Yüreğir Ziraat Odası taşınmak için süre istiyor
YEREL 6.10.2016 10:56:33 312 0

Yüreğir Ziraat Odası taşınmak için süre istiyor

Doğan: ?Taşınma sürecinde çiftçinin mağdur olmaması için makul bir süre tanınmalı?

Kiracısı oldukları hazineye ait bina Kızılay´a tahsis edilen ve binayı boşaltmaları için verilen 15 günlük süre önceki gün dolan Yüreğir Ziraat Odası, taşınma sürecinde üreticilerin mağdur edilmemesi için süre tanınmasını istiyor.
1987 yılında kurulan ve 2005 yılından bu yana Yüreğir ilçesi Karşıyaka Mahallesi´ndeki hazineye ait arazi üzerindeki mevcut binada hizmet veren Yüreğir Ziraat Odası´na, binayı boşaltmaları için 20 Eylül 2016 tarihinde Adana Defterdarlığı tarafından bir tebligat gönderildi. Tebligatta, Kızılay´a tahsis edilen binanın 15 gün içerisinde tahliye edilmesi istendi. 20 bin 500 üyesi ile Çukurova bölgesinin en büyük çiftçi kuruluşlarından biri olan Yüreğir Ziraat Odası´nın başkanı Mehmet Akın Doğan ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Mahmut Demirtaş´ı ziyaret ederek, konuyla ilgili yardım talebinde bulundu.
Oda Başkanı Doğan, verilen süre içerisinde binayı tahliye etmelerinin ve yeni yer bulmalarının imkansız olduğunu ifade etti.

Günde 300´ün üzerinde çiftçiye hizmet
Dilekçe ile Adana Defterdarlığına başvurarak ek süre isteyen Doğan, Yüreğir Ziraat Odası´nın, 20 bin 500 çiftçiye hizmet veren tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde bir anayasal meslek kuruluşu olduğunun altını çizerek, ?Bulunduğumuz konumun etrafında kentsel dönüşüm çalışması olduğundan ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile karşılıklı olan konumumuzu Yüreğir ilçesi dışına taşıyamayacağımızdan yeni yer bulmak veya yaptırmak zaman alacaktır. Günde 300 ve üzeri çiftçinin işlemini yaptırmak için geldiği kurumumuzun 1 gün bile kapalı kalması söz konusu değildir. Boşaltma işlemiyle ilgili makul bir süre tanınması halinde Odamızın başka bir yere nakli mümkün olacaktır. Yetkililerden gerekli kolaylığın sağlanmasını istiyoruz? dedi.

Yeni bina arayışı sürüyor
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Oda olarak kira borçlarının bulunmadığını ifade ederek, ?Belirtilen süre içerisinde binayı tahliye etmemiz zaten imkansızdı. Yeni yer arayışlarımız sürüyor. Bunun için de zamana ihtiyacımız var. Çiftçilerin mağduriyet yaşamaması için Defterdarlıktan süre tanımalarını istiyoruz? diye konuştu.
Yüreğir Ziraat Odası´na gelen bir üreticinin, hemen yanı başındaki İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü´ndeki işlerini de zaman kaybetmeden tamamlayabildiğini ifade eden Doğan, ?İki kurumun yan yana olması üyelerimiz için büyük bir avantajdı. Taşınmayla birlikte kurum binaları uzaklaşacağı için çiftçinin bu avantajı da ortadan kalkacak? ifadelerini kullandı.(VŞ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı