YILDIRIM: ?REFERANDUM MUHTEMELEN NİSAN AYINDA!?
SİYASET 25.01.2017 17:40:42 94 0

YILDIRIM: ?REFERANDUM MUHTEMELEN NİSAN AYINDA!?

´Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği referandumunun muhtemelen Nisan ayının 20´sine kadar yapılacağını belirterek, ?Zannediyorum bu hafta içerisinde de kesin tarih açıklanmış olur. Bu, tabii YSK´nın vereceği bir karar. Bizim onlar adına tarih sö

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin 115´incisi düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında açıklamalarda bulundu. Türkiye´nin çok uzun zamandır vesayet anayasalarının yol açtığı sorunları çözmeye çalıştığını anlatan Yıldırım, "Bu anayasa değişikliğinin karşısında olanlara milletimin huzurunda söyleyeceğim birkaç şey var. Yıl 2007, AK Parti iktidar. 363 milletvekili ve AK Parti´ye bugün ´hayır´ diye bu anayasanın değişmesine karşı aslanlar gibi mücadele eden ana muhalefet partisi, ´Sen, 363 milletvekili ile Cumhurbaşkanını seçemezsin´ dedi. Aslında onun dediği arkasındaki vesayet odaklarının dediğidir. Ana muhalefet partisi o gün kendi fikrini değil, arkadaki güçlerin dayatmasını geldi vesayetçilerin sözcülüğünü yaptı ve o gün Cumhurbaşkanı seçimini engellemeye çalıştılar. Nasıl engellediler? 367 icadıyla. İcad diyorum. Neymiş, 367 olmazsa Meclis toplanamazmış, Cumhurbaşkanı seçilemezmiş. O zaman Atatürk´ün seçimi de yanlış. Eğer onların kafasına göre düşünüyorsak, Atatürk, İnönü, Celal Bayar. Hepsinin seçimi hukuken sakat, öyle mi? O sonuç çıkıyor. Bunu 21. yüzyıl Türkiye´sinde bu Meclis yaşadı" şeklinde konuştu.

Yeni anayasaya işaret eden Yıldırım, "Bizim yaptığımız iş orada yarım kalan işi tamamlamak. Bu değişiklik o gün yapılması gerekiyordu. O günün şartlarında yapılamadı, şu anda yapılan 2007 referandumunda yapılan değişikliğin gereğini yerine getirmek. Eksik kalan kısmını tamamlamaktır. İş bundan ibarettir. Gürültü, patırtı, rejim değişiyor, Türkiye elden gidiyor, onlar kendileri gidiyor. Feryadı figanı Türkiye için değil, kendi ikbal meseleleri için. Türkiye´nin bir yere gittiği yok" dedi.

Referandum sürecinde çok şey konuşulacağını belirten Yıldırım, "Herkes ezberi neyse onu anlatacak. Hayırcılar, istemezükçüler, bir tarafta konuşlanacak. Onlar kendi kapasitelerince neden ´hayır´ denmesi gerektiğini anlatacaklar. Biz de anlatacağız. Biz bu değişikliği MHP ile birlikte yaptık. Kendi sayımız yetmiyordu, uzlaşarak bir değişiklik hazırladık ve milletimizin önüne getiriyoruz. O bakımdan MHP kendi prensipleri içinde, kendi partisinin ilkeleri doğrultusunda Meclisteki duruşunu sokakta da gösterecek. Bunu Genel Başkan Sayın Bahçeli ilan etti, kampanyayı ´evet´ üzerine kuracağız. Biz de AK Parti olarak kendi kampanyamızı yapacağız. MHP ile ortak kampanya falan, bir şey yok. Onlar ayrı parti, biz ayrı partiyiz ama bir konuda, bu değişiklik konusunda bir amaç birliği var. Bunların anlatımı, ortak gidelim, ortak toplantılar yapalım, böyle bir şey yok, hiç öyle bir şeye güvenmeyin. AK Parti kendisi yapacak. Cumhurbaşkanımızla koordinasyon halinde güzel bir kampanya ile bizim yapacağımız yanlışları düzeltmek olacak. Kamuoyunun yanlış bilgilenmesinin önüne geçecek bir kampanya hazırlayacağız. Yaptığımız bu değişikliğin doğruluğunu savunmaya ihtiyaç yok, bunu herkes bilecek. Zaten bunu sokakta kime rastlarsan anlat, bunun ne kadar düzgün bir iş olduğunu söyleyecek" ifadelerini kullandı.

"BUNLAR CHP´LİLERİN ANLAYACAĞI İŞ DEĞİL"

"Bunlar CHP´lilerin anlayacağı iş değil" diyen Yıldırım, "CHP´ye oy verenleri kastetmiyorum, yanlış anlaşılmasın. CHP´ye oy veren vatandaşlarımız bayrağını, milletini, devletini, ülkesini seven insanlar. Biz şimdi bu CHP´nin yönetimini kastediyoruz. CHP´nin başındaki önceki çağın yöneticilerinden bahsediyoruz. Onlar kendi küçük dünyalarında mutlular, mutluluklarının bozulmasını istemiyorlar. Türkiye değişecek siz de değişeceksiniz kardeşim, başka yolu yok. Türkiye´nin değişimine ayak uydurmayan herkes yok olmaya mahkumdur, biz de dahil. Değişimi ıskalarsak biz de tarihin geçmiş çöplüğüne atılırız. Vatandaş değişim istiyor. Direnen biz olamayız, aksine değişimi zorlamamız lazım. Bu, anayasa değişikliği muhtemelen Nisan ayının ilk yarısında 20´sine kadar uygun bir tarihte yapılacak. Zannediyorum bu hafta içerisinde de kesin tarih açıklanmış olur. Bu, tabii YSK´nın vereceği bir karar. Bizim onlar adına tarih söylememiz doğru olmaz" açıklamasında bulundu.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli