ZEHİRLİ YUMURTA SKANDALI MECLİS GÜNDEMİNDE
SİYASET 11.08.2017 15:52:47 322 0

ZEHİRLİ YUMURTA SKANDALI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ?Avrupa´da dalga dalga yayılan zehirli yumurta skandalı dikkatle takip edilmelidir? dedi. Gürer ayrıca, TRT´ye tüketiciden kesilen yüzde 2 oranındaki enerji payının kaldırılması için TBMM Başkanlığına kanun teklif

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Almanya, Hollanda ve Belçika´dan sonra Avrupa´nın pek çok ülkesinde rastlanan zehirli yumurtayla ilgili olarak, Türkiye´nin herhangi bir önlem alıp almadığının belirlenmesi için konuyu TBMM gündemine taşıdı.

Ömer Fethi Gürer, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Türkiye´ye ithal edilen ve işlenmiş birçok gıdaya giren yumurta sarısı tozunda zehirli fipronil maddesi araştırmasının yapılıp yapılmadığını sordu. Söz konusu araştırmanın bugüne kadar yapılmadıysa ne zaman yapılacağının açıklanmasını isteyen Gürer, ?Avrupa´dan ithal edilen ve firmaların stoklarında bulunan yumurta sarısı tozu ve kurutulmuş-yenilenebilen yumurta sarısı ürünler toplatılacak mı? Yoksa içerisinde zehir bulunmasına rağmen bu ürünlerin vatandaşa satılmasına göz yumulacak mı?? şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi. CHP Milletvekili Ömer Fethi Güre, önergesinde hükümetin zehirli yumurta skandalıyla sarsılan Avrupa´nın ilgili ülkelerinden yumurta ürünlerinin ithalatını durdurmak gibi bir planının olup olmadığını da sordu.  

Bilindiği gibi Belçika, Almanya ve Hollanda´da baş gösteren ve zamanla tüm Avrupa ülkelerine yayılan zehirli yumurta skandalıyla ilgili olarak. Belçika ve Hollanda´da tavuk çiftliklerinin çoğu kapatılmıştı.  

Avrupa´daki skandal, Türkiye´de de endişeye neden olmuştu. Türkiye´nin Hollanda´da yumurta ithal etmemesine rağmen işlenmiş yumurta sarısı gibi ürünleri ithal ediyor olması, ülkemizde konuyla ilgili endişenin artmasına neden olmuştu.  

 ?TRT´YE KESİLEN ENERJİ PAYININ KALDIRILMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ VERDİ?

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, TRT´ye tüketiciden kesilen yüzde 2 oranındaki enerji payının kaldırılması için TBMM Başkanlığına Kanun Teklifi verdi.

Gürer, Hükümetin borazanı olup muhalefeti yok sayan ve tarafsız olmayan TRT´nin finansmanının tüketiciden sağlanması kabul edilebilir durum olmadığını söyledi.

?TRT PAYINI KİMSE ÖDEMEMELİ?

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, tüketicinin elektrik faturalarına yansıyan yüzde 2 oranındaki enerji payını TBMM gündemine taşıdı. Türkiye Radyo Televizyon (TRT) Kurumu Gelirleri Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında TBMM Başkanlığına Kanun Teklifinde bulunan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sanayi sicil belgesine sahip işletmelerden yapılan yüzde 2 oranındaki enerji kesintisinin kaldırılmasına rağmen, tüketicilerin elektrik faturaları üzerinden bu ödemeyi yapmaya devam ettiğini anımsattı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kanun Teklifinde, TRT´nin Anayasa ve yasalara göre tarafsız olması gerektiğini ifade etti. Ancak TRT´nin yayınlarında tarafsızlık ilkesini ihlal ettiğini, hükümete yakın bir yayıncılık anlayışı sergilediğini belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, devletin kurumunun yandaş bir yayıncılık ilkesi içinde olmasının yasalara aykırı olduğunu hatırlattı.

?YANLI TRT´NİN FİNANSMANI TÜM TÜKETİCİDEN?

Taraflı bir yayıncılık anlayışı sergileyerek Anayasaya ve yasaları ihlal eden TRT´nin finansmanının tüm tüketicilerden sağlandığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, kaliteli ve tarafsız hizmet alamayan tüketiciye isteği dışında zorunlu ödeme yaptırıldığını vurguladı.

Gürer, tüketicinin mağduriyetinin giderilmesi için elektrik faturaları üzerinden ödediği yüzde 2 oranındaki TRT enerji payı kesintisinin kaldırılmasını istedi.

Gelirinin tamamına yakını elektrik faturalarından aldığı pay ve bandrol ücretlerinden oluşan TRT´nin haberlerini de kiraladığı sorumuz üzerine açığa çıktı diyen Ömer Fethi Gürer ?her türlü teknik alt yapıya ve personele sahip olmasına rağmen TRT aracılığı ile kamu kaynaklarının yandaşlara aktarıldığı bilinmektedir. Buna bir an önce son verilmelidir "dedi.(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli