Yerel gazetelere abonelik çağrısı
EKONOMİ 10.12.2018 13:23:41 325 0

Yerel gazetelere abonelik çağrısı

Kilis Basın Cemiyeti Başkan vekili aynı zamanda TV 79 Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alpdağ, yerel basını ayakta tutma ve güçlendirmek anlamında bir kampanya başlattıklarını söyledi.

Kilis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abdullah Alpdağ, yaptığı açıklamada her ev ve her iş yerinin günlük bir yerel gazete almasını arzu ettiklerini ifade ederek, "Bayilere veya gazete bürolarına uğrayıp zaman kaybı yaşamamak ve rahatsız olmamanız adına bunu abone sistemi şeklinde uygulamak istiyoruz.Abone olun, gazeteniz eviniz veya işyerinize gelsin.İl genelinde yaşanan siyaset, ekonomi, sanat, kültür, spor ve günlük gelişmelerden haberdar olun. En önemlisi de yerel basının yaşam savaşına katkı sağlayın.Malumunuz olmak üzere son zamanlarda piyasada yaşanan çalkantılı süreç biz yerel basını da ciddi şekilde etkiledi. Birçok gazete kapanma noktasına geldi. Gelir ve giderler arasındaki makas gittikçe büyüyor. Reklam ve abone dışında geliri olmayan yerel basın, günlük gelişmeleri size aktarma çabası gösterirken aynı zamanda yayın hayatına devam edebilme adına da kara kara düşünüyor.Belki okumaya sıcak bakmıyoruz. Belki okuma kültürümüz sınırlı, Ama unutulmasın ki; yerel basınsız bir ilin, gelişmesi, sıkıntılarından kurtulması, hedeflediği projelere kavuşması pek mümkün değil.  Ülke genelinde yapılan anket ve araştırmalarda yerel basına güven önemli bir yüzdeliğe sahip. Yani halk ulusaldan ziyade yerel basına daha çok inanıyor ve güveniyor.Yerel basın, yıllardır yağında kavrulmaya çalışıyor. Bin bir zorlukla yaşam mücadelesi veriyor. Sebep, tabi ki ekonomik meselelerdir. İl ve bölge geleninde reklam kültürü tam oturmuş değil. Gazeteye abone olma kültürü de yok. Hal bu olunca yerel gazeteler kendilerini büyütemiyor, istihdama yeterli katkıyı sağlayamıyor.Siyasetçiler, iş adamları, mülki amirler bir tarafa kentin insanları da yerel basına hep mesafeli olmuştur. Yerel basın ekstra bir şey istemiyor. Sadece gazetelere sahip çıkılmasını istiyor" dedi. 
"Bu abonelikle olur, reklamla olur" 
Alpdağ, gazete sahipleri ve muhabirlerinin verdiği emeğin küçümsenmemesi gerektiğini ifade ederek, "Her haber, yorum ve fotoğraf için dökülen alın teri var, yaşanan bir mücadele var. Öyle haberler var ki, yerel basın olarak canımızı ortaya koyarak, çeşitli tehlikelere maruz kalarak sizleri o haberlerle buluşturuyoruz. Yağmur, çamur, gece gündüz demeden bu kente bir şeyler vermenin mücadelesini veriyoruz.Haber mücadelesinde tehdit alan, hakarete maruz kalan, dayak yiyen arkadaşlarımız var. Biz bunlardan korkmuyor ve gücenmiyoruz. Bizim asıl korkumuz, yerel basın olarak yaşadığımız ekonomik sıkıntılardan ötürü sizlerle buluşmamızın sona erebilecek olmasıdır.Bunun gerçekleşmemesi için sizde bir damla destek olun.Her hane ve işyeri bir gazeteye günlük abone olabilir. Yıllık 150 lira ile bir gazeteye abone olabilirsiniz.Bu miktar kimseyi ciddi şekilde etkilemez. Kaybedeceğiniz bir şey olmayacak.Biraz önce de vurguladığım gibi günlük haberleri takip edebilir, farklı konulardaki yazarların yaklaşımlarını okuyabilir, kentin genel havasını takip edebilirsiniz.Okuma alışkanlığınız artar" ifadesini kullandı. 
"Kendimizi acındırmıyoruz" 
Alpdağ, yerel gazetelerin ve çalışanlarının da kamu görevi yaptığını vurgulayarak, "Kendimizi kesinlikle acındırmıyoruz. Önce bunun altını çizelim. Bir basın toplantısına 10 gazeteci gidiyorsa ve basın toplantısını organize eden kurum veya yetkiliye soru soruyorsa, olayı irdeliyorsa bunu şahsi menfaat adına yapmıyor.  Öncelikle ilin yetkililerine, siyasilerine, STK temsilcilerine, iş adamlarımıza, esnaflarımıza sesleniyorum, ´yerel gazetelerimize abone olun.´ Vereceğiniz abone katkısı ile yerel gazetelerimiz yayın hayatlarını sürdürebilecekler. Başınız sıkıştığında veya bir etkinliğinizi kamuoyuna duyurmada sizin aracınız olan yerel gazetelerin hayatta kalmasına destek olun.Sözün özü; yerel gazeteler desteğe ihtiyacı var. Sizlerinde yerel gazetelere.El uzatın, destek olun; kamuoyuna bir kapınız, pencereniz, sesiniz olsun.  Toplumun medya okuryazarlığının yükseltilmesi, sorunların daha güçlü bir esle dile getirilerek çözümlerinin hızlandırılması ve halk ile yerel basın arasındaki bağın güçlendirilmesi için başlattığımız kampanyamız sürüyor. Kampanya kapsamında ev ve iş yerleri için yerel gazetelere abonelik yapacak vatandaşlarımız, her gün adreslerine ulaştırılan gazeteler sayesinde İl´in Gündemini takip edecek, yerel gazetelerle aralarında güçlü bir bağ kurmuş olacak, kentteki sorunların çözümü de daha hızlı ve etkin sağlanmış olacak. ? diye konuştu. (CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Harb-İş,“Ücretler yeniden düzenlenmeli “

"YENİLENEBİLİR ENERJİ NASIL TÜRKİYE’NİN ELEKTRİK ÜRETİM KAYNAĞI OLABİLİR"

"Bağımsız olmayan bir Kurulun vereceği karar tartışılır!"

MB Başkanı’ndan enflasyonla ilgili “yol haritası” mesajı

Türkiye, dünya lideri

“İş dünyasının finansmana erişimi kolaylaştırılmalıdır”

TOYP BAŞVURULARINDA SON TARİH 31 AĞUSTOS

Türk Telekom’un “Dijital Türkiye: Yeni Bir Gelecek” temalı Faaliyet Raporu’na 3 ödül

Türkiye’de dijital bankacılığa ilgi artıyor

R+T TURKEY FUARI’NDA HEDEF UZAK PAZARLAR

“TOPLU SÖZLEŞME TİYATROSU SONA ERDİ”

“DEPREM DEĞİL BİNA ÖLDÜRÜR”

Ekonominin kalbi TOBB'da attı

"Emlak zenginleri İstanbul depremi sonrası fakir kalabilir"

Şahin Bilgiç, TOBB Ekonomi Şurası’na katıldı, üyelerinin taleplerini iletti

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümde hasat başladı

DÜNYA TAHIL PİYASASINA ‘TAHIL KORİDORU’ ETKİSİ

MYK VE ADASO ARASINDA YETKİLENDİRME PROTOKOLÜ İMZALANDI

"Her 100 kişiden 90’ı Su Yalıtımı Yönetmeliği’nden önce yapılan binalarda oturuyor"

R+T TURKEY FUARI’NDAN İHRACAT SEFERBERLİĞİ

"KRUVAZİYER YOLCU SAYISI % 66,7 ARTTI, FIRSATI İYİ DEĞERLENDİRMELİYİZ"

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli