YALBUZDAĞ,
YAŞAM 13.09.2020 10:58:00 923 0

YALBUZDAĞ, "VİRÜS HAYATIMIZI ESİR ALDI"

Genek Kurulun açılış konuşmasını yapan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Teknoloji çağındayken nanometrik bir virüsün tüm hayatımızı esir aldığı bir dünyada hayatta kalmaya çalışıyoruz” dedi.

CHP Adana Milletvekili Ecz. Burhanettin Bulut ve Türk Eczacıları Birliği (TEB) Denetleme Kurulu Üyesi Ecz. Ersun Özkan ile eczacıların katılım gösterdiği ADEO 2019-2020 Olağan Genel Kurulu; maske, sosyal mesafe ve hijyen gibi korunma tedbirlerine uyularak Adana Eczacı Odası Ecz. Ali Aysan Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

 Divan Başkanlığına Ecz. Hakan Çelik, 2. Başkanlığa Ecz. Esra Haköver, Yazmanlığa Ecz. Ezgi Elekarışmaz ve Ecz. Selin Öztanrıöver’in oy birliği ile seçilmesinin ardından Divan Başkanı Ecz. Hakan Çelik, genel kurulu pandemi nedeniyle vefat eden eczacı, sağlık çalışanları ve tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nı okutarak başlattı. 

VİRÜS HAYATIMIZI ESİR ALDI

Genek Kurulun açılış konuşmasını yapan Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, “Teknoloji çağındayken nanometrik bir virüsün tüm hayatımızı esir aldığı bir dünyada hayatta kalmaya çalışıyoruz.” dedi.

Başkan Ecz. Yalbuzdağ, “Açlık, yoksulluk, enerji ve petrol savaşları bitmeyip daha da şiddetlenirken hemen yanı başımızda Suriye ve Irak’ta küresel güçlerin hegemonyasında ulusal çıkarlarımızı iç ve dış tehditlere karşı korumaya çalışıyoruz. Uluslararası hukuk sorunu haline gelen Akdeniz’de yaşananlar, geleceğin keşfedilmemiş enerji kaynaklarına sahip olma çatışmalarıdır. “Özgürlüğün de, eşitliğin de adaletin de dayanağı ulusal egemenliktir.” derken Mustafa Kemal Atatürk ulusal egemenliğin önemini vurgulamıştır. Dünyada bunlar yaşanırken felaket ve acı haberlerle hem ilimizde hem de Türkiye’de karşılaştık. İlimizde Aralık ayında olan sel felaketinde zarar gören vatandaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalıştık. Suriye’den gelen şehit haberleriyle yüreğimiz dağlandı. Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremlerde zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını millet olarak el ele sarmaya çalıştık. Yaşanan acılar ve felaketler ülke olarak, millet olarak, vatandaş olarak, hepimizin aynı acıyı hissettiği, milletçe elbirliğiyle destek olarak sıkıntıları aşabiliriz.”

 HEP BİRLİKTE ZOR VE TEDİRGİN BİR PANDEMİ SÜRECİ YAŞADIK

Başkan Ecz. Yalbuzdağ, “Ülkemizde dövizin artışı önlenemezken, işsizlik artarken, açlık devam ederken, Sağlıkta Şiddet Yasası’na rağmen sağlıkta şiddet devam ederken mutlu bir tabloda olmamız düşünülemez. Yeni bir kadın cinayetine, sağlıkta şiddete rastlamadığımız gün neredeyse kalmadı. Dünyayı ve ülkemizi Mart ayından itibaren etkisi altına alan COVID-19 pandemisi nedeniyle hepimiz sıkıntılar yaşadık, yaşamaya da devam ediyoruz. Çin’in Wuhan kentinde başlayıp, dünyayı etkisine alan virüsle savaş devam ediyor ne yazık ki. Aklın ve bilimin çaresiz kaldığı, tüm dünyayı bu kadar hızlı etkileyen bir virüsle yüzyıllardan sonra tekrar savaşıyoruz. Bizler de Adana Eczacı Odası Yönetim Kurulu olarak acil durum olabileceğini göze alarak hazırlıklara başladık. Hep birlikte zor ve tedirgin bir süreç yaşadık. Kendi sağlığımız, çalışanlarımızın sağlığı, ailemizin sağlığı ve tüm vatandaşlarımızın sağlığı için endişelendik. Şu ana kadar Odamıza bildirilen 6 eczacımız, 20 eczane çalışanı pozitif çıktı. Eczane ve eczacı çalışanlarımız etkilenmeye devam ediyorlar, hayatını kaybeden eczacı ve eczane çalışanlarımızı ve tüm sağlık çalışanlarını rahmetle ve minnetle anıyoruz.”

 YETERLİ AŞI OLMAMASI ECZACILARI HASTALARLA KARŞI KARŞIYA GETİRİYOR

Başkan Ecz. Yalbuzdağ, “Değerli meslektaşlar, biz eczacılar pandemi ile mücadele ederken sağlık otoritelerinin mutlaka aşı uygulanması açıklamaları nedeniyle ecza depolarında olmayan, ne zaman geleceği belli olmayan aşıların yoğun talebi ile karşı karşıyayız. Biz eczacılar, özellikle kronik hasta ve risk grubundaki vatandaşların aşıya ulaşması ve genelde tüm vatandaşların erişebilmesi için tedbirler alınmasını, tedariğin sağlanmasını talep etmekteyiz. Yeterli aşı olmadığından suçun biz eczacılara kalmasından ve bu yüzden hastalara karşı karşıya kalmaktan endişeliyiz. Oda Başkanı olarak, bayrağı eski Oda Başkanımız ve TEB Denetleme Kurulu üyemiz Ecz. Ersun Özkan’dan devraldıktan sonra çalışmalarımız, Adana Eczacı Odası’nın kültür ve geleneklerine bağlı kalarak tüm yöneticilerimizle birlikte emek vererek yoğun çalışarak bir yılımızı tamamladık. Pandemi nedeniyle yaşadığımız sıkıntılı süreçleri aklın ve bilimin önderliğinde, sizlerin değerli fikirlerini alarak atlatmaya çalıştık. Yüz yüze toplantılar, bölge toplantıları yapamadık, eczacılık bayramını kutlayamadık. Zorlu dönemde görev alan Yönetim Kurulumuza, Denetleme Kurulumuza, Haysiyet Divanımıza, kurul ve komisyonlarda görev alan tüm meslektaşlarımıza ve Oda personelimize teşekkür ediyor, saygılar sunuyor, sağlıklı günler diliyorum.” diye konuştu.

 (TEB) Denetleme Kurulu Üyesi Ecz. Ersun Özkan’ın Türk Eczacıları Birliği çalışmalarından kesitler sunmasının ardından CHP Adana Milletvekili Ecz. Burhanettin Bulut, pandemiden en fazla sağlıkçıların olumsuz etkilendiğini söyledi. Tüm dünya ülkelerinin küresel tehdit olan pandemi konusunda bir araya gelip, birlikte hareket ettiklerini, Türkiye’de de STK’ların, siyasilerin, meslek odalarının bir araya gelerek bu süreci birlikte yönetmeleri gerekir dedi.

 Konuşmaların ardından seçimsiz gerçekleşen Genel Kurulda; Yönetim Faaliyet Raporu ve Mali bilanço oy birliği ile kabul edilirken başarılı çalışmalarından dolayı mevcut yönetime teşekkür edildi.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false