YÜREĞİR BELEDİYESİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU ONAYLANDI
YAŞAM 11.04.2016 16:47:29 342 0

YÜREĞİR BELEDİYESİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU ONAYLANDI

Yüreğir Belediyesi´nin 2015 yılı Mali Faaliyet Raporu Yüreğir Belediye Meclisi´nin Nisan ayı oturumunda oybirliği ile onaylandı.

Yüreğir´de yapılan bütün çalışmalar açık ve şeffaf bir şekilde yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Yüreğir Belediye Meclisi olarak ilkleri gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.
Bütün önemli kararlarda Yüreğir Belediye Meclisinin ortak hareket ettiğini belirten Çelikcan, "Ben buradan bütün meclis üyelerine teşekkür ediyorum. Beraber çalıştığımız süre içerisinde bütün arkadaşların öneri ve taleplerini de dikkate alarak hareket edip birçok kalıcı eserleri ilçemize kazandırdık" dedi.
Yüreğir´i sosyal ve kültürel belediyecilik ile tanıştırdıklarını ve birçok kalıcı eser kazandırdıklarını belirten Başkan Çelikcan, "Belediyemizin hiçbir tapulu malı yok iken, her biri okul büyüklüğünde 11 kültür evine kavuştu. Buralardan her yıl ortalama yaklaşık 30 bin insanımız faydalanıyor. Adana´nın en büyük kültür merkezini hizmete açtık. Bin kişilik ve 200 kişilik olmak üzere 2 ayrı salonu, nikah salonu ve fuaye salonları ile tüm Adana´ya hizmet veriyor. Artık Yüreğir´de her türlü sosyal etkinlikler yapılabiliyor. Adana´da ilk olan Engelli Koordinasyon Merkezi´nden bütün engelli vatandaşlarımız faydalanıyor. Engelli vatandaşlarımız Yüreğir Belediyesi tarafından özel dizayn edilmiş 2 araçla evlerinden alınıp engelli koordinasyon merkezine getiriliyor. Burada düzenlenen çeşitli etkinliklere katılan engelli vatandaşlarımız aynı araçla tekrar evlerine bırakılıyor.

"VATANDAŞLARIMIZIN ACISINI PAYLAŞIYORUZ"
Yüreğirli vatandaşların acı ve mutlu günlerinde de her zaman yanında olduklarını belirten Çelikcan, "Özellikle taziye kültürünün yoğun olarak yaşandığı mahallelerimiz de vatandaşlarımızın bu gelenek ve göreneklerini daha iyi ortamlarda yürütmeleri amacıyla 17 adet taziye evi yaptık. 15 adedinin resmi açılışını gerçekleştirdik. Yüreğir´de taziye evi sayısını 20´ye çıkarmayı hedefliyoruz. Yüreğirli gençlerin spor yapmalarını sağlamak ve çocukları sokağın olumsuz koşullarından uzaklaştırmak amacıyla Yüreğir´e 7 adet spor tesisi yaptık.
Mahalle muhtarlarımızın vatandaşlara daha rahat hizmet vermelerini sağlamak amacıyla ihtiyacı olan 9 mahallemize muhtarlık binaları yaparak teslim ettik. İhtiyaç duyulan mahallelere yenileri yapılmaya devam edecek. Serinevler Kapalı Semt Pazarı´nı tamamlayarak vatandaşlarımızın pazar alışverişlerini daha ferah ortamlarda yapılmasını sağladık. Yeni kapalı semt pazarı çalışmalarımız devam ediyor. Yüreğir´de göreve geldikten sonra yol çalışmasına büyük önem verdik. Bugüne kadar 480 bin ton sıcak asfalt,1 milyon 300 bin sathi kaplama, 600 bin kilitli parke yol çalışması yapılmış durumda. 100 den fazla yeni araç alarak hizmet araç filomuzu genişlettik" dedi.

"YERİNDE GERÇEK KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATTIK"
Yüreğir´de ilk ve yerinde kentsel dönüşümü gerçekleştirmenin mutluluğunu da yaşadıklarını ifade eden Çelikcan, şöyle devam etti:
"Kışla Mahallesi´nde 324 konut 25 işyeri yıkılarak, 772 konut ve 43 işyeri yapıldı. Hak sahipliği kuraları çekildi. Bunun yanı sıra ilçemizin 9 ayrı bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Yüreğir´de bütün parklar yenilendi. Bunun yanı sıra Yüreğir´in en büyük parkı 30 dönüm alan üzerine yapılan Kültür Park Köprüköyü Mahallesi´nde hizmete açıldı. Başkan Çelikcan ?Atakent Mahallesi ve orman fidanlığı alanına yeni parklar yapılacak."
Yapılan hizmetleri, kaynakları en doğru şekilde kullanarak gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çelikcan, "İlçemizin sınırları 9 kat artmasına rağmen hizmetlerimizi aksatmadan sürdürüyoruz. Kamu ve özel yatırımların ilçemize gelmesi için özel çaba sarf ettik. Birçok kamu ve özel yatırımlar ilçemize geldi. İlçemiz hızla gelişen, güzelleşen bir ilçe oluyor.
Bundan sonra da aynı şevk ve heyecanla çalışmalarımızı devam ettirerek Yüreğir´imizi cazibe merkezi haline getireceğiz" şeklinde konuştu.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı