YENİ ADLİYE BİNASININ İNŞAATI İLERLİYOR
YEREL 20.11.2018 15:27:36 2992 0

YENİ ADLİYE BİNASININ İNŞAATI İLERLİYOR

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığı tarafından yaptırılan Türkiye´nin en büyük ve en modern 3´üncü adliyesi olacak Adana Adalet Binası´nın yapımı sürerken Baro yönetimi tahsis edilecek hizmet odal

Baro Bakanı Av. Veli Küçük, Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Baro Saymanı Av. İlknur Önal ve Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Timur Ortatepe ve Av. Nevzat Elçi ile Baro Yazı İşleri Müdürü Çiğdem Buyruk projede baroya tahsis edilen avukat hizmet odalarını iç mimar Selim Özmerd ve saha mühendisi Mustafa Çevirgen ile birlikte gezdiler.
Yaklaşık 200  bin metrekare alana sahip olduğu belirtilen yeni adliye binasının zemin katında, 1. Kat´ta ve her katta bulunan baromuza tahsis edilen odalar hakkında inceleme yapan Baro Başkanı Av. Veli Küçük ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerimiz eksikleri yerinde tespit etti. 
Temeli 2014 yılı Mayıs ayında atılan Yüreğir Köprülü Mahallesi´nde yaklaşık 200 bin metrekarelik bir alan üzerine yapımı devam eden Adliye Sarayı içerisindeki baromuza ait hizmet alanlarının, konumu, çalışma alanının rahatlığı ve işlevselliği gibi konular yerinde incelenerek değerlendirildi.   
Adana Baro Başkanı
 
Av. Veli Küçük yaptığı açıklamada;  mevcut Adalet Sarayı´nın işlevsizlik yönünden yetersiz oluşu, adalet hizmetlerinin hali hazırda beş ayrı binada bölünmüş-parçalanmış bir şekilde sürdürülmesi nedeniyle yeni adliye binasının tamamlanmasının önemine dikkat çekerek, " Kentin nüfus artışı nedeniyle ihtiyaca cevap veremediği için beş ayrı binada adalet hizmeti verilmektedir. Adliyenin parçalara bölünmesi nedeniyle, avukat ve yurttaşlarımızın yaşadığı sorunlar ortadadır. 327 çalışan ile inşaatı devam eden Yeni Adliye Sarayı´nın yüzde 96´sının tamamlandığı ve 2019 yılı Şubat ayında tamamlanacağı bildirilmektedir. Adalet Bakanlığı´ndan kabül heyetinin de gelerek inceleme yapacağı açıklandı. Yeni bir adliye binasının bir an evvel tamamlanması en büyük  dileğimizdir." dedi.
NELER VAR ?
Adliye Sarayı içerisinde 209 cumhuriyet savcısı odası, 310 adet hakim odası, 180 mahkeme, 119 adet çeşitli müdürlük ve idari hizmet amaçlı odalar, 325 adet arşiv ve emanet deposu, 6 adet yemekhane ve kafeterya ile bebek bakım odası, kuaför, kütüphane, 400 kişilik konferans salonu olacak. Adalet Sarayı binası içinde ayrıca vatandaşların işlerini kolaylaştıracak PTT, banka ve tabiplik gibi sosyal ve fiziksel ihtiyaçları karşılayacak birçok donatı yer alacak. 
ÇÖZÜM VE ÇAĞRI MERKEZİ OLACAK
 
Adliyeye yapılacak olan yenilikler arasında ?Çözüm Merkezi´ ve 444 numaralı bir ?Çağrı Merkezi´ de yer alacak. Çözüm Merkezi´nde, başvuranların sorunları tespit edilip ilgili yerlere yönlendirilerek çözüme kavuşturulması sağlanacak. Ayrıca yine Türkiye´de ilk kez tanık ve mağdur bekleme odaları, teşhis odası, Engelli ve Çocuk Rehberlik ve Danışma Merkezi, Çocuk Görüşme Odaları yer alacak. Öte yandan Arabuluculuk Merkezi, Uzlaşma Görüşme Odaları, Mağdur Koruma ve Adli Destek Merkezi, Adli Tıp Şube Müdürlüğü ve Adli Görüşme Odaları ile yargılamanın ikincil mağduriyetlere sebebiyet vermeden daha etkin ve hızlı bir şekilde yapılması sağlanacak.
ELEKTRONİK HİZMETLER İŞLERİ KOLAYLAŞTIRACAK
 
Birçok sistem, uygulama ve işlemin pilot olarak uygulanacağı yeni adliye binasında, Türkiye´de ilk kez ?e-mübaşir´ uygulaması hayata geçirilecek. Adliye bilgilendirme sistemi uygulaması ile duruşma salonları önüne, kantin ve kafeteryalara, adliye giriş ve koridorlarına kurulacak olan ekranlar ile avukat ve vatandaşların bilgilendirilmeleri ve yönlendirilmeleri sağlanacak. Adliyede ayrıca, Türkiye´de ilk kez ?e-çaycı´ uygulaması da yapılacak. Uygulama ile telefonla siparişe son verilerek, bilgisayar ve telefon uygulaması üzerinden kantin ve çay ocağından istenilen ürün sipariş verilecek. Yapılan harcamalar da kişinin maaşından kesilecek, böylece para alışverişi olmayacak. Ayrıca, icra müdürlükleri ve Sulh Hukuk Mahkemeleri Satış Memurlukları tarafından satışa çıkarılan menkul ve gayrimenkullere ilişkin ihalelere elektronik ortamda teminat ve teklif verilebilmesine olanak sağlayan ?e-satış? portalı da uygulanacak.(Fİ)

Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli