?Yatırım ve üretim yapan müteşebbisin daima yanında olacağız?
SİYASET 26.03.2019 14:55:28 396 0

?Yatırım ve üretim yapan müteşebbisin daima yanında olacağız?

Adana´nın bir zamanlar Türkiye´nin modern tarım ve sanayisinin önemli merkezlerinden birisi konumundayken, günümüzde ise ancak işsizlik oranları ve çok küçük yaşlara inen uyuşturucu kullanımıyla ön sıralarda yer aldığını vurgulayan Millet İttifakı Seyhan

31 Mart Yerel Seçimleri´ne sayılı günler kaldığı bir sırada çalışmalarını artan bir tempoyla sürdüren Millet İttifakı Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, Adana Sanayi Odası´nı (ADASO) ziyaret etti. ADASO´da Meclis Başkanı İsrafil Uçurum, Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Başkan Yardımcısı Erdoğan Şire tarafından karşılanan Akif Kemal Akay, Meclis Toplantısı´na katılarak bir konuşma da yaptı. Akay, ADASO Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerine yönelik konuşmasının ilk bölümünde kentin ekonomik ve sosyal durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu ve seçildiğinde hayata geçireceği projeleri konusunda bilgiler verdi.

Adana Sanayi Odası üyelerini, kentin yatırım, üretim ve istihdam yaratan neferleri olarak değerlendirdiğini ve kendileriyle böyle bir toplantıda buluşmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Akif Kemal Akay şöyle konuştu:

?Sizlerin Adana´daki müteşebbisler olarak son yıllarda teşvik uygulamalarından ve diğer devlet desteklerinden yeterince yararlanamadığınızı biliyorum. Ancak yaşadığınız zorluklara rağmen üretime, istihdam yaratmaya aralıksız devam ediyorsunuz. Ülkemizin ve bölgemizin böylesine sıkıntılar yaşadığı bir dönemde nefes alabiliyorsak, bunun sizlerin sayesinde olduğunu iyi biliyoruz. Önümüzdeki günlerde yerel yönetimler olarak göreve geldiğimizde, Adana´nın yeniden modern sanayi ve tarımın merkezi ve öncüsü olabilmesine yönelik projelerimizi hayata geçirmeye kararlıyız. Temel düşüncemiz üretime ağırlık vererek istihdamı canlandırmaktır. Göreve geldiğimizde Seyhan Belediyesi olarak ilgili kurum ve kuruluşlarla etkin işbirliği yaparak; Adana´nın yatırımının, üretiminin ve bunlara paralel olarak istihdamının artırılmasına yönelik projelerimizi ardı ardına hayata geçireceğiz. Türkiye´de ilk sıralarda bulunan Adana bankalarındaki mevduat sahiplerine cesaret ve güven kazandırabilmek öncelikli hedefimizdir. Böylelikle onları sanayide, tarımda, ticarette atılımlara ve yatırımlara yönlendirmek istiyoruz. Adana günümüzde işsizlik oranı ve uyuşturucu kullanımının çok küçük yaşlara düşmüş olmasından dolayı ülke gündeminin ön sıralarında yer almakta ve bu durum herkesi mutsuz etmektedir. Bu tablonun tümüyle üretimsizliğin getirdiği ve yarattığı bir tablo olduğuna inanıyorum. Bu olumsuzlukların ortadan kaldırılabilmesinin yolunun istihdamın artırılmasından geçeceği ortadadır. Bu konuda sizlere önemli görevler düşmektedir. Devletin yatırımcı, sanayici ve iş insanlarına teşvik konusunda eksik kaldığı yerlerde yerel yönetimlerin yapabilecekleri çok şeyler olduğuna inanıyorum. Halen sıkıntılar içerisinde bocalayan Türk ekonomisini sizlerin yatırım ve üretimleri kurtaracaktır. Yeterki, yatırım yapın, yeter ki üretin, yeter ki istihdam yaratın. Göreve geldiğimizde Seyhan Belediyesi olarak yapacağımız ilk işlerden birisi üretim yapan mütebbislerimizin önünü her alanda açmak olacaktır.? (Öİ)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli