Yüregir Ziraat Odası´ndan çiftçilere hizmet
YAŞAM 13.04.2018 11:11:32 480 0

Yüregir Ziraat Odası´ndan çiftçilere hizmet

Yüregir Ziraat Odası (YZO), araç kusurlarından kaynaklanan kazaların önüne geçmek, trafikte can ve mal güvenliğini sağlamak, aracın ömrünü uzatmak amacıyla zorunlu yapılması gereken periyodik araç muayenesi hizmetini çiftçinin ayağına götürdü.

Türkiye´de periyodik araç muayenesinde yetkili kuruluşun Gezici Araç Muayene İstasyonunu Merkez Yüreğir İlçesi´ne bağlı Çotlu Mahallesi´ne taşıyan YZO, çiftçilerin şehir merkezine gidip zaman ve yakıt harcamadan traktörlerinin yıllık muayenesini yapmalarını sağladı.

YZO Başkanı Mehmet Akın Doğan ve kurumdaki ziraat danışmanları da Çotlu Mahallesi´nde traktörlerinin muayenesini yapmak için gelen çiftçileri ve muhtarları ziyaret etti. Gezici Araç Muayene İstasyonu´na akın eden çiftçiler, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdiler.  

 Çotlu Mahalle Muhtarı Kadri Kuyucu, Yüreğir´deki çiftçilerin ´Gezici Araç Muayene İstasyonu´ talebini hızlı bir şekilde yerine getiren YZO Başkanı Mehmet Akın Doğan´a teşekkür etti. Yüreğir, Karataş ve Ceyhan´daki üreticilerin zorunlu periyodik traktör muayenesi için Çotlu Mahallesi´ni tercih ettiğini belirten Kuyucu, "Bu imkân sunulmamış olsaydı çiftçiler kent merkezindeki Araç Muayene İstasyonları´na gidip sıraya gireceklerdi. Buda biz üreticiler için zaman ve maliyet kaybı demektir. Daha önce görmediğimiz bu hizmeti ayağımıza getiren YZO Başkanı Doğan´a teşekkür ediyoruz. Benzeri faaliyetlerin devamını bekliyoruz." dedi.

 Aynı zamanda çiftçi olan Ali Hocalı Mahalle Muhtarı Ahmet Ortatepe ise 4 traktörünün muayenesini Gezici Muayene İstasyonu´nda yaptığını ifade etti. Kendisi gibi birçok çiftçinin de birden fazla traktörünün olduğunu anlatan Ortatepe, "Dört traktörümü şehir merkezindeki bir Muayene İstasyonu´na götürmüş olsaydım, her açıdan kayıplarım olacaktı. Mahallemize getirilen bu imkânla ciddi bir harcamamız olmadan muayene işlemlerimizi gerçekleştirdik. Bize bu ortamı hazırlayanlara teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

6 traktörü olan Çiftçi Cumali Kuyucu da, "Üreticiler iş yoğunluğundan traktörünü muayene için kent merkezine götürmeyi geciktirebiliyor. Ama şimdi bu fırsat kapımıza kadar geldi. Bu güzel hizmette emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz." şeklinde konuştu.

Çotlu Mahallesi´ndeki traktör muayene işlemlerini yerinde izleyen ve çiftçilerle sohbet eden YZO Başkanı Mehmet Akın Doğan, Yüreğir ovasında 780 bin dönüm alanda tarım yapıldığını söyledi.

Pek çoğu 3, 5 traktöre sahip çiftçilerin yoğun zirai faaliyetleri dolayısıyla araç muayene işlemlerine zaman ayırmaya fırsat bulamayabildiğine dikkat çeken Doğan, şöyle devam etti:

 "Bir kısmı eski olan traktörleri Adana merkeze götürmek üreticiler açısından büyük bir sorun oluşturuyordu. Ayrıca şehir trafiğinde de ciddi bir yoğunluk meydana geliyordu. Bu konuda bizlere yapılan başvuruyu değerlendirip Gezici Muayene İstasyonu´nu Çotlu Mahallesi´nde konuşlandırılmasını sağladık. Bütün çiftçilerimizi cep telefonundan bu hususta bilgilendirdik. Muayene öncesinde araç sahiplerinin sigortalarını yapmaları gerektiğini hatırlattık. Araçlarda tespit edilebilecek eksiklikler için ustalarımızı temin ettik. Böylece araçların muayeneden geçmeye engel arızalarını derhal gideriyoruz. Attığımız bu adım çiftçilerimiz kadar bizleri de mutlu etti. Bundan sonraki dönemde çiftçilerimizin yararına olan bu uygulamayı sürdüreceğiz. Unutmamalıdır ki  ´Periyodik araç muayenesi´ aynı zamanda bir vatandaşlık görevidir."

 Yapılan bu muayene ile traktörlerin trafik güvenliğinin artacağını vurgulayan Akın, periyodik bakımı yapılmış araçların performansının arttığını, yakıt sarfiyatı ve gürültü kirliliğin de azaldığını sözlerine ekledi.(CO)

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli