Yüreğir Bilim Şenliği tamamlandı
YAŞAM 1.10.2018 12:45:00 590 0

Yüreğir Bilim Şenliği tamamlandı

Bilim Şenliğine katılan vatandaşlar, alana kurulan teleskoplarla uzay derinliğindeki gezegenleri ve yıldızlar incelediler.

Adana´da ilk defa Yüreğir Belediyesi tarafından düzenlenen Bilim Şenliği  kapanışla tamamlandı. Çukurova Üniversitesi, Bilim Teknoloji Üniversitesi, Türk Hava Kurumu, Çukurova Teknokent ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve TÜBİTAK´ın desteği ile gerçekleştirilen Bilim Şenliği´nin son gününde  NASA´da görevli Uzay Bilimci Umut Yıldız ile görüntülü canlı bağlantı kuruldu. 

Düzenlenen şenliğe her kesimden katılım sağlandı.  İlgi gören şenliğe öğrencilerin ve ailelerin yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı, Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Eski Adana Milletvekili ve Çevre Şehircilik Bakanı Gül Demet Sarı,AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, İl Kadın Kolları Başkanı Sevil Can, Yüreğir Kaymakamı Oguzhan Bingöl,  Prof. Dr. Bilim Teknoloji Üniversitesi Rektörü Mehmet Tümay katıldılar.

Atakent Mahallesi 15 Temmuz Şehitler Parkı Bilim, Tarih ve Kültür Kompleksi´nde 4 gün süren ´´Bilim Şenliğinde´´  THK Motorlu Yamaç Paraşütü gösterisi, temsili model roket fırlatımı, bilimsel deneyler, bilim şov, bilim oyunları ve müzikal gösterilerin yanı sıra Yüreğir Belediyesi Bilim Merkezi´nde yer alan Planetaryum´da  güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösterimle ziyaretçiler çarpıcı bir anlatımla evrenin derinliklerine gizemli bir yolculuk yaptılar.

Etkinliklere çocukların yanı sıra büyüklerde ilgi gösterdi.Özellikle bilimsel deneyler, roket fırlatma ve şenlikte sergilenen  Çukurova Üniversitesi´nin geliştirdiği 1.5 Adana isimli elektrikli otomobil ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

Şenliğin son günü olan Pazar akşamı Adanalılar yıldızları ve ayı teleskoplarla gözlemleme şansı bulurken, etkinliğin Amerika´dan  sürpriz bir konuğu vardı.  NASA´da görevli Türk Bilim İnsanı Umut Yıldız şenlik meydanında çocuklara NASA´da yapılan uzay çalışmalarını ve evrenin bilinmeyenlerini anlattı. Telekonferansın sonunda  Umut Yıldız´a bir kız çocuğunun sorduğu ? Adana çok sıcak güneşe ateş etmek serinlememize yardımcı olur mı? diye sordu. Soru ile şaşıran Umut Yıldız  esprili soruya yine esprili şekilde ? Ateş etmek yetmez füze fırlatmak lazım füze? diye cevap verdi. Umut Yıldız gülümseten soruya verdiği esprili cevabın ardından ? Kaliforniya´da çok sıcak ama biz burada güneşe ateş etmiyoruz, tabiîki faydası yok dedi.?dedi.(CO)

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false