Vali Elban’dan 15 Temmuz Mesajı
GÜNDEM 14.07.2020 13:22:00 790 0

Vali Elban’dan 15 Temmuz Mesajı

Adana Valisi Süleyman Elban, "15 Temmuz gecesi, geçmişten bugüne feraseti ve cesareti ile pek çok destan yazan milletimizin bu destanlara bir yenisini daha eklediği zaman dilimidir" dedi.

Açıklamanın tam metni şu şekilde:

"15 Temmuz gecesi, geçmişten bugüne feraseti ve cesareti ile pek çok destan yazan milletimizin bu destanlara bir yenisini daha eklediği zaman dilimidir. O gece aziz milletimizin her bir ferdinin ve kahraman güvenlik güçlerimizin, gösterdiği eşsiz vatanperverlikle hain darbe girişimi bertaraf edilmiş; yüzyıllardır şehit kanlarıyla sulanan vatan toprağında yeni bir operasyona müsaade edilmemiştir.

Ordumuz başta olmak üzere stratejik kurumlarımıza sirayet eden FETÖ ihanet çetesi ile onun iç ve dış hamilerine karşı elde edilen 15 Temmuz bağımsızlık ve demokrasi zaferi, aziz milletimizin yüreğindeki imanın, benliğindeki vatan, bayrak, devlet ve ezan sevdasının tarifi mümkün olmayan tezahürüdür.

Bir milleti millet yapan en önemli unsur, hiç kuşkusuz tasada, kederde, sevinçte sergilediği birlik ve beraberliktir. 15 Temmuz, bu coğrafyada oynanmaya çalışılan oyunlara rağmen, bu milletin mayasının sağlam çalındığını, bu toprakların güvenlik ve esenlik kodunun birlik ve beraberlik olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir.

Milletimizin birlik ve beraberliğine, demokrasisine, istiklal ve istikbaline kasteden hain darbe girişiminin püskürtüldüğü 15 Temmuz karanlığının ardından, devletimizin içine sinsice yuvalanan ihanet şebekesinin kanun önünde hesap vermesi için yurt içinde ve dışında sayısız çalışma gerçekleştirilmiş; 15 Temmuz ihanetinin ortakları bağımsız Türk yargısının karşısına çıkarılmıştır. Tüm bu süreçler, insan hakları, adalet, demokrasi ve hukuk devleti normları dâhilinde, adil yargılama ilkeleri çerçevesinde ve tüm dünyanın gözü önünde şeffaf bir biçimde yürütülmekte hainler hak ettikleri cezalara çarptırılmaktadır.

Bilinmelidir ki 15 Temmuz karanlığını geride bırakan Türkiye, bugün dünden çok daha güçlüdür, çok daha aydınlıktır ve geleceğe emin adımlarla ve kararlılıkla yürümektedir. Önünde 2023, 2053 ve 2071 hedefleri vardır ve bu hedefler istikametinde kutlu medeniyet yolculuğuna devam etmektedir. Bizler de bu hedeflerin hayata geçirilmesi noktasında mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyoruz. Evlatlarımıza, gelecek nesillere daha huzurlu, daha müreffeh, daha güçlü bir Türkiye bırakmanın sorumluluğuyla hareket ediyoruz. Bununla birlikte gençlerimizin, çocuklarımızın milli ve manevi değerlerimizle, bizi biz yapan hasletlerle donatılması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu meyanda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün de demokrasimize kasteden darbe girişimine karşı toplumsal hafızamızın diri tutulması, demokrasimizin güçlenmesi ve şehitlerimizin, gazilerimizin hatırlanması için sembol nitelik taşıdığına; bugün düzenlenen etkinliklerin birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi perçinleyeceğine yürekten inanıyorum.

Bu düşüncelerle, ülkemizin bağımsızlığı ile milletimizin birliğini ve beraberliğini hedef alan darbe girişiminin dördüncü yıldönümünde; yüzyıllardır üzerinde yaşadığımız toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimize ve 15 Temmuz gecesi şehadete yürüyen kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Darbe girişimi sırasında yaralanarak gazilikle şereflenen tüm kardeşlerimize sağlık, sıhhat ve afiyet temenni ediyorum. Ülkemizin dört bir yanında Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde darbecilerin karşısına dikilerek, bu büyük ihanet girişimine geçit vermeyen milletimizin her bir ferdine ve hassaten Adanalı hemşehrilerime şükranlarımı sunuyorum.

Rabbim ülkemizin ve milletimizin birliğini, beraberliğini ve kardeşliğini daim kılsın."

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli