Yaldız, ?Gelecek, mesleki eğitimle güzelleşecek?
EĞİTİM 5.06.2016 11:49:32 893 0

Yaldız, ?Gelecek, mesleki eğitimle güzelleşecek?

Kadın yöneticilerin imzaladığı protokolle, mesleki eğitimde önemli güç birliği oluşturuldu. Geliştirilmiş ve teknolojik uyumu yapılmış mesleki beceri, Türkiye´nin geleceği...

Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayiyi Destekleme Vakfı (MEKSA) ile Uğur Yaldız Otomotiv arasında,  MEKSA´nın otomotiv sektöründe akredite edilmiş ve yetkilendirilmiş olduğu alanlarda çalışanların kalifikasyon ve belgelendirmesinin sağlanabilmesine yönelik yapılacak iş birliğine yönelik protokol imzalandı.

Uğur Yaldız Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı-Adana Sanayi Odası ve Adana Ticaret Odası Otomotiv Sektörü Temsilcisi Filiz Yaldız ile MEKSA Proje Başkanı Elif Alper Delice arasında yapılan protokol sonucu verilecek belgeler, iş yeri açma belgesi olarak da kullanılabiliyor.

SEKTÖREL MESULİYETİ EĞİTİM İLE BİRLEŞTİRİYORUZ

Otomotiv sektöründe mekanik ve mekatronikle ilgili olarak şu ana kadar çok sayıda esnafla iş birliği yaptıklarını belirten Filiz Yaldız, ?İş yerimizi, atölyelerimizi zaten meslek liselerine açmıştık. Bundan sonraki süreçte yetişkin eğitimleri ve bunların belgelendirilmeleri ile ilgili de atölyelerimizi açmaktan ve MEKSA gibi önemli bir kurumla iş birliği gerçekleştirmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Yapılan bu çalışmayla bölgemizde kalifikasyonu sağlanmış rekabetin de öncülüğünü yapmış olacağız. Bununla ilgili tüm ustalarımızı, diğer işverenlerimizi de iş birliğine davet ediyoruz. Biz kurum olarak, sektörel mesuliyeti eğitim ile birleştirerek, mesleki eğitimde sorumluluk almayı ve sosyal sorumluluk projelerinde ısrarla yer almayı çok önemsiyoruz. İş dünyasında bunun yaygınlaşması en büyük arzum. Sosyal projelerle şehrin dinamiklerine; mesleki eğitim, girişimcilik, kişisel gelişim, ekonomik ve sosyal hayata katılımlarıyla ilgili projelerle destek oluyoruz? dedi.

SORUMLULUK ALMAYI ÇOK ÖNEMSİYORUM

Filiz Yaldız, ?Kişilere yönelik iş becerilerinin geliştirilmesi, teknolojik uyum sağlanması, kariyer hedefi geliştirilmesi, kaliteli rekabet edebilirlik düzeyinin artırılmasına yönelik çalışmaların içinde bulunmayı, bunlarla ilgili sorumluluk almayı, şehrimin ve ülkemin kalkınması adına hayati derecede önemli buluyorum. MEKSA ile iş birliğimizin son derece olumlu sonuçları olacağını ve yeni iş birlikleri için ilham kaynağı olacağını düşünüyorum? diye konuştu.

SEKTÖRDE RAKİP, İL DIŞI VE YURT DIŞINDA...

MEKSA Proje Başkanı Elif Alper Delice de, mesleki becerisi olan, çalışan ama belgesi bulunmayanların eğitimiyle ilgili,  MEKSA´nın, Uğur Yaldız Otomotiv´i yetkilendirdiğini ifade etti, Delice, bu tür bir yetkilendirmeyi yapabilecek tek kuruluşun MEKSA oduğunu vurguladı. Delice, ?Uğur Yaldız Otomotiv´e ve Filiz Yaldız Hanım´a, bu duyarlılıklardından ve ellerini taşın altına koymalarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Sektörde faaliyet gösteren esnafa da şunu iletmek isterim ki; piyasada bu sektördeki rakipleriniz, bu şehirdeki esnaf değil, il dışı ve yurt dışında benzer sektörde faaliyet gösterenlerdir? diye konuştu.

YETERLİLİK BELGESİ HEM ÇALIŞANI, HEM PATRONU SEVİNDİRECEK

Mesleki yeterlilik belgesi, işyeri açma belgesi olarak kullanılabilecek. Bu belge ile, usta öğreticilik yapılabilecek, eğitim verilebilecek. Belge sahipleri için 48 aya kadar sigorta piriminin işveren katkı payının tamamı devlet tarafından ödenmektedir. Belgenin uluslararası geçerliliği vardır.


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

YÜREĞİR BELEDİYESİ OKULLARI YENİ DÖNEME HAZIRLIYOR

ÇOCUĞUNUZU 8 ADIMDA OKULA HAZIRLAYIN!

Birinci Sınıfa Başlayan Çocukların Okula Uyum Sürecinde Neler Yapılmalı?

BİLGİ EVLERİNE DEVAM EDEN 266 ÖĞRENCİ ÜNİVERSİTEYE YERLEŞTİ

Sınavlara Hazırlıkta Kayıt Dışı Kurumlara Dikkat!

ÇGC'DEN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNE ZİYARET

TEV'İN 2023-24 EĞİTİM YILI BURSLARI İÇİN BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU!

SANKO Holding’den afete dirençli şehirler için tasarım kültürüne destek

LABEB, LAİK VE BİLİMSEL EĞİTİMİ SAVUNMAK İÇİN BİR ARAYA GELİYOR

CEGEM’den büyük başarı

SANKO ÜNİVERSİTESİNDE YÜZDE 100 DOLULUK ORANI SAĞLANDI

EĞİTİM-SEN'DEN BAKAN TEKİN'E ELEŞTİRİ

Yakın Doğu Üniversitesi Yapay Zeka geliştirdi

Uzm.Eğitim Danışmanı Gülbenk: “Depremzede Çocuklarla İletişim Özveri Gerektiriyor”

Adana Gençlik Merkezi’nde Permakültür Tarım etkinliği

Prof. Dr. Arıboğan:“Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler en parlak döneminde”

BİRİZ DAYANIŞMA DERNEĞİ,DEPREMZEDELERE YÖNELİK YAZ OKULLARI VE ATÖLYE ETKİNLİKLERİ BAŞLATTI

Tercihlerini ‘son dakikaya’ bırakan üniversite adaylarına öneriler

Antakyalı çocuklara bisiklet hediye edildi

"Yeni dünya, ‘çevreye duyarlı mühendis’ler istiyor!"

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“İletişimin popüler meslekleri etkileyicilik ve deneyimleyicilik”

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false