VEYSEL KUBAT´IN 50. SANAT YILI SERGİSİ
KÜLTÜR SANAT 13.11.2018 10:20:40 1265 1

VEYSEL KUBAT´IN 50. SANAT YILI SERGİSİ

Ressam Veysel Kubat´ın 50 sanat yılı Adana Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen, Veysel Kubat´ın tablolarından oluşan bir resim sergisiyle kutlandı. (Özel Haber Fehmi İNCEOĞLU)

/resimler/2018-11/13/1033074571876.jpg            Elli yıldan beri resim yapmayı sürdüren ressam Veysel Kubat´ın 50. sanat yılı Adana Kültür ve Sanat Derneği´nin düzenlediği bir resim sergisiyle kutlandı. 10 Kasım Cumartesi günü saat 17:30´da Seyhan Belediyesi Resim Fuayesi´nde bir kokteylle açılışı yapılan resim sergisinde, aralarında yeni yapılan bir Atatürk portresinin de bulunduğu   Veysel Kubat´ın 25 tablosu yer aldı. Adana Kültür ve Sanat Derneği ile Çukurova Güzel Sanatlar Derneği üyelerinin yanı sıra davetlilerin katıldığı Veysel Kubat´ın 50. sanat yılı sergisi açılışında verilen kokteylde Adana Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Meltem Baş ile ressam Veysel Kubat birer konuşma yaptılar. Adnan Tenlik´in yan flütle eşlik ettiği etkinlikte, Nazan Balcı ile Haluk Gökmen Atatürk konulu bir şiir dinletisi gerçekleştirdiler.

            Resim sergisi açılışında söz alan Adana Kültür ve Sanat Derneği Başkanı  Meltem Baş, akademik bir ressam olan Veysel Kubat´ın resmin ve Adana´nın önemli bir değeri olduğuna değindikten sonra, Adana Kültür ve Sanat Derneği olarak ressam Veysel Kubat´ın sanattaki 50. yılında böyle bir sergi açılışını gerçekleştirmekten olmaktan duydukları kıvancı belirtti. Adana Kültür ve Sanat Derneği olarak buna benzer önemli zamanlamaların yanında olacaklarından söz eden Meltem Baş, ressam Veysel Kubat´ın başarılı sanat yaşamında sağlıklı günler diledi. Daha sonra söz alan ve ressam Veysel Kubat; Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün 80. ölüm yıldönümünde   paylaşımcı  bir anlayışla 50 yıllık meslek  yaşamında davetlilerle bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti vurguladı.

/resimler/2018-11/13/1033497696839.jpg?Sanat, bir toplumun ortak duygu ve düşüncelerinin, yaratıcılığının, ortak zevklerinin ve yaşam tarzının en belirgin yansımasıdır.? diyerek sözlerine başlayan Veysel Kubat; ?Doğal olarak, bir toplumun sanat değerleri, o toplumun kültürünün en önemli bileşenini oluşturur. O nedenle günümüzün modern toplumsal yaşamında sanatın özellikli ve vazgeçilmez yeri ve önemi bulunmaktadır.? dedi. ?Sanatçı, sanatın toplumlara ışık tutabilmesi ve yararlı olabilmesi için elinden geleni yapmalıdır. Kültürünü ve ülkesini tanıtmak, köklü bir geçmişe sahip olmasını sağlamak görevi sanatçıya düşmektedir.? diyen Kubat;  ?Sanatçının en önemli görevi, yaşadığı toplumu, uygarlaşma sürecinde üst düzeylere çıkartmak olarak bilinmektedir.? diyerek sözlerini sürdürdü. Sanatçı olan bir insanın  başarılı olabilmesi için dürüst, evrensel düşünen, akılcı, özgür düşünceli, ahlaklı ve erdem sahibi olması gerektiğini belirten ressam Kubat; ?Sanatçı, üreten, gelecek kuşaklara yol gösteren bir aydındır. Bu özellikleriyle gerçek bir sanatçının  toplumda saygın bir yeri vardır.? diyerek düşüncelerini belirtirken, Adana Kültür ve Sanat Derneği ile Seyhan Belediyesi´ne teşekkür etti.

            Resimlerinde eleştirel gözlemlerine yer veren, eşit ve insancıl bir toplumsallık güttüğü emek ve insan odaklı somut, çağdaş ve figüratif  tablo resimlerinde derinleştiği gözlenen Veysel Kubat, Çukurova Güzel Sanatlar Derneği Başkanlığının yanı sıra Kubat Sanatevi´nde öğrenciler yetiştirmektedir.  

                                               *** VEYSEL KUBAT ***

/resimler/2018-11/13/1034313480822.jpg            1946 yılının temmuz ayında Adana´nın Karataş ilçesinin Zeamet köyünde çiftçi bir babanın altıncı çocuğu olarak doğdu. İlkokul dördüncü sınıfa kadar köydeki okula gidip, daha sonra Adana İnönü İlkokulu´nda ve ardından da, Adana Erkek Lisesi´nin orta ve lise bölümünde eğitimini tamamladı.(1968) Daha sonra, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi´nin (İ.D.G.S.A.) resim bölümünden mezun olduktan (1973) sonra göreve başladığı  Adana Erkek Lisesi´nde altı yıl resim öğretmenliği yaptı (1974-1979) Serbest ticarete atıldıktan sonra da yeniden öğretmenliğe dönerek (1996), Çağrıbey Lisesi´nde 8 yıl kadar resim öğretmeni olarak görev yaptıktan sonra emekli oldu. (2005) Adana´da yaşamını sürdüren ressam Veysel Kubat evli ve 2 çocuk babasıdır.  

            Ethem Aydın´ın resim atölyesinde ressam Suavi Numanoğlu ve Kudret Sönmez ile birlikte bir yıl kadar resim çalışmalarında bulunduktan; Nezih Sanatevi´nde (2008/2011), Gül Canan´ın resim atölyesinde (20011) resim eğitmeni olarak görev aldıktan sonra; kendi işyerinde Kubat Resim Atölyesi´ni kurdu (1912)

/resimler/2018-11/13/1035029885542.jpgResim öğretmeni Ethem Aydın, İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi´nde Zeki Faik İzer Resim ve Özdemir Altan Resim Atölyeleri ile Sabri Berker Gravör Atölyesi, Atatürk´ün soyadını verdiği Kenan Yontuç Heykel Atölyesi ile fresk atölyesinde akademik eğitim gören Veysel Kubat; ilk kişisel sergisini 1974 yılında Adana Bölge Müzesi´nde ve daha sonra Adana Çimento Sanat Galerisi´nde  sergi (2011) açtı. Bir ressam arkadaşıyla birlikte Adana 75. Yıl Sanat Galerisi´nde (2010) sergi açıp, 15 kadar karma sergide, Kubat Sanat Evi´nin 5. yıl sonu sergilerinde yapıtlarıyla yer alan Veysel Kubat; Adana Ressamlar Derneği ve Adana Kültür ve Sanat Derneği üyesi olup; Çukurova Güzel Sanatlar Derneği 2. Başkanı olarak halen görevini sürdürmektedir.

 


Haber Kaynak : ÖZEL HABER
Cumali Karataş
13.11.2018 22:40:39
Sayın Kubat 50. sanat yılınızı kutlar,başarılarınızın devamını dilerim.

“STOA FELSEFESİ VE TARSUS'TA STOACILIK”KİTABI ARATOS YAYINLARI’NDAN ÇIKTI

ADANA ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ KISA FİLM FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

ADANA’DA BAĞLAMA GÜNLERİ’NİN İKİNCİSİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

Düş ve Gerçek Arasında Çareli Çaresiz Çizgiler Kitabı

Sanatçı Selva Özelli Solo Sergisi ile ABD’de

“Doktordan Az Kullanılmış” bu defa bir kitap adı

HÜSEYİN SÖZLÜ, "AĞUSTOS AYI TÜRK'ÜN ZAFER AYIDIR"

İZMİT ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ‘’BELGESEL FİLM YARIŞMASI’’ FİNALİSTLERİ BELİRLENDİ

EMEKLİLERİN YENİ ADRESİ ‘EMEKLİ KÜTÜPHANESİ’

İZMİR KULLUK İLE TANIŞIYOR

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ ULUSAL UZUN METRAJ FİLM YARIŞMASI FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU

“Soul Müziğin Diva”sı Imany, 7 Eylül’de Türkiye’de

‘ÇOK YAŞA CUMHURİYET’ ÖDÜLLÜ BESTE YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON HAFTA!

TÜRK RESSAMLARIN LONDRA ÇIKARMASI!

YILDIZ TOZU KARAKTER ANALİZLERİ

"ZAFERİN RENGİ" GÜÇLÜ OYUNCU KADROSU İLE ÇEKİMLER İÇİN GERİ SAYIMA BAŞLADI!

Büyükşehir ve YEDAM’dan bağımlılıkla mücadelede iş birliği

AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NDA TÜM TÜRKİYE "ŞEHRİNİ KEŞFEDECEK- GELECEK ENERJİSİNİ KORUYACAK!”

12. ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE, MÜZİK ve DANS FESTİVALİ,25-27 AĞUSTOS’TA

‘’20. GELECEĞİN SİNEMASI’’ YARIŞMASININ JÜRİ ÜYELERİ AÇIKLANDI

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.1 ° / 9.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 19.1 ° / 9.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16.4 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu