Zehir Soluyoruz
YAŞAM 8.01.2018 10:32:46 361 0

Zehir Soluyoruz

Türkiye´de geçtiğimiz yılın hava kirliliği raporu belli oldu. Türkiye´de yer alan 81 ilden sadece 6´sının havasının temiz olduğu belirtildi.

Havası en temiz iller; Artvin, Bitlis, Eskişehir, Yozgat, Kırşehir ve Kırıkkale olurken havası en kirli iller; İstanbul, Ankara, Adana, Amasya ve Manisa oldu.

Medya takibinin önemli kurumu Ajans Press, Türkiye´nin hava kirliliği raporunu inceledi. Ajans Press´in TMMOB Çevre Mühendisleri Odası ve medyada yer alan haberlerden elde ettiği bilgilere göre, Türkiye´de sadece 6 ilin partikül madde ve kükürdioksit açısından uygun standartlarda olduğu belirlendi. Hava kirliliği özellikle büyük kentlerde insan sağlığı açısından büyük bir tehdit oluşturuyor. Partikül maddelerin solunum enfeksiyonu ve kansere yol açtığı belirlenirken; hava kirliliği sebebiyle, erken bebek ölümleri, sakat doğumlar ve kitlesel ölümler yaşanıyor.

İstanbul´da Esenyurt Ankara´da Sıhhiye

PM10 parametresine göre; havası en kirli illerimiz sırasıyla, İstanbul, Ankara, Adana, Amasya, Manisa, Bursa, Denizli, Niğde, Tekirdağ, Hatay, Yalova, Sivas, Kahramanmaraş, Kütahya, Sakarya, Kırklareli, İçel ve Samsun oldu. İstanbul´un havası en kirli bölgeleri arasında Esenyurt başı çekerken, Şirinevler, Aksaray, Göztepe ve Başakşehir kirli havayı en çok soluyan diğer bölgeler oldu. Başkent Ankara´nın havası en kirli bölgesi ise Sıhhiye oldu.

ITS Medya ve Ajans Press´in medyada gerçekleştirdiği incelemeye göre, Türkiye´de geçtiğimiz yıl hava kirliliğini konu alan 13 bin haber medyaya yansırken, bu rakam 2016 yılında 10 bin 550 haberde kaldı. Haber adetlerinde yaşanan artış, medyanın bu konuya önem verdiğinin bir göstergesi sayıldı. Medyaya yansıya başlıklarda, hava kirliliğinin en çok hastalıklarla ilişkilendirilip haber olduğu belirlendi. Hava kirliliğine bağlı olarak; astım, kalp sorunları, bronşit, damar sertliği, amfizem ve nörolojik problemler dünya genelinde insanları en çok etkileyen rahatsızlıklar olarak kayıtlara geçti. Dünyada her yıl hava kirliliğine bağlı olarak 7 milyondan fazla insanın yaşamını kaybettiği belirlenirken, Türkiye´de hava kirliliği kaynaklı ölümlerin, trafik kazalarının sebep olduğu ölümlerden iki kat fazla olduğu saptandı.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli