YILDIRIM: ?REJİM TARTIŞMASI 1923´TE BİTTİ?
SİYASET 15.11.2016 15:44:26 173 0

YILDIRIM: ?REJİM TARTIŞMASI 1923´TE BİTTİ?

Başbakan Binali Yıldırım, "Ey Kılıçdaroğlu, rejim tartışması 1923´te bitti. Cumhuriyeti tartışan kimse yok, olsa da önce karşısına çıkan AK Parti olur, bunu da bil. Biz rejimi değil anayasayı değiştirmek istiyoruz. Vesayet anayasasını değiştirmek istiyor

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, bugünün güzel bir özelliği olduğunu belirterek, "Bugün KKTC´nin kuruluş yıldönümü. 33 yıl önce KKTC kuruldu. Bütün Kıbrıslı kardeşlerimizin bu güzel gününü kutluyor, coşkularını anavatan olarak paylaşıyoruz. Türkiye, her zaman Kıbrıs´ın yanındadır, yanında olmaya da devam edecek. Kıbrıs´ın siyasi, ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlamaya yönelik her türlü katkıyı hassasiyeti sürdüreceğiz. Kıbrıs´ta bu günlerde müzakereler devam ediyor. Bu müzakerelerin amacı, yıllardır devam eden adadaki haksızlıkların sona erdirilmesi. Bilindiği gibi, Kıbrıs Rum tarafı adanın tamamını temsil ediyor ve KKTC´ye bu anlamda ambargo uygulanıyor. Dolayısıyla bu müzakerelerin amacının bu adaletsizliği ortadan kaldırılması gerekiyor. Bu görüşmelerden ümit ederiz ki hayırlı bir sonuç çıkar. Sonuç ne olursa olsun, Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını geriye götürecek adil temsil haklarına zarar verecek hiçbir çözüm asla ve asla kabul edilemez. Kıbrıs´ta iki taraflı, dönüşümlü başkanlığı içeren adil paylaşımlı bir çözümü biz de çok arzu ediyoruz. Tabiatıyla Kıbrıs´ta geçmişte yaşanan olayların bir daha olmaması için Türkiye´nin etkin garantisi aynen devam etmelidir. Bu konuda farklı alternatifler ortaya sürenler asla ve asla yanılgı içerisinde olmasınlar. Ümit ederiz ki bu görüşmeler iki tarafı da memnun edecek şekilde sonuca bağlanır" ifadelerini kullandı.

"ASGARİ ÜCRETİN İŞVEREN AYINA DÜŞEN PRİM DESTEĞİNİ 2017 YILINDA DA DEVAM ETTİRECEĞİZ"

Asgari ücret artışından doğan sigorta priminin işveren payının devlet olarak işverenlerin yükünü azaltmak için yüklendiklerini anlatan Yıldırım, "Asgari ücretin işveren ayına düşen prim desteğini 2017 yılında da devam ettireceğiz. 2017 yılı boyunca kobilerimize, girişimcilerimize 7,5 milyar liralık bir destek sağlıyoruz. Böylelikle piyasadaki hareketlilik daha da artacak" şeklinde konuştu.

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Türkiye´nin gündemini uzun süredir meşgul eden anayasa değişikliği konusunda önemli bir aşamaya gelindiğine dikkati çeken Yıldırım, "Bu değişiklikle ilgili çağrımızı CHP´ye, MHP´ye yaptık. Bir sürede bunun üzerinde çalıştık. Günün sonunda Anamuhalefet Partisi hükümet sistemi değişikliğine, yani Cumhurbaşkanlığı diğer adıyla Başkanlık sistemine karşı olduğunu açıkça belirtti ve kenara çekildi. MHP, her ne kadar parlamenter sistemden yana olduğunu ifade etse de şu anda içinde bulunduğumuz durumun sürdürülebilir olmadığını, ülkenin bir an önce halkın seçtiği Cumhurbaşkanıyla, mevcut anayasanın birbiriyle uyumlu hale getirilmesi hale getirilmesi konusunda bizimle mutabık olduğunu iletti. Hükümet sistemi değişikliği ile sınırlı bir anayasa değişikliği konusunu, yüce Meclis´e getirmeye karar verdik. Bundan sonra karar yüce milletindir. Millet meclisi, bu kararın milletin önüne gitmesine imkan ve yol verecek, nihai kararı millet verecek" ifadelerini kullandı. Başbakan Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti:

"CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki, ´Kapımız açık, biz kapıyı hiç kapalı tutmadık´. Bizim kapımız da açık. Hala vaktin var, tren kalkmadan binebilirsin. Gelin hep beraber yapalım. Yenikapı ruhunu yaşatalım ve bu şeref, vesayet kalıntısı bu anayasayı birlikte değiştirelim. İnşallah, MHP´yle birlikte bu değişiklikleri Yüce Meclimisizin takdirine sunacağız. Oturur, meseleyi müzakere ederiz. Gelin konuşalım, kafanıza yatmıyorsa yine ´hayır´ deyin. Daha konuşmaya başlarken, ´istemezük´ demenin demokraside yeri yok. Biz, bu yolda yürümeye kararlıyız ve çalışmalarımızı son noktaya getirdik. Çok kısa bir süre sonra da Meclis´te konu, gündeme alınacak. Anayasa ne AK Parti´nin, ne MHP nin ne de CHP´nin meselesi değil, bu partilerin de işi olmayacak. Anayasa milletin anayasası olacak."


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli