YGS KUYRUĞU
GÜNDEM 12.03.2017 11:55:47 460 0

YGS KUYRUĞU

Adana´da bir okulda Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı´na (YGS) giren genç kızlar uzun kuyruk oluşturdu.

Tüm Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nde saat 10.00´da başlayan YGS´de Adana´da genç kız adaylar damgasını vurdu. İsmet İnönü İlkokulu´nda sınava girecek adayların daha çok kız olması dikkat çekti. Genç kızlar sınav salonuna girmek için uzun kuyruk oluşturdu. Okulun giriş kapısından bahçe kapısına kadar oluşan kuyruk, kadın polis ve sorumlu bir kadın eğitmen yardımcı olmasına rağmen uzun süre bitmedi. Genç kızlar salonlara didik didik aranarak girdi.

/resimler/2017-3/12/1156554345906.jpg

"ERKEK ADAYLAR İKİ KEZ ARANDI"

Bunun yanı sıra erkek adaylar da sınav salonuna girmek için aramadan geçti. Erkek adaylar önce polis tarafından elle arandıktan sonra ikince kez de dedektörle aranıp sınav salonuna alındı. Yapılan ince aramalarda ÖSYM´nin belirlediği eşyalar dışında içeri hiçbir şey alınmadı. Yabancı eşyalar ya emanete verildi ya da çöpe atıldı. Bir aday ise cebindeki bozuk parayı hemen salon girişindeki bir çocuğa verdi. Çocuk parayı neden verdiğine bir anlam veremedi.

Cengiz Gündoğdu (52) isimli bir erkek aday da sınava girmek için geldiği okulda polis arama noktasında zorlandı. Polis Gündoğdu´nun getirdiği suyun üzerindeki marka yazılı kısmı çıkarmasını istedi. Bir süre onları çıkarmakla uğraşan Gündoğdu daha sonra arama noktasına geri geldi. Gündoğdu muhasebeci olduğunu, ilerleyen yaşına rağmen hep hukuk okumak istediğini, bu nedenle sınava girdiğini söyledi.

Adaylar içeri alınırken aileleri de onları yalnız bırakmadı. Okulun bahçesini çok sayıda aile doldurunca dilenciler de bahçeye gelerek ailelerden para dilendi. Bir süre sona hem dilenci hem de aileler okul bahçesinden çıkartıldı.

YGS´YE GEÇ KALAN GENÇ KIZ GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Adana´da geç kaldığı için Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı´na (YGS) alınmayan genç kız, gözyaşlarına boğularak tepki gösterdi.

Tüm Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti´nde saat 10.00´da YGS başladı. Adaylar sınav salonlarına saat 09.00´dan itibaren alınmaya başlandı. Sınav saat 10.00´da başlamasına rağmen bu yıl ÖSYM kural değişikliğine giderek, salona aday alımlarını saat 09.45´e çekti. Bu nedenle de adaylar zor anlar yaşadı. Kural değişikliğinden haberi olmayan ve saat 10.00´a kadar alınacağını düşünen 2´si erkek 4 aday saat 09.49´da İsmet İnönü İlkokulu´nda sınava girmeye gelince yetkililer tarafından sınav salonuna alınmadı. Adayların itirazına rağmen ÖSYM yetkilisi, saat 09.45´i geçtiği için sınava girmelerine izin vermedi. Bunun üzerine bir genç kız gözyaşlarına boğularak evraklarını yırttı. Dakikalarca okulun bahçesinde ağlayan gen kız, daha sonra okuldan ayrıldı.

Bu sırada bir erkek ve kız aday ise bu kez babalarıyla tekrar okula gelip sınava alınmak istedi. Ancak görevliler sınav giriş belgesinde sınava en son ne zaman girileceğinin belirtildiğini, kendilerinin de sınava geç kaldığı söyledi. Bunun üzerine genç kız ve babası duruma tepki göstererek, "Biz sınava mı hazırlanacağız, yoksa sistemi mi öğreneceğiz. Her yıl değişiklik oluyor. Artık ÖSYM´yi takip edemiyoruz" diyerek tepki gösterip belgeleri yırtıp okuldan ayrıldı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false