YENİKAPI MİTİNGİ HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI
SİYASET 7.08.2016 11:42:20 2517 0

YENİKAPI MİTİNGİ HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın ev sahipliğinde yapılacak Demokrasi ve Şehitler Mitingi´ne, Başbakan Binali Yıldırım´ın yanı sıra muhalefet liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli´nin de katılması bekleniyor. .

15 Temmuz gecesi başarısız darbe girişimine karşı başlatılan demokrasi nöbetlerinin finali olacağı açıklanan  Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingi için hazırlıklar tamamlandı. Miting için 1.5 milyon şapka, 2.5 milyon Türk bayrağı ve 5 milyon şişe su hazırlandı. Alanda mevcut tuvaletlere ek 150 adet mobil tuvalet yerleştirildi. Mitinge, Anadolu ve Avrupa yakasından otobüslerle ulaşılabilecek. Yaşlı ve çocuklar için ise Kazlıçeşme-Yenikapı arasında 20 adet otobüs ring seferleri yapıldı.

Deniz yoluyla miting alanına ulaşım, kiralanan 200 adet vapur, tekne gibi deniz taşıtı ile olacak. Ayrıca kiralanan 50 adet deniz aracı da ring seferleri yapacak. Miting nedeniyle bugün 06.00-00.00 arasında Bakırköy Aksu Caddesi (Taşhan Kavşağı) ve Fatih Aksakal Caddesi arasında kalan sahil yolu trafiğe kapatılacak. Miting dolayısıyla İstanbul´da tüm toplu ulaşım araçları ücretsiz hizmet verecek. Ayrıca Yenikapı´da polis hariç, temizlik, malzeme dağıtımı, alan hazırlıkları, teknik ekip, organizasyon ekibi olmak üzere 13 bin kişi görev alacak.

15 bin polis görev yapacak

¥ ?Demokrasi ve Şehitler Mitingi?nde 15 bin polis memuru görev yapacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada, miting alanı ve çevresinde görev yapacak polislerin yanı sıra, denizden sahil güvenlik ve deniz polisi tarafından botlarla, havadan ise 2 helikopterin gerekli tedbirleri alacağı bildirildi.

¥ Ayrıca mitinge katılacak olan vatandaşların gelişlerinde ve dönüşlerinde kullanacağı yollarda, otobüs duraklarında, metro ve Marmaray istasyonlarının giriş-çıkışlarında ve vapur iskelelerinde yoğun güvenlik tedbirleri alınacağı belirtildi. 

YILDIRIM´DAN AKP ÖRGÜTLERİNE YENİKAPI GENELGESİ

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti teşkilatlarına yarın yapılacak Demokrasi ve Şehitler Mitingi´ne yönelik genelge gönderdi.

 Başbakan Binali Yıldırım´ın Demokrasi ve Şehitler Mitingi´ne ilişkin AK Parti teşkilatlarına gönderdiği genelgede, şu ifadeler yer aldı:

 ?Milletimizin 15 Temmuzdan buyana millet iradesi adına verdiği şanlı ve onurlu mücadelenin ardından demokrasi destanımızın şahikası mahiyetinde gerçekleşecek olan 7 Ağustos İstanbul Yenikapı Demokrasi ve Şehitler Mitingi´nin hedeflenen amaca ulaşabilmesi için tüm teşkilat yöneticilerimizin aşağıdaki hususlara azami derecede dikkat etmeleri hayati bir önem arz etmektedir.

Yapılacak mitingin, şehitlerimizi anma ve demokrasimizi taçlandırma mitingi olduğu bir an dahi unutulmayacak, ruh ve beden birlikteliğini sağlamak esas amaç olacaktır. Bu mitingin, Sayın Cumhurbaşkanımızın ev sahipliğinde gerçekleştirildiği bilinciyle hareket edilecek, Devlet-Millet kaynaşmasının milletimizin bağrında alacağı şeklin, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisi olacağı unutulmayacaktır.

Milli şuurumuzun nişanesi olarak, sadece şanlı bayrağımız dalgalandırılacak bayrağımızdan başka hiç bir parti bayrağı, flama, döviz kullanılmayacaktır. Yapılacak miting partiler üstü milli bir miting olacağı için, müşterek idealler seslendirilecek, evrensel çağrılar dile getirilecek, başka hiçbir söyleme, slogana müsaade edilmeyecek, AK Partili olma şuuru, ahlak ve adabına harfiyen riayet edilecektir.

Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet ruhu her an meydana hakim kılınacaktır. Hiçbir provokasyona, kışkırtmaya, tartışmaya fırsat verilmeyecek, ortak ruh iklimini bozabilecek her türlü hareketten uzak durulacaktır.
AK Parti teşkilatlarımızın bütün kademelerinde yer alan her fert Demokrasi ve Şehitler Mitinginin amacı doğrultusunda gerçekleşmesi için görevlendirildiğini asla unutmayacaktır.

İmanımız ve inancımız şudur ki: Şehitler ölmez vatan bölünmez. Her şey Türkiye İçin. Allah Yar ve yardımcımız olsun.?  

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BİNGÖL, CHP GENEL MERKEZİ´NDE BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl şunları kaydetti:

"Hiçbir siyasi partinin afişinin, posterinin, bayrağının, flamasının olmaması, alanda sadece Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin olması, konuşmalar yapılacaksa eşit sayıda ve eşit sürede yapılması gibi bir dizi hassasiyetlerimiz ve kriterlerimiz örgütlerimizle paylaşılmıştır"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, "Parlamenter demokrasimizin güçlendirilmesi ve kökleştirilmesine katkı koyma zorunluluğu olan bu Yenikapı Mitingiyle birlikte, Türkiye´nin tüm illerinde eş zamanlı olarak mitingler düzenlenecektir." dedi.


Bingöl, CHP Genel Merkezi´nde düzenlediği basın toplantısında, dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, Merkez Yönetim Kurulu´nun (MYK) toplanarak, yarın Yenikapı´da yapılacak, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne genel başkan düzeyinde katılım kararı alındığını anımsattı.

"Parlamenter demokrasimizin güçlendirilmesi ve kökleştirilmesine katkı koyma zorunluluğu olan bu Yenikapı Mitingiyle birlikte Türkiye´nin tüm illerinde eş zamanlı olarak mitingler düzenlenecektir." ifadelerini kullanan Bingöl, "Dün itibarıyla il örgütlerimize bu mitinglere katılmayla ilgili hassasiyetlerimizi, olmazsa olmazlarımızı ve kriterlerimizi bildirdik. Arkadaşlarımız da illerde yapılan toplantılarda bu hassasiyetlerimizi ve olmazsa olmazlarımızı dile getirdiler." diye konuştu.
Bingöl, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında siyaset kurumunun aldığı ortak tavrın önemine değinerek, bu ortaklaşmayla beraber bundan sonraki süreçte geçmişe yönelik öz eleştiri yapma zorunluluğu bulunduğunu kaydetti.
Özgürlükçü demokrasiyi yerleştirmenin önemine işaret eden Bingöl, bu açıdan yarın Yenikapı ile Türkiye´de yapılacak mitinglerin, herkese umut vermesi ve ortak paydası bulunması gerektiği çağrısında bulundu.

KATILDIĞIMIZ HER İLDE BU KRİTERLER BİZİM ÖNCELİĞİMİZ OLACAKTIR

Dün il başkanlarıyla paylaştıkları olmazsa olmazları ve kriterlerine de değinen Bingöl, şöyle devam etti:

"Hiçbir siyasi partinin afişinin, posterinin, bayrağının, flamasının olmaması, alanda sadece Türk bayrakları ve Atatürk posterlerinin olması, herhangi bir siyasi partiyle özdeşleşmiş bir müzik eserinin çalınmaması bunun yerine o yöreyle, o ille ilgili ortak ezgilerin, müzik eserlerinin çalınmasının çok uygun olacağını, protokol kurallarına uyulması, konuşmalar yapılacaksa eşit sayıda ve eşit sürede yapılması gibi bir dizi hassasiyetlerimiz ve kriterlerimiz örgütlerimizle paylaşılmıştır."
Bingöl, dünden itibaren parti örgütlerinin illerde bu toplantıları gerçekleştirdiklerini belirterek, bu konuda alınan kararlar uygun ise söz konusu illerde, örgütlerinin mitinglere yoğun katılım sağlayacağını ifade etti.
Ancak hassasiyet ve önerilerinin dikkate alınmayıp, herhangi bir ildeki miting, "Bir siyasi parti etkinliğine dönüştürülecekse" orada örgütlerinin bulunmayacağına da dikkati çeken Bingöl, "Biz, bu kararlara, bu hassasiyetlere sonuna kadar uyacağız. Katıldığımız her ilde bu kriterler bizim önceliğimiz olacaktır. Dün Sayın Genel Başkanımızın, Sayın Başbakan ile paylaştığı bu hususlar, bizim her üyemiz tarafından dikkate alınacak ve gereği yapılacaktır." değerlendirmesinde bulundu. 

HERKES KENDİ PAYINA DÜŞENLE İLGİLİ ÖZ ELEŞTİRİYİ YAPMAK DURUMUNDADIR
Bingöl, açıklamasının ardından bir gazetecinin "(Geçmişe yönelik öz eleştiri zorunluluğu doğmuştur) dediniz, CHP açısından bu öz eleştiri ne olur, iktidar partisinden beklediğiniz öz eleştiri nedir?" şeklindeki sorusu üzerine şu yanıtı verdi:
"Biz iktidar değiliz, 14 yıllık bir iktidar söz konusu. Bu 14 yıl içinde yaşanmışlıklar var, dramatik birçok olay yaşandı, birtakım mağduriyetler var. Elbette herkes kendi payına düşenle ilgili bu öz eleştiriyi yapmak durumundadır. Gelecek Türkiye açısından o bahsettiğim ortaklaşmanın ve uzlaşma kültürünün kalıcı hale getirilmesi açısından önemlidir. Ama biz bunu ´hemen en kısa süre içerisinde yapılsın´ anlayışında değiliz, önce bu konuların bütün açıklığıyla ortaya çıkması önemlidir."


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli