YÜREĞİR METİN TÜREL SPOR TESİSLERİ AÇILIDI
SPOR 21.03.2016 13:41:03 1343 0

YÜREĞİR METİN TÜREL SPOR TESİSLERİ AÇILIDI

Yüreğir Belediyesi´nin PTT Evleri Mahallesi´nde hizmete sunduğu ve efsane spor adamı, hocaların hocası İ.Metin Türel´in adı verilen tesis İ. Metin Türel´in de katıldığı törenle açıldı.

Spor dünyasından tanınmış isimleri bir araya getiren açılış sonrası Adanaspor ve Adana Demirspor´un veteranları dostluk maçı yaptı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan böyle bir tesisi Yüreğir´e kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

FUTBOL CAMİASI AÇILIŞTA BULUŞTU

Yüreğir Belediyesi´nin ?Her Mahalleye Bir Spor Tesisi´ hedefi kapsamında PTT Evleri Mahallesi´nde hayata geçirdiği İ. Metin Türel Spor Tesisi görkemli bir törenle açıldı. Ev sahipliğini Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan´ın yaptığı ve futbol camiasından birçok duayen ismi bir araya getiren açılış törenine Ak Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, tesise adı verilen efsane isim, hocaların hocası İ. Metin Türel, Adanaspor Başkan Yardımcısı Hamza Akgül, A. Demirspor Başkanı Sedat Sözlü, Adanaspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, A. Demirspor Teknik Direktörü Tayfur Havutçu, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Genel Başkanı İsmail Dilber, TÜFAD yöneticileri Osman Yozgat, Osman Tezcan, Yüregir Belediyesi Spor Direktörü Adanaspor´un sembol kaptanı Necip Erdoğan, Adanaspor Altyapı Sorumlusu Eyüp Arın, A. Demirspor Altyapı Sorumlusu Rasim Gürcan, Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ali Gülleri, TÜFAD Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer, A. Demirspor duayenlerinden Turan Demirkol, eski futbolcular Feyzullah, Eyüp, Cem, Bombacı İbrahim, Usta Raşit, Tombik Ahmet, Gıcı Necati, Serbay, Ercan Aslankeser, Razık, Gürcan Aday, Galatasaraylı küçük Metin, Altan, Fatih Tevek, Tekin İncebaldır ve çok sayıda davetli katıldı. Tesisin açılış kurdelesini Türel ve protokol üyeleri ile birlikte kesen Başkan Çelikcan Türel, İpekoğlu ve Havutçu´ya Yüreğir Kültür Evlerinde hazırlanan çeşitli hediyeler takdim etti. Açılış törenin ardından Adanaspor ve Adana Demirspor´un veteranlarının karşılaştığı dostluk maçının başlama vuruşunu Metin Türel ve Başkan Çelikcan birlikte yaptı.

TÜREL: ?ADANA SEVDALISIYIM?

Törende duygulu bir konuşma yapan Türel ?Bu ortamı bize hazırlayan Sayın Başkan Çelikcan´a teşekkür ediyorum. Ben Adana sevdalısıyım. Burada Adanasporlu ve Adana Demirsporlu dostları bir arada görüyorum. Bu iki takım senelerce birinci ligde beraber oynadılar. Canı gönülden temennim ikisinin de Süper Lig´de olması. Ve tablo buna müsait inşallah gerçekleşir.? dedi.

BAŞKAN ÇELİKCAN: ?YÜREĞİR´E, GENÇLERİMİZE HAYIRLI OLSUN?

/resimler/2016-3/21/1344018136246.jpgSözlerine İstanbul´da yaşanan terör saldırısını lanetleyerek başlayan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ?Terör bizi bu tür etkinlikleri yapmaktan men etmek, hayatı bize zehir etmek istiyor ama biz devlet, hükümet ve vatandaş olarak gerekli tedbirleri alıp normal yaşantımıza devam etmek durumundayız. Onlara bu fırsatı vermemeliyiz.? dedi. Yüreğir´e böyle bir tesisi kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Başkan Çelikcan, ?Metin Türel hocamız Türk futbolu adına çok önemli hizmetler yapmış değerli bir isim. Bugün burada açılışını yaptığımız tesisimize kendisinin adını vermekten onur duyuyoruz. Biz daha önce de hemen bu tesislerimizin biraz yakınına Fatih Terim Kültür Evi´ni hizmete açıp gençlerimizi sosyal ve kültürel etkinliklerle buluşturduk. Biliyoruz ki gençliğimizi kurtaracak en önemli faaliyetlerden biri de spordur. Biz spor adına yapılan her şeyi destekliyoruz. Bu tür spor tesislerini de Yüreğir´in genelinde yaygınlaştırıyor, sayısını artırıyoruz. İ. Metin Türel Spor Tesisimiz Yüreğir´imize, Adana´mıza ve gençlerimize hayırlı uğurlu olsun? şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false