Yeni kanun hükmünde kararname açıklandı
GÜNDEM 2.09.2016 09:33:48 250 0

Yeni kanun hükmünde kararname açıklandı

Resmi Gazete´de yayımlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 7 bin 669 emniyet, 323 jandarma, 2 sahil güvenlik görevlisi ve 24 merkez valisi görevlerinden alındı.

Resmi Gazete´de yayımlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu tarafından devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve kamu kurumlarında çalışan çok sayıda kişi görevlerinden alındı. Kamu kurumlarındaki görevlerinden alınanlar arasında 7 bin 669 emniyet, 323 jandarma, 2 sahil güvenlik çalışanı ve 24 merkez valisi bulunuyor. Bu kişilere ayrıca herhangi bir tebligat yapılmayacağı, haklarında özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edileceği kaydedildi.

Kamu görevinden çıkarılanlar, varsa uhdelerinde taşımış oldukları büyükelçi, vali gibi unvanları ve müsteşar, kaymakam ve benzeri meslek adlarını ve sıfatlarını kullanamayacak ve bu unvan, sıfat ve meslek adlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacak.

Yayımlanan 673 numaralı KHK ile, hakim ve savcılıktan kendi isteğiyle emekli olanlar, Kanun Hükmünde Kararname´nin yayımlandığı tarihten itibaren 2 ay içinde başvurmaları halinde mesleğe dönebilecek.
Ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurullarının başkan ve üyelerinin görevleri 10 gün içinde sona erecek. Değiştirilen kanunla, yurt dışındaki FETÖ okullarının denklikleri iptal edildi. Yurtdışındaki FETÖ okullarında öğretmenlik yapanların diplomaları ve yurtdışında eğitim gören 158 kişinin öğrenciliği iptal edildi.  

Kalkınmada öncelikli bölgelerde sözleşmeli öğretmen istihdam edilecek

Resmi Gazete´de yayımlanan 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kalkınmada öncelikli bölgelerde sözleşmeli öğretmen istihdam edilecek.

Olağanüstü hal kapsamında bazı düzenlemeler yapılması hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete´de yayımlandı. Yayımlanan 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname´ye göre; kalkınmada öncelikli bölgelerde sözleşmeli öğretmen istihdam edilecek. Kayyum atanmasına karar verilen şirketlerden görev yapan kayyumların yetkileri, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu´na devredildi. Alınan bu karara göre; terör örgütlerine aidiyeti ve irtibatı olan şirketlere kayyum atanmasına karar verildiği takdirde kayyum olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu atanacak.

Geçici köy korucularının görev alanı, görev yaptıkları köyün hudutları ile sınırlandırıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı Kanunu´nda yer alan ?Sıkıyönetim, seferberlik? ifadesi, ?Seferberlik? olarak değiştirildi ve kanunda yer alan ?Sıkıyönetim? ifadesi yürürlükten kaldırıldı.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı