VATAN PARTİSİ ABD SENATOSUNUN SOYKIRIM KARARINI ADANA’DA ABD KONSOLOSLUĞU  ÖNÜNDE PROTESTO ETTİ
SİYASET 14.12.2019 21:10:00 569 0

VATAN PARTİSİ ABD SENATOSUNUN SOYKIRIM KARARINI ADANA’DA ABD KONSOLOSLUĞU  ÖNÜNDE PROTESTO ETTİ

Partililer ABD Konsolosluğu önünde, “Soykırım yalanı Amerikan planı” “Yalana sarılma, katil Amerika ” sloganları attılar.

ABD Senatosunun Sözde Ermeni Soykırımı’nı tanımayı öngören karar tasarısını oybirliğiyle kabul etmesi Vatan Partisi üyeleri tarafından ABD Adana Konsolosluğu önünde Protesto etti. ABD Adana Konsolosluğu önünde toplanan Vatan Partisi üyeleri ABD Senatosu’nun bu kararını tanımadıklarını ilan etti.

Partililer ABD Konsolosluğu önünde, “Soykırım yalanı Amerikan planı” “Yalana sarılma, katil Amerika ” sloganları attılar.

Vatan Partisi Adana İl Başkanı Selver KAPLAN partisi adına burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi

ABD Senatosunun yetkisiz kararı yok hükmündedir, Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır diyerek açıklamasına başlayan Vatan Partisi Adana İl Başkanı Selver KAPLAN  “ABD Senatosunun bu girişiminin zamanlaması son derece önemlidir ve karanlık niyetini ortaya koymaktadır. Aslında karar, 1915’le ilgili değildir. Bugünle ilgilidir. Dünyada, bölgemizde ve ülkemizde kaybeden ABD, yetkisi olmayan alanlarda karar vererek Türkiye’yi yeniden teslim alabileceğini zannetmektedir” dedi.

Açıklama şu şekilde:

ABD SENATOSU YETKİSİZDİR KARARI “YOK” HÜKMÜNDEDİR

Ermeni Soykırımı Emperyalist Bir Yalandır.

ABD Senatosu Sözde Ermeni Soykırımı’nı tanımayı öngören karar tasarısını oybirliğiyle kabul etmiştir.

BARIŞ PINARI’NA ABD’NİN CEVAP VERME ÇABASI

ABD Senatosunun bu girişiminin zamanlaması son derece önemlidir ve karanlık niyetini ortaya koymaktadır. Aslında karar, 1915’le ilgili değildir. Bugünle ilgilidir. Dünyada, bölgemizde ve ülkemizde kaybeden ABD, yetkisi olmayan alanlarda karar vererek Türkiye’yi yeniden teslim alabileceğini zannetmektedir.

Türkiye, 15 Temmuz’da ABD-FETÖ darbesini ezerek, ABD Gladyo’ sunun kafasını ezmiştir.

Türkiye, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı Harekâtlarıyla ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki koridor planlarını PKK ile birlikte hendeklere gömmüştür.

Türkiye hem millî savunma sanayisini geliştirerek hem de S-400 sistemini alarak, filen NATO’dan yani ABD denetiminden çıkmıştır.

Türkiye her anlamda Atlantik ittifâkından ve denetiminden kopmakta ve hem komşularıyla hem de Avrasya ülkeleriyle bağımsızlık temelinde, başı dik, eşit ilişkiler kurmaktadır.

Önce ABD Temsilciler Meclisinin ardından da ABD Senatosunun aldığı kanunsuz sözde soykırım kararları işte bu tarihsel kırılma ile ilgilidir. Türkiye ABD’den koptukça, ABD’ nin Türkiye’ye düşmanca hamleleri devam etmektedir. ABD Senatosuna gelmek üzere olan ve Türkiye’ye bir dizi yaptırımlar öngören teklif de, sözde soykırım teklifi gibi, ABD’nin Türkiye’ye karşı düşmanca hamlelerinden biridir.

Ancak ABD kâğıttan kaplandır. Dünyanın gerileyen gücüdür. Bu hâliyle boyundan büyük işlere kalkışmaktadır. Türkiye ABD Senatosunun hiçbir kararından etkilenmeyecek, yönünü değiştirmeyecektir.

AİHM KARARLARI TARTIŞMAYI BİTİRDİ

ABD Senatosunun sözde Ermeni Soykırımı hakkında kabul ettiği karar, hukuk, tarih ve gerçeklik açısından yok hükmündedir. ABD Senatosunun böyle bir yetkisi yoktur. Nitekim bu durum, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin “Doğu Perinçek - İsviçre” ile “Ali Mercan ve arkadaşları – İsviçre” Davalarında açıkça hükme bağlanmıştır. Buna göre;

Soykırım, Birleşmiş Milletlerin 1948 Sözleşmesine göre bir suç tanımıdır.

1948 Sözleşmesine göre, soykırım suçunun varlığına, ancak eylemin gerçekleştiği ülkenin yetkili ceza mahkemesi veya yetkili uluslararası ceza mahkemesi (Lahey Adalet Divanı) karar verebilir.

1915 Olaylarına ilişkin ne yerel ne de uluslararası mahkemelerce alınmış hiçbir yargı kararı bulunmamaktadır.

Bu durumda parlamentolar, hükümetler, yerel yönetimler, belediyeler ve benzerleri herhangi bir eylemin soykırım suçunu oluşturduğu konusunda hüküm kuramazlar, karar veremezler. Aksine bu türlü girişimler çağımızda dünya barışını tehdit eden en önemli araçlardan birini oluşturan nefret suçunu teşkil eder.

AİHM Büyük Dairesi’nin Perinçek – İsviçre Davası kararına göre 1915 olayları, Yahudi Soykırımı’ndan farklıdır, aynı sınıflama içerisinde değerlendirilemez.

Ayrıca ABD’yi de doğrudan bağlayan Lahey Adalet Divanı Kararına göre, zorla göç ettirme (tehcir), tek başına soykırım suçunun işlendiği anlamına gelmez. (Sırbistan – Hırvatistan Kararı, 3 Şubat 2015)

HÜKÜMETİN ÖNÜNDEKİ GÖREV ATAĞA GEÇMEKTİR

Yukarıda sıralanan açık ve tartışmasız hukuki dayanaklara karşın, ABD Senatosunun kendi hukuklarını da çiğneyerek aldığı karar, ABD Emperyalizminin Türkiye’nin kararlı Barış Pınarı Harekâtı sonucunda uğradığı askeri ve siyasi hezimetin şaşkınlığı içerisinde olduğunu göstermektedir.

Sözde Ermeni Soykırımı tartışmaları AİHM’in özetlediğimiz kararları ile hukuken bitmiş ve tarihe gömülmüştür. Hükümetimiz geçen süre içinde bu kararları uluslararası ortamlarda gereği gibi değerlendirmemiştir.

Türkiye artık Sözde Ermeni Soykırımı konusunda savunma pozisyonundan çıkmalı ve elimizdeki AİHM Kararlarını esas alarak, yetkisiz olduğu halde Sözde Ermeni Soykırımını kabul eden bütün parlamento kararlarının kaldırılması için atağa geçmelidir. AİHM Kararları Türkiye’ye bu olanağı tartışmaya yer bırakmayacak şekilde tanımıştır.

Bu şer yuvası önünden bir kez daha haykırıyoruz İncirlik ABD askerine ve uçaklarına kapatılsın. Türk Ordusunun emrine verilsin. Amerikan Senatosunun almış olduğu Ermeni Soykırımı Yasa tasarısını tanımıyoruz, yok hükmündedir. Ey Amerika senin tehditlerin Türk Milletine ve Türk Devletine sökmez.

Ermeni Soykırımı Emperyalist Bir Yalandır.

 

 

 

 

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9629,68%0,85
  • DOLAR

    32,53% 0,26
  • EURO

    34,66% 0,36
  • GRAM ALTIN

    2499,23% 0,53
  • Ç. ALTIN

    4196,44% 1,04
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false