YURDAKUL:
SAĞLIK 17.12.2015 13:42:47 283 0

YURDAKUL: "TERÖR OLAYLARI DEPRESYONA YOL AÇIYOR"

Ülke ve dünya genelinde son günlerde giderek tırmanan terör olaylarının insanların ruh sağlıklarını olumsuz etkilediği belirtildi. Uzman Psikiyatrist Sabri Yurdakul, ?Geçmeyen baş ağrıları, tahammülsüzlük, yorgunluk hissi, özellikle karamsarlık duygusu te

Uzm. Psikiyatrist Sabri Yurdakul, yakınlarını kaybetmiş insanların acıları, yaşamını kaybeden insanların boy boy fotoğraflarının üzüntü verdiği gibi ´bir gün benim de başıma gelebilir´ endişesinin insanların ruh sağlığını bozduğuna dikkat çekti. Yurdakul, ?İnsan ruhu kendisini güvende duymak ister. Güvende hissetmediği zaman huzursuzluk ve endişe başlar. Özellikle bu endişe yaşamsal boyutlarda ise sorun daha da büyür. Bu endişenin bilincinde olabileceğimiz gibi fark etmeden ruhsal ve bedensel olarak da yaşayabiliriz. Gerginlik nedeniyle geçmeyen baş ağrıları, tahammülsüzlük, yorgunluk hissi, özellikle karamsarlık duygusu bu endişelerin sonucunda oluşmaktadır? diye konuştu.
?Her şey kötü olacak, bu olaylar daha da büyüyecek, yakınlarımın başına kötü şeyler gelecek, bana bir şey olacak? endişesinin sürekli olarak beynimizi meşgul etmeye başladığında artık tüm zihnimizin bunun etrafında çalışmaya başlayacağını ifade eden Yurdakul, ?Yaşantımızı kısıtlar, gitmek istediğimiz yerlere gidemez olur, ´aman kalabalık içine girmeyim, ne olur ne olmaz´ düşüncesini yaşatmaktadır. Savaşın sonuçları, yerini yurdunu kaybetmiş insanların dramları, her gün sokaklarda karşılaştığımız insanların perişanlıkları da aynı şekilde ´Bu durum bizim başımıza da gelirse ne yaparım´ endişesini yaratmakta ve aynı şeyi yaşama korkusu ruh sağlığımızı etkilemektedir? diye konuştu.
Yurdakul, açıklamasını şöyle sürdürdü:
?Bu korku ve endişeleri engellemenin en iyi yolu sürekli olarak bunlara takılmamak ve hayatımızı normal düzeninde sürdürmeye çalışmaktır. Sürekli olarak bu haberleri izlemek, onlar üzerinde konuşmak, diğer zamanlarda endişe ile düşünmek var olan kaygıyı arttıracak ve yaşantımızı kısıtlayacaktır. Bunun için mümkün olduğu kadar bunları seyretmemeli, üzerinde fazlaca konuşmamalı ve kendimiz oyalayacak etkinliklere yönelmeliyiz. Ancak bunu yaptığımız zaman endişelerin artmasını engelleyebiliriz. Endişenin insan yaşamına olumlu katkı yapmadığını, tam tersi yaşam kalitesini olumsuz etkilediğini, giderek depresyona yol açtığını unutmamalıyız.?


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

ALZHEIMER’IN 10 ERKEN SİNYALİ!

Her 20 yaş dişi çekilmek zorunda değil, ama…

ANİDEN SİNİRLENME ŞEKER HASTALIĞI BELİRTİSİ OLABİLİR !

YEMEKTEN SONRA UYKUNUZ GELİYORSA DİKKAT !

Tozlu ortam farenjit riskini arttırıyor

AŞIRI C VİTAMİNİ VE PROTEİN BÖBREK TAŞINA YOL AÇIYOR

Uyku sorunlarının en yaygını: İnsomnia

“Çocukların ne derdi var ki diş gıcırdatsın” demeyin!

Adana yeni bir kültür sanat merkezi kazanıyor

DİZ KİREÇLENMESİNİ TETİKLEYEN FAKTÖRLER

PIERCING YAPTIRACAKLARA KÖTÜ HABER: ALERJİK REAKSİYONLARA YOL AÇABİLİR!

Dünya Doktorları: "İnsani Yardım Çalışanlarına Daha İyi Koruma Ve Güvenlik Ortamı Sağlanmalı"

Çocuklarda Diş Sıkma Neyin Habercisi?

“1 yaş altı bebekler ağır kızamık için risk altında!”

Yaş ilerlerken diş sağlığını korumak önemli

BEL VE KAS AĞRILARINDAN KORUNMANIN YOLLARI

D VİTAMİNİ HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKEN 9 ÖNEMLİ NOKTA!

Protezine Kavuşan Yağmur, Rektör Prof. Dr. Tuncel’i Ziyaret Etti

"COVID-19’un Eris varyantı kış aylarında yayılabilir"

CİLDE ZARARLI 8 ALIŞKANLIĞA DİKKAT !

EV YAPIMI YOĞURDUN FAYDALARI NELERDİR ?

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli