Zekai BULUÇ


POSTMODERN KAPİTÜLASYONLAR VE MÜDÜR BEYİN YEŞİL KÜRKÜ


- Yabancılara tek taraflı  kolaylıklar sağlayan Gümrük Birliği anlaşması .

-Ulusal ilaç sanayisinin kurulmaması .

-Türk tütününün ekilmeyerek Vırgınıa tütününe dönülmesi .

-Tekelin kapatılması .

-Pamuk  ekimi ile uğraşan çiftçinin aldığı rekolteyle masrafını kurtaramayışı yüzünden Yunanistan dahil olmak üzere çoğu ülkeden  pamuk ithal edilmesi ( Eskiden biz pamuk ihraç ediyorduk )

- İthal köftenin İnegöl Köftesine , ithal boyalı gazozun yerli gazoza  tercih edilmesi .

- AR- GE´lerin bir türlü geliştirilmeyişi

- Angus tipi sığır ithali . ( Eskiden Kars ve Erzurum´ yetişen küçük ve büyükbaş hayvanlar Türkiye´yi doyurmaya yetiyordu . )

- Ulusal rulman sanayisinin kurulamaması .

-Çiftçinin  , yalnızca  bir kez ekebildiği tohum için emperyalist tohum tekellerine muhtaç edilmesi ( Örneğin bir kez ekilen domates ,buğday  vb . gibi )

-Yerken kokusu 10-15 metreye giden güzelim  Anamur muzu yerine Çikita muzunun tercih  edilmesi için herşeyin yapılması .

- Kendi dağlarımızdan çıkan billur  gibi sularımızı şişeleyip üstüne çok uluslu markaları yapıştırarak satmamız . Çünkü çok uluslu şirketlere isim hakkı ödüyoruz .

- Dünyadaki Bor madenlerinin yüzde altmışından fazlasına sahibiz fakat bu madeni işlememiz önleniyor . Bor madeninin tonunu üç kuruşa satıp kilosuna bir ton döviz ödüyoruz !

- Fabrika imal edecek fabrikaların kurulmasının önlenmesi .

-Kemalist aydınların kim tarafından katledildiğini ortaya çıkaracak tuğlanın bir türlü çekilmemesi .

- Kamu mallarının özelleştirme yoluyla yabancılaştırılması .

-Düşündürmeme mühendisliği tarafından halkımıza Mehmetçik ile polisin yediği kurşunun değil ; Polat Alemdar ?ın yediği kurşunun (!) düşündürülmesi .(örtülü kapitülasyon )

-Nişasta bazlı şeker (NBŞ) kotasının tamamen kaldırılacağı haberleri ?Haber doğru ise şeker pancarı üreticisinin vay haline ! Çok uluslu şirketler  bayram edecek !

- İmzalayanların  tümünün Kemalist ve Sosyalist oldukları için ünlü Yön Bildirisiyle hazırlanan reçetenin bilerek dikkate alınmaması.

NOT: Bu yazıyı hazırlarken TV´lerde İzmir´de bir okulda Andımızı okuyan öğrencilere okul müdürünün bozuk attığını gördüm !

 Bence , Andımızı okuyan öğrenciler ceza olarak ? Müdür Beyin yeşil kürkü yeni çıktı bu türkü? isimli türkü ezberletilip okutulmalıdır ! Öğrencilerin andımızı tekrarı halinde bu türkü tek ayak üzerinde söyletilmelidir !

-Müdür Beyin Andımızı okuyan öğrencilere bozuk attığı gün güneydoğuda 10 şehit vermiştik! Müdür Bey   ,öğrencilere bozuk atmak yerine ?  Haydi çocuklar , şehit düşen güvenlik güçleri için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunalım . ? demeliydi .

Sağlıcakla kalın.

YAZARLAR

  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00