YENİ ADANA GAZETESİ, TÜRK DÜNYASINA TANITILDI
YAŞAM 30.10.2017 15:01:55 341 0

YENİ ADANA GAZETESİ, TÜRK DÜNYASINA TANITILDI

YeniAadana Gazetesi tarafından hazırlanan 100. Yıla Doğru Kitabı da dağıtıldı. ÇGC Başkanı ve Yeni Adana Gazetesi 100. Yıl Düzenleme Komitesi Üyesi Cafer Esendemir, Türk Dünyası gazeteciler örgütü yöneticilerine Yeni Adana Gazetesi´ni anlattı

Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı´nın düzenlediği; Türkiye Gazeteciler Federasyonu(TDGF), Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu(TDGF), Anadolu Spor Gazetecileri Derneği ve Anadolu´daki TGF ve Basın Vakfı üyesi tüm meslek kuruluşlarının destek verdiği, ?Türk Dünyası 3.Gazeteciler Şurası?, Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanını taşıyan Kazakistan´ın Türkistan şehrinde gerçekleştirildi. Geleneksel hale getirilen anlamlı etkinliğe, Türk Dünyası ve Türk Akraba Toplulukları dahilindeki ülkelerden 60 gazeteci katıldı.

Şura´nın açılış törenine ev sahibi kurum adına Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Mehmet Kutalmış ve Rektör Yardımcısı Yardımcı Doçent Dr. Mustafa Eren de katıldı. Rektör Vekili Kutalmış, ?Üniversite olarak, her zaman Türk Dünyası İle ilgili çalışmalara destek vermeye ve katkı koymaya hazırız? dedi. Şura´ya katılan Türk Dünyası Gazeteciler Kafilesi, toplantıların yanı sıra Türkistan, Almatı ve Çimkent şehirlerinde kültürel amaçlı gözlem ve incelemelerde de bulundu. Kazakistan´daki Türk Dünyası Gazeteciler Kafilesi bugün Kırgızistan´a geçerek, Başkent Bişkek´te, 29-31 Ekim tarihleri arasında ?Türkiye Gazeteciler Federasyonu(TGF) 54. Başkanlar Konseyi Toplantısı?nı da gerçekleştirecek.

Merkezi Ankara´da bulunan Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı Genel Başkanı Yılmaz Karaca, ?Hedefimiz, Türk Dünyası ülkelerinde görev yapan meslektaşlarımız arasında mesleki ve kültürel birlikteliği mutlak surette tesis etmektir? dedi. Projenin anlamlı bir misyon içerdiğini belirten Başkan Karaca şöyle konuştu:

Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı olarak Türk Dünyası ülkelerinde görev yapan gazetecileri aynı çatı altında toplamak, iletişimlerini sağlamak ve Türk kültürü, örf, adet ve geleneklerinin yaşatılmasına ortak organizasyonlar ile katkı sağlamak amacıyla dört sene önce zorlu bir yola çıkmıştık. Bu nedenle 2014 Yılı´nda Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Eskişehir´de ?Türk Dünyası Basın Şurası?nın birincisini gerçekleştirmiştik. Türk Dünyası ve Türk Akraba Toplulukları ülkelerinden 350 gazetecinin katılımı ile yaptığımız bu büyük proje büyük ses getirmiş ve gerçekten anlamlı sonuçlar ortaya çıkarmıştı. İkinci Şuramızı ise 2015 Yılı´nda Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Tataristan´ın Başkenti Kazan´da hayata geçirmiştik. Kazan toplantısı da, dünyanın dört bir yanındaki meslektaşlarımızın birlik beraberliğinin sağlanmasında önemli bir kilometre taşı olmuştu. Şimdi de Türk Dünyası 3.Gazeteciler Şurası´nı yapmış olmanın heyecanı içindeyiz. Bu kez meslektaşlarımızla birlikte Türk Dünyası Kültür Başkenti olan Kazakistan´ın Türkistan kentinde buluştuk. Kültürel ve mesleki alışverişin yanı sıra gazeteciliğin sorunları ve çözüm yollarını da değerlendirdiğimiz etkinliğimizin yanı sıra, Almatı ve Çimkent´te de gözlem yapma fırsatı bulduk.?

YENİ ADANA, TÜRK DÜNYASINA TANITILDI

Türkiye Gazeteciler Cemiyetleri Basın Vakfı´nın düzenlediği, ?Türk Dünyası 3.Gazeteciler Şurası?nda Yeni Adana Gazetesi tarafından hazırlanan 100. Yıla Doğru Kitabı da dağıtıldı. ÇGC Başkanı ve Yeni Adana Gazetesi 100. Yıl Düzenleme Komitesi Üyesi Cafer Esendemir, Türk Dünyası gazeteciler örgütü yöneticilerine yeni Adana Gazetesi´ni anlattı.

 

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9670,53%0,26
  • DOLAR

    32,52% -0,08
  • EURO

    34,78% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2421,67% -0,33
  • Ç. ALTIN

    3982,08% -0,92
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false