Yeni Adana Gazetesi 100. yılını kutlayacak
YEREL 12.12.2017 11:18:39 895 0

Yeni Adana Gazetesi 100. yılını kutlayacak

Fransızların 1918 yılında Adana´yı işgaline karşı direnmek ve halkı örgütlemek amacıyla kurulan Yeni Adana Gazetesi, 24 Aralık Pazar günü Seyhan Oteli´nde düzenleyecekleri kokteylle 100. yaşını kutlayacak 100. Yıl Düzenleme Kurulu Üyeleri, İhlas Haber A

Fransızların 1918 yılında Adana´yı işgaline karşı direnmek ve halkı örgütlemek amacıyla kurulan Yeni Adana Gazetesi, 24 Aralık Pazar günü Seyhan Oteli´nde düzenleyecekleri kokteylle 100. yılını kutlayacak.  

/resimler/2017-12/12/1120466877182.jpg  Yeni Adana Gazetesi, 1918 yılında Fransızların Adana´yı işgal etmesinden 5 gün sonra, işgale karşı direnmek ve halkı örgütlemek için Ahmet Remzi Yüreğir ve arkadaşları tarafından kuruldu.
  Fransız işgal kuvvetlerinin gazeteye baskın yaparak yasaklaması üzerine gazete, Pozantı ilçesinde tren istasyonundaki bir vagonda çok zor ve ilkel koşullarda işgale karşı yayınını ve direnişini sürdürdü.
  Atatürkçü ve cumhuriyetçi çizgide yayını sürdüren gazete 1965 yılında New York´ta Dünya Basın Başarı Ödülü, 1996´da Türkiye Gazetecier Cemiyeti´nin Basın Özgürlüğü Ödülü, 2015´te ise Çukurova Gazeteciler Cemiyeti´nin özel ödülüne değer görüldü.
  100. yılını kutlamaya hazırlanan Yeni Adana Gazetesi´nin zamanda yolculuğunu konu alan, Vahit Şahin, Ahmet Yahşi, Fehmi İnceoğlu tarafından hazırlanan, ?100. Yıla Doğru Yeni Adana Gazetesi? isimli kitap da basılarak, dağıtılmaya başlandı.
  100. Yıl Düzenleme Kurulu Üyeleri 22. Dönem Cumhuriyet Halk Partisi eski Milletvekili ve Adana Barosu eski başkanı Ziya Yergök, Sanayi Odası Eski Başkanı Sadi Sürenkök, inşaat mühendisi Ali Kaya, Yeni Adana Gazetesi Müessese Müdürü Fehmi İnceoğlu ve Yazı İşleri Müdürü Ahmet Yahşi, İhlas Haber Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü´nü ziyaret ederek, Bölge Müdürü Adnan Kulak´a ?100. Yıla Doğru Yeni Adana Gazetesi? kitabını hediye etti.
  Yergök, 100. yıl nedeniyle 24 Aralık Pazar günü Seyhan Oteli´nde düzenlenecek kokteylde herkesle bir araya gelmek istediklerini aktararak, ?Gerçekten sadece 100 yıllık bir gazete olmasının ötesinde, özellikle, değerleri var. Ulusal kurtuluş mücadelesine destek vermek, halka umut vermek, direnişi örgütlemek için kurulmuş bir gazete? diye konuştu.
  "Mütevazı imkanlarla ekleri okurlarla buluşturduk"
  Yeni Adana Gazetesi´nin, kuruluşundan bu yana mütevazı imkanlarla edebiyat, sanat, ekonomi ve tarım eklerini okurlarla buluşturduğunu kaydeden Yergök,  ?ABD Gazete Sahipleri Sendikası tarafından verilen bir ödül var. Arjantinli büyük bir gazeteci, orada yaptığı konuşmada her şeyi ortaya koyuyor. Diyor ki ´Bir gazetenin büyüklüğü sayfa sayısının çokluğuyla ölçülmez, tirajının çokluğuyla da ilgili değil, çok sayıda baskı makineleri koleksiyonuna da sahip olması gerekmez ama önce bir ruha sahip olması gerekir ve bunun için ödülü verdik diyor. Türkiye´den 10 bin kilometre ötede basın kuruluşu tarafından fark edilip değerlendirilmesi gurur duyulacak bir şey. Tüm bu güzellikleri paylaşmak ve ileriye dönük de motivasyon sağlamak için bu ziyaretleri yapıyoruz? ifadelerini kullandı.  (Fİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu