?YENİ NERON´LAR İSLAM DÜNYASINI YENİDEN DİZAYN İÇİN ATEŞ YAKIYOR?
DÜNYA 16.12.2017 14:34:38 391 0

?YENİ NERON´LAR İSLAM DÜNYASINI YENİDEN DİZAYN İÇİN ATEŞ YAKIYOR?

Erdoğan, ?Müslümanlar birbirleriyle uğraşırken aradan sıyrılanlar terör örgütleridir, İsrail gibi devlet terörü uygulayan ülkelerdir. Müslümanların kavgasının yegane kazananı silah tüccarlarıdır,? dedi

Erdoğan, "Bölgemiz son dönemde oldukça sancılı süreçlerden geçiyor. Türkiye olarak her hal ve şart altında krizleri suhuletle aşmaya çalışıyoruz. Biz bu gayretler içindeyken bir bakıyoruz ki günümüzün Neron´ları yeni bir ateş yakmış. İslam dünyası yeniden dizayn edilmek isteniyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, Haliç Kongre Merkezi´ndeki Meridyen Derneği 7. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni´ndeki  konuşmasının satırbaşları şöyle:

?Bölgemiz son dönemde oldukça sancılı süreçlerden geçiyor. Türkiye olarak her hal ve şart altında krizleri suhuletle aşmaya çalışıyoruz. Biz bu gayretler içindeyken bir bakıyoruz ki günümüzün Neron´ları (Roma´yı yakan imparator olarak bilinen Neron) yeni bir ateş yakmış. İslam dünyası yeniden dizayn edilmek isteniyor.

Müslümanlar birbirleriyle uğraşırken aradan sıyrılanlar terör örgütleridir, İsrail gibi devlet terörü uygulayan ülkelerdir. Müslümanların kavgasının yegane kazananı silah tüccarlarıdır. 

Bugün İsrail ve ABD yönetimi böyle davranıyorsa bunun nedeni Müslümanların bu halidir. İslam dünyası bu derece bölünmüş olmasa hiçbir güç Müslümanların haremi şerifine el uzatamaz.

İslam İşbiriği Teşkilatı´nın (İİT) İstanbul zirvesinde Kudüs´ü Filistin devletinin işgal altındaki başkenti olarak ilan edilmesi tarihi bir duruştur. Şer gibi duran bu durumu hayra tebdil edeceğimize inanıyorum. 

Çarşamba günü yapılan zirve Müslümanların istediği zaman neler yapabileceğini dünyaya göstermiştir. 

İslam dini umut olmayı, çağları aşan mesajıyla insanların tüm sıkıntılarına karşı deva olmayı sürdürdükçe, belli çevrelerce hedef alınmaya devam edilecektir, bunu da böyle bilelim. Müslümanları içten çökertmeyi hedefleyen bu saldırılara karşı uyanık olmak, gereken hazırlığı yapmak hepimizin ortak görevidir.?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve çok sayıda vatandaşın  katıldığı toplantıdaki konuşmasında şunları kaydetti:

"İslam dünyası bu derece bölünmüş olmasa hiçbir güç Müslümanların Harimi-i İsmet´ine el uzatamaz. Bölgemiz son dönemde oldukça sancılı günlerden geçiyor. Kendimizi hemen her gün yeni bir krizin ya da çatışmanın ortasında buluyorsunuz. Türkiye olarak her hal ve şartta kardeşlerimizin arasını yapmaya, krizleri suhuletle aşmaya çalışıyoruz. Biz bu gayret içerisindeyken, günümüzün neronları yeni bir ateş yakmış. Tam Suriye meselesinde mesafe kat ettik, Kudüs meselesini Yemen´den yükselen feryatları duyuyoruz. İslam dünyası tıpkı bir asır önce olduğu gibi kan, gözyaşı, kardeş kavgası üzerinden yeniden dizayn edilmeye çalışılıyor.

Etnik ve mezhebi fay hatları derinleştirilerek, Müslümanlar daha kolay yutulur lokmalara bölünmek isteniyor. Yemen, Irak, Suriye, Arakan, Kudüs´te yaşanan hadiseler kesinlikle tesadüf değildir. Bu krizlerin tamamı bilerek çıkarılmıştır. Çözüm yolları da kasıtlı olarak tıkanmaktadır. Amaç Müslümanların enerjilerini ve kaynaklarını iç çatışmalarla tüketmektir. Müslümanlar birbiriyle uğraşırken, aradan sıyrılanlar terör örgütleridir. İsrail gibi devlet terörü uygulayan ülkelerdir. Müslümanların kavgasının yegane kazananı sömürgecilerdir, silah tüccarlarıdır. Şayet bugün İsrail ve ABD yönetimi Kudüs konusunda bu kadar hoyrat, hukuksuzca davranıyorsa sebebi Müslümanların içler acısı halidir. Kadim İslam beldelerinden ezanlar yerine dumanlar yükseliyorsa bunun nedeni biraz da Müslümanların basiretsizliğidir. İslam dünyası bu derece bölünmüş olmasa hiçbir güç Müslümanların Harim-i İsmet´ine el uzatamaz. Müminler bir duvarın tuğlaları gibi birbirine kenetlense, hiçbir güç milyarlarca insanı karşısına almaya cesaret edemez" şeklinde konuştu.

Kudüs konusunda İİT´nin  İstanbul´da yaptığı olağanüstü toplantı bir kırılma noktasıdır.  Bir hafta içerisinde istenildiği zaman Müslümanların neler yapabileceklerini tüm dünyaya göstermiştir. Teşkilatın oy birliğiyle Kudüs´ü Filistin devletinin işgal altındaki başkenti olarak kabul etmesi tarihi bir duruştur. Bu kararla teşkilat kuruluş gayesine de sahip çıkmıştır. Hem de rüştünü ispat etmiştir. Zirvenin olumlu yansımalarını görmeye başladık. Bundan sonra atacağımız adımlarla şu an şer gibi gözüken bu durumu hayra tebdil  edeceğimize Rabbimin lütfuyla inanıyorum. Şüphesiz buradan elde edilen netice sadece Kudüs meselesiyle de sınırlı kalmayacaktır. Bu başarı çarpan etkisi oluşturacak Müslümanlara uzun süredir hasretini çektiğimiz özgüveni aşılayacaktır. Tüm mazlum ve mağdurlara umut verecek. Bu sebeple İslam ülkelerinin Kudüs imtihanından alınlarının akıyla çıkması çok büyük önem arz ediyor. Rabbimin yardımıyla, milletimizin duasıyla, ümmetin dayanışmasıyla bu sıkııntılı dönemi başarıyla atlatacağımıza inanıyorum."

 

 


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Ukrayna'da iki savaş uçağı havada çarpıştı

Türkiye'den Güney Kıbrıs'taki cami saldırısına kınama

Putin’den Wagner kararnamesi

Kremlin: “Wagner'in lideri Prigojin'i öldürdüğümüz iddiası mutlak bir yalan”

Dışişleri Bakanı Fidan Kiev’de Zelenski ile görüştü

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ'NDEN İRAN AÇIKLAMASI

Zelenski: “F-16 tedariki sayesinde Rusya'nın savaşı kaybedeceğine eminim”

Güney California'yı hem fırtına hem deprem vurdu

Kadınlar Dünya Kupası’nda şampiyon İspanya

Rusya’nın insansız uzay aracı Luna-25 Ay’a çarptı

Guterres: "Kıbrıs’ta BM güçlerine yapılan saldırı uluslararası hukuka göre ciddi bir suç olabilir"

COVID-19'un yeni yayılmaya başlayan varyantı Eris hakkında neler biliyoruz?

Türkiye Kıbrıs Konusunda Birleşmiş Milletler’e de bir kınama yayımladı

BM: “Kıbrıs Türk kuvvetleri BM Kıbrıs Barış Gücü görevlilerine saldırdı”

Japon Denizi’nde sular ısındı savaş uçakları havalandı

ABD, Ukrayna'ya F-16 savaş uçakları gönderilmesini onayladı

Türkiye bağlantılı Uygurlar’ı hedef alan tutuklamalar arttı

Kuzey Kore'den şort giyen kadınlara ceza

DSÖ'den yeni Covid alt varyantı 'Eris'e karşı önlemleri kaldırmama uyarısı

2 yıllık Taleban iktidarının bedelini Afgan kadınlar ödüyor

Alman Gazeteciler Birliği: "Gazeteciler Türkiye’ye gitmesin"

  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,47% -0,17
  • EURO

    34,91% 0,40
  • GRAM ALTIN

    2434,93% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false