Bir sezon boyu emek vererek ve alın teri dökerek mücadele veren futbolcular ile teknik kadronun yanı sıra,  başarılı olmak için maddi ve manevi desteğini esirgemeyen yönetim kurulunun olağanüstü gayretlerini görmezlikten gelmenin saygısızlık olduğu bir gerçektir.

Hakemlerin hata yapmaları kadar doğal bir şey olamaz. Futbol hatalar oyunu olduğuna göre, oyunun en önemli aktörü olan hakemin,  kasıt olmaksızın hatalarını olgunlukla karşılamakta fayda var. Ancak art niyetli ve egolarını tatmin etmek için müsabaka yöneten hakemleri de buradan kınıyorum. Maddi olanaksızlıklara rağmen tribünlere koşan taraftarı çıldırtma hakkı kimsede olamaz.

Bu arada bir konuya açıklık getirmekte fayda var. Geçmişi başarılarla dolu bir kariyere sahip olan Ozan İpek´in, 30 yaşının verdiği olgunlukla futbol iştahının da eksilmediğini gözönünde bulundurarak söylüyorum. 20.dakikada,  Pote´nin pasında ceza sahasında  hakem tarafından penaltı verilebilir diye kendini çimlere bırakmak yerine, topu filelerle buluşturmayı düşünebilse, takımı bu hafta ilk 5´in içinde olacaktı. Cin olmadan çarpma devrini geçmiş olan Ozan İpek´in futbolun gereklerini yerine getirmesini ve taraftarı galayana sürüklemekten vazgeçmesini bekliyorum bundan sonraki maçlarında. Ancak, yine ceza sahası içinde yapılan bir başka pozisyonun da penaltı olduğunu belirtmekte fayda umuyorum. Yine Ozan İpek´e yapılan bu hareket penaltıyı gerektirir ki hakemin burada takdir hakkı yoktur. Yani bu hareket penaltı gibi penaltıdır.

Haydi beyler, bu işten ekmek yiyenlere ve yediği ekmeğin karşılığını verenlere kısacası  ? EMEĞE SAYGI?duyun. Oturduğunuz koltuğun hakkını verin.

 

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00