Ahmet DUMAN


Kemal Bey Kime Ne Veriyor?


Kuramsal olarak ortada önemli bir oy var; %35! MHP nin durumu göz önünde, HDP nin ise devlet/hükümetle ilişkisi geleceği hakkında fazla bir umut vermiyor. Demek oluyor ki en az %35 lik bir dilim sahiplenecek siyasi partiyi bekliyor.

Kemal Bey´in kafasından bunların geçtiğini sanıyorum. Bu nedenle hep söylediği o tekerlemeyi tekrar ediyor; diyor ki, terörü bitirmek için ne istiyorsa vereceğim.

Zaten epey zamandır, dolaylı olarak, eylemleriyle her çeşit desteği vermekte kusur etmiyorlardı.

Yıllardır CHP iyi yönetilmiyor. Bu, hükümete destek konusu, eskiden olsa anında bir Küçük kurultay toplanır ya da bir il başkanları toplantısı yapılır, konu tartışılırdı. Dedim ya, lafın gelişi işte, uzun zamandır böyle bir şey yok! Yani kime ne veriyorsun, niçin veriyorsun sana bu verme yetkisini verene de bir sor canım!

Kemal Bey ve ekibinin 1 Haziran seçimlerinden bu yana doğru yaptıkları bir şey yok. Parti ve Ülke çıkarlarından uzaklar. AKP´nin gündemini izleyerek geçiştiriyorlar.  

Ancak, anayasa konusunda inanılmaz bir gayretkeşlik içindeler. Uzun zamandır parti toplantılarını izlerim, olanaklar elverdiği ölçüde kapalı toplantılardan da haberimiz olur, ben daha örgütten hiç kimsenin ?aman sayın genel başkanım bir yeni anayasa yapın n´olur? dediğini, ısrar ettiğini duymadım. Alanlar ?yeni anayasa isteriz? tezahüratlarıyla inlemedi. AKP, yeni anayasa diyor CHP, daha yeni anayasa? Bu günlerde anayasa komisyonunda görevli milletvekillerinin yüzünde güller açıyor ?bayram müjdesi vereceklermiş!?

15 Temmuzdan sonra CHP Genel Başkanı panik halinde. ?Darbeci? diyecekler diye korkuyor. AKP´yi darbelere karşı verdiği mücadelede yalnız bırakmıyor; hele demokrasi konusunda, en büyük destekçi. Hele de Yenikapı mitinginde koyduğu tavır gözleri yaşarttı. Olasılıkla, Cübbeliyle de tokalaşmışlardır. ?O hal? yasası ve bu yasaya bağlı olarak çıkarılan kararnamelere hiç karşıtlık yok.

Yapılması gereken bir çok şey var, terörle ilgili olarak, AKP ye destek yerine Türkiye´ye terörü nasıl çözeceğini anlatmalı.

Darbe girişiminde bulunan odaklara kimlerin nasıl bu denli fırsat verdiğini sormalı. Bu sorular alanlardan sorulmalı, halkla birlikte sorulmalı. Bunlardan hesap sorulacağını söylemeli?

Parlamentonun üstünde hiçbir güç tanımadığını tanımayacaklarını söylemeli.

Cumhurbaşkanı ?sayın muhbir vatandaş? ı göreve çağırıyor. Derhal karşı çıkmalı.

Bu günlerde Gaziantep´te olan acıklı terör olayından sonra bir kez daha anlaşıldı ki, güneydoğu kanamakta devam ediyor ve sahipsiz. Önce Güneydoğu halkına sonra bölgedeki güvenlik güçlerine CHP nin var olduğunu bu ülkeye sahip çıkacağını anlatmalı. Terör beklentisi olan diğer bölgelere de bu duyuru yüksek sesle açık hava toplantılarıyla yapılmalı.

Kemal bey düşük profilli başbakana çabuk alışmış görünüyor. Bari bir toplantıda ?yahu kusura bakma biz sendeki profilin irtifaını saptayamamışız? dese de bizi de her buluşmalarında güldürmese?

Tamam haklı olabilir partinin de oy alması gerek? Peki bunca riske değiyor mu? Yani ürkütülen kurbağa miktarı ne? Şöyle bir bakıyorum fazla bir yararı yok. Hiç mi anket yaptırmaz bu parti? İnsan sorar: 15 Temmuz darbesine karşı gösterdiğimiz tavır doğru mu? İnsan sorar: Yeni kapı mitingine katılmamız doğru mu? insan sorar: Cübbeli, Fetullah´tan iyi mi? İnsan sorar: bundan sonra hükümetin aşağıdaki cemaatlerden hangisiyle ilişki kurması doğru olur? (kusura bakmayın seçenekleri buraya yazamadık)

Eğer siyasetçi iseniz en önemli şey´i: Siyasette ?bir artı bir´in? her zaman iki etmediğini, bazen yarım da ettiğini bilmek zorundasınız.  

YAZARLAR

  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05