Yüreğir Ziraat Odası:
TARIM 14.11.2017 12:50:24 505 0

Yüreğir Ziraat Odası: "Adana yeniden tarımın başkenti oldu"

Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, bu yıl 11.´si gerçekleştirilen Uluslararası Tarım Fuarı´na, katılımın yüksek olmasının tarım sektörü açısından umut verici olduğunu söyledi.

Son yıllarda yapılan atılımlarla Adana´nın yeniden tarımın başkenti olduğunu belirten Başkan Doğan, tarım fuarında bunu bir kez daha gördüklerini söyledi.
 
Çukurova´nın tek uluslararası fuarı olma özelliği taşıyan 11. Uluslararası Tarım ve Sera-Bahçe Fuarları, tarım sektörünü Adana´da buluşturdu. Türkiye´nin dört bir yanından gelen 250 katılımcı firma ile kapılarını ziyaretçilerine açan fuar, 5 günde 201 bin 757 kişiyi ağırladı. 
Yüreğir Ziraat Odası´nın da stant açarak, bölgede yetişen ürünlerin tanıtımının yaptığı fuarı, 9 ülkeden yaklaşık 250 kişilik yabancı alım heyeti de ziyaret etti.
 
FUAR VERİMLİ GEÇTİ
12 Kasım Pazar günü sona eren fuarı değerlendiren Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, oldukça verimli geçtiğini söyledi. Geçen yıla oranla ziyaretçi sayısında ciddi artış yaşandığını gözlemlediklerini belirten Başkan Doğan, kendilerinin de fuara gösterilen ilgiden memnun kaldıklarını kaydetti.
 
STAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
Yüreğir Ziraat Odası´nın standında Adana´nın önemli isimlerini ağırladıklarını belirten Başkan Doğan, "Odamızda görevli ziraat mühendisi arkadaşlarımızla birlikte, bölgemizde yetişen ürünlerin tanıtımını yaptığımız standımızda açılış günü yaşanan yoğunluk, fuar süresince de devam etti. Başta Adana Valimiz sn. Mahmut Demirtaş olmak üzere, AK Parti Adana Milletvekilimiz sn. Necdet Ünüvar, CHP Adana Milletvekilimiz sn. Zülfikar İnönü Tümer´in yanı sıra, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililerini, Adana´dan ve kent dışından gelen odalarımızın başkanlarını standımızda ağırlayarak yetiştirdiğimiz ürünler hakkında bilgi verdik. Standımıza çiftçilerimizin yoğun ilgisi de bizleri mutlu etti" dedi.
 
HER GEÇEN YIL GELİŞİYOR
Türkiye´nin en bereketli topraklarına sahip Adana´nın, son yıllarda yaşanan gelişmelerle yeniden tarımın başkenti konumuna geldiğini ifade eden Başkan Doğan, tarım fuarına gösterilen ilginin bunun işareti olduğuna dikkat çekti.
Başkan Doğan, geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında tarım fuarının önemli yol aldığını belirterek, "Her geçen yıl bir önceki yıla oranla daha fazla gelişme kaydediyor. Ancak henüz beklenilen seviyeye ulaşamadık. Önümüzdeki yıllarda bunların da aşılacağını düşünüyorum" diye konuştu.

EKONOMİYE DE KATKI SUNDU
Fuarın bölge tarımına olduğu kadar kent ekonomisine de katkılar sunduğunu dile getiren Başkan Doğan, "Üreticiyi ve kullanıcıyı bir araya getirmesi açısından fuarların önemi tartışılmaz elbette. Fuar sayesinde yurt dışından gelerek bölgemizde yetişen ürünleri gören tüccarlar üreticilerimizle iş bağlantısı kurdu. Ayrıca üreticilerimiz sektördeki son teknoloji ürünleri yakından görme imkanına sahip oldu. Bunlar bölgemiz tarımı açısından fuarın olumlu yanları. Ancak gerek yurt dışından, gerek yurt içinden gelen ziyaretçilerimiz yaptıkları harcamalar ile kent ekonomisine de katkı sundu" ifadelerini kullandı.
 
TÜYAP HEDEF BÜYÜTTÜ
Yüreğir Ziraat Odası´nın standını ziyaret eden TÜYAP Fuarcılık Bölge Başkan Yardımcısı Salih Gökmen ise, tarım fuarının bölgede büyük ses getirdiğini söyledi. Geçen yıla kıyasla ziyaretçi sayısında yüzde 14´lük bir artış yaşandığını belirten Gökmen, "Ziyaretçi sayımız geçen yıl 176 bindi. Bu yıl ise bu rakam 201 bin 757 oldu. Bu artış hem bizi hem de katılımcı firmalarımızı oldukça memnun etti. Seneye daha büyük hedefleri gerçekleştirmek çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Gökmen, ziyaretçi sayısında son 10 yılın rekorunu kırdıklarını da sözlerine ekledi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Bilgiç, “Çiftçi tarımdan uzaklaştırılmamalı, üretene sahip çıkılmalıdır”

"2023 YILI TMO MISIR ALIM FİYATI YENİDEN REVİZE EDİLMELİDİR"

TZOB,”Mısır Piyasasında fiyatlar geçen yılın da gerisinde seyrediyor”

KORKUT: MISIR FİYATI EN AZ 9,4 TL/KG OLMALI

TURUNÇGİLDE AKDENİZ MEYVE SİNEĞİNE KARŞI SIFIR TOLERANSLI MÜCADELE

TZOB,“ÜLKEMİZİN TARIM ENVANTERİ HAZIRLANMALIDIR”

Mısır Üreticisinin Fiyat Beklentisi: 7.30 TL

“Gelecek Tarımda Herkes Bir Arada”

ATB, "DIŞA BAĞIMLILIK BİR FELAKETTİR"

Tarımda Dijitalleşme ve Akıllı Araç Kullanımı Artacak

Ceyhanlı Üreticilere Planlı Üretim Modeli Anlatıldı

Gümüldür çiftçisi İyi Tarım Uygulamalarıyla katma değer üretmeye devam ediyor

TZOB, “Aşırı sıcaklar tarımsal üretim üzerinde tehdit oluşturuyor”

“ANIZ YAKMAK TOPRAĞI VERİMSİZLEŞTİRİR”

TZOB, “ÜRETİCİLERİMİZ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI”

İthal ayçiçeği stokları doldurdu, yerli üretici kaygılı

TZOB, “ BAĞ-KUR’LU ÇİFTÇİ SAYISI DÜŞTÜ”

SÜT ÜRETİCİLERİ ZAM BEKLİYOR

TZOB,“TMO çiftçilerimizi mağdur etmemelidir”

Adana'da Akdeniz Meyve Sineği ile Mücadele Sürüyor

TMO hububatın satış fiyatını açıkladı

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli