Veteranlar Hentbol Turnuvası?nda Adana Karması 2. oldu
SPOR 26.04.2018 11:24:22 519 0

Veteranlar Hentbol Turnuvası?nda Adana Karması 2. oldu

Antalya´da 21-23 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen, ?Antalya Akdeniz Akşamları Veteranlar Hentbol Turnuvası?nda Adana Karması, Trabzon´un ardından 2.oldu.

Adana Karması Kafile Başkanı ve Antrenörü Kazım Tekin, 1976 yılında kurulan ve merhum Prof.Dr.Yaşar Sevim´in salon sporlarına uyarladığı hentbolda ilk sporcu, antrenör, hakem, federasyon başkan ve yöneticileri bir yıl ayrı kentlerde bir araya gelerek hem gösteri maçı yaptıklarını hem de hasret giderdiklerini söyledi.

Tekin ilk turnuvanın Eskişehir´de gerçekleştiğini sonraki yıllarda İstanbul, İzmir, Adana, Trabzon ve geçtiğimiz hafta da Antalya´da gerçekleştirilen Veteranlar Turnuvası´nın her yıl farklı bir İl´de sürdürüleceğini belirterek, şunları kaydetti:

?Öncelikle bizi hentbolla tanıştıran, bu sporu sevdiren merhum hocamız Prof.Dr.Yaşar Sevim´e şükran borçluyuz. 1976 yılından bu yana sporcu, hakem, antrenör, yönetici olarak görev yapan hentbol sevdalılarıyla farklı İllerde bir araya gelerek, kadın ve erkekler gösteri maçı yapıyoruz, eski duayen hakemler maç yönetiyor, milli takımda görev almış antrenörler takımların başında çıkıyor. Tam bir şölen havasında dostlarımızla hasret gideriyoruz. Bütün dileğimiz bu turnuvayı devam ettirmektir. Emeği ve hizmeti geçenlere teşekkür ederim.?

Antalya´daki turnuvada Eskişehir´i yendiklerini ancak finalde bazı bireysel hatalardan dolayı Trabzon Karması´na 1 farkla yenildiklerini anımsatan Tekin, bir sonraki turnuvanın hentbolun beşiği sayılan Eskişehir´de yapılacağından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Okul Sporları eski Federasyon Başkanı ve Trabzon Kafilesi´nin Sorumlusu Ayhan Pala, Veteranlar Turnuvası´nın devam etmesi için elinden geldiğince destek olacağını, 2-3 gün süren etkinlikten hentbol sevdalılarının büyük keyif aldığını ifade etti.

TÜRE: ?ESKİŞEHİR ETKİNLİĞE 4.KEZ EVSAHİPLİĞİ YAPACAK?

Geçmiş yıllarda Birinci Hentbol Ligi´nde mücadele eden Eskişehir Etispor Kulübü yöneticisi ve Antalya´daki etkinliğe katılan Eskişehir Karması´nın Kafile Başkanı, Milli Hakemlerden Ahmet Hikmet Türe ve eski Milli Hakem Metin Tomsuk, Veteranlar Turnuvası´na yeniden talip olduklarını, turnuvaya 4.kez evsahipliği yapacaklarını, bundan büyük mutluluk duyduklarını, tüm dileklerinin bu gibi anlamlı organizasyona mevcut federasyon başkanı ve yöneticilerinin de katılması ve destek vermesini beklediklerini söylediler.

Antalya Lara´daki Falcok Oteli´nde gerçekleştirilen gala yemeğinde konuşan Hentbol Federasyonu eski Başkanı Prof.Dr. Sedat Muratlı turnuvada bulunmaktan büyük keyif aldığını belirterek, emeği ve hizmeti geçenlere teşekkür etti.

Geceye katılan Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz hentbol sevdalılarını Antalya´da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, Muratpaşa Belediye Başkanı Av. Ümit Uysal´ın selamını getirdiğini kaydetti.

Organizasyon Komitesi Başkanı ve Bayan Milli Takım Antrenörü Birol Ünsal, turnuvaya katılımlarından dolayı tüm takımlara teşekkür ederek, plaket takdim etti.

Bu arada, Trabzonlu Veteran Hentbolcu ve Cam Sanatı Ustası Kerim Tanyaş da turnuvanın anısına hazırladığı camdan yapılmış hediyeyi turnuvaya hizmeti geçenlere takdim etti....

Turnuvada eski Merkez Hakem Kurulu üyesi ve Milli Hakem Ramazan Şanıvar, Mehmet Bilbek, Atilla Güneş´e de plaket verildi.

Gala Gecesi´nde, Eskişehir kadın ve erkek takım sporcularından kurulu Türk Sanat Müziği Korosu konser verdi. Ayrıca  tüm konuklar geç saatlere kadar halay çekip, oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendi.

Turnuvaya Aliağa, Eskişehir, Trabzon, Antalya, İzmir ve Adana erkek ve kadın takımları katıldı.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 25.6 ° / 13 ° Güneşli