ZİHNİ ALDIRMAZ´A TAHLİYE
15.07.2016 16:07:36 747 0

ZİHNİ ALDIRMAZ´A TAHLİYE

Adana Büyükşehir Belediyesi eski Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile Muammer Çalışkan, Ferat Yüksel ve Mustafa Vural´ın tutuksuz yargılanmasına karar verildi


Adana´da aralarında Eski Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz´ın da bulunduğu Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) davasında tutuklu yargılanan 4 sanık tahliye edildi.
Dönemin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ve yönetiminin imar yolsuzluğu ve plan sahteciliği yaparak Gülen Cemaati´ne yakınlığıyla tanınan Kanuni Üniversitesi´ne ait arazinin meclis kararı olmamasına rağmen konut alanına çevrilerek cemaate 150 milyon liraya ulaşacak miktarda rant kazandırdığı ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada 13 Ocak´ta 16 kişi gözaltına alınmıştı.
Zihni Aldırmaz, Ferat Yüksel, Mustafa Vural, Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Hasan Uzun ve Adana Ticaret Borsası eski Başkanı Muammer Çalışkan, nöbetçi mahkemeye sevk edilerek tutuklanmıştı. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Zihni Aldırmaz´ın da aralarında bulunduğu 5´i tutuklu 17 sanık hakkında 5-35 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle 2´nci Ağır Ceza Mahkemesi´ne dava açıldı.
Sanıklar, dosyada somut delil olmadığını öne sürerek davanın ilk duruşmasında suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme, rapor aldırılması için dosyayı bilirkişiye gönderdi ve bilirkişi raporunda, bahsi geçen arazi için yapılan imar değişikliğinin yasaya uygun ve belediye meclisi kararı olduğu belirtilirken imar değişikliği sonucu arazinin değerinde bir artış yaşanmadığı anlaşıldı. Gelişmenin ardından tutuklu yargılanan dönemin Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Hasan Uzun tahliye edildi.
Davanın bugün gerçekleştirilen üçüncü duruşmasında ise tanıklar dinlendi. Tanık olarak dinlenen Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan mahkeme heyetine şu ifadeleri kullandı:
?Zihni Aldırmaz´ın başkan vekili seçilmesi konusunda herhangi bir yönlendirme olmamıştır. 11. Cumhurbaşkanımızın Demokratik Kongo Cumhuriyeti´nde temelini attığı okulun bitirilmesine Adanalı iş adamları katkı sağlamıştır. İş adamlarının daveti üzerine kendi masraflarımızı karşılayarak, bu okulun açılış töreni için Demokratik Kongo Cumhuriyeti´ne gittim. Elçilikte resmi bir tören yapılmıştı. Bu süre zarfında bahsi geçen yapıya finans sağlama konusunda herhangi bir yönlendirme olmamıştır.?
Sanık avukatları gelen rapor nedeniyle müvekkilleri hakkındaki iddiaların çürüdüğünü öne sürüp tahliyelerini istedi. Mahkeme heyeti, Zihni Aldırmaz, Ferat Yüksel, Mustafa Vural ve Muammer Çalışkan´ı suç vasfının değişme ihtimali, delillerin toplanmış olması ve tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önünde bulundurarak yurt dışı yasağı ve her hafta en yakın polis merkezine imza atmak koşuluyla tahliye etti.
Ferat Yüksel bir başka davadan tutuklu olduğu için tahliyesi gerçekleşmeyecek.

(VS)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli