VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ´IN, ?3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ? MESAJI
YAŞAM 2.12.2018 15:24:06 385 0

VALİ MAHMUT DEMİRTAŞ´IN, ?3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ? MESAJI

Adana Valisi Demirtaş Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesaj´da, ?Ülkemizde son yıllarda, engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve hayatın her alanında var olmalarının sağlanması amacıyla atılan adımlar, kuşkusuz ki sevin

Vali Demirtaş mesajında şu görüşleri paylaştı:

"Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü´ tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de engelli vatandaşlarımızın sorunları ve günlük yaşamda karşılaştıkları sıkıntıların çözümü noktasında farkındalık oluşturulmasına vesile olmaktadır.

Engellilerimizin yaşamın her alanında  karşılaştıkları zorlukları aşabilmeleri için gerekli çalışmaların yapılması ve onların sosyal yaşamda çok daha aktif şekilde yer almalarının sağlanması toplumsal olduğu kadar insani bir zorunluluktur.

Ülkemizde son yıllarda, engelli vatandaşlarımızın yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve hayatın her alanında var olmalarının sağlanması amacıyla atılan adımlar, kuşkusuz ki sevindirici boyuttadır. Engelli bireylerimizin topluma kazandırılması, kişisel ve sosyal haklardan tam ve eşit ölçüde yararlanması amacıyla  gerçekleştirilen çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir. 

Engellilik, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hayatın bir gerçeği olarak karşımızda durmaktadır. Bir insanın engelli olması, onun diğer insanlar gibi yaşaması, çalışması ve de başarılı olmasına asla engel değildir. Toplum olarak bizlere düşen görev, engelli bireylerimize yönelik toplumsal duyarlılığımızı en üst seviyelere taşımak, engellilerimizin  sorunlarını giderip yaşamlarını her açıdan kolaylaştırmak  olmalıdır.

Bu kapsamda; devletimizin de büyük  destekleriyle, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımız ile sivil toplum örgütlerimiz nezdinde engelli vatandaşlarımızın  başta eğitim olmak üzere ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda çok daha fazla yer bulabilmeleri amacıyla hazırlanan projeler, hızla ve kararlılıkla yaşama geçirilmektedir.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, Adana Valiliği olarak daima yanlarında olmaya büyük özen gösterdiğimiz engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmelerini sağlayacak tüm çalışmaların destekçisi olduğumuzu bir kez daha vurguluyorum.

Tüm  engelli vatandaşlarımız ile  onlara her koşulda destek olan ailelerinin ?3 Aralık Dünya Engelliler Günü´nü  samimiyetle kutluyor, engelli kardeşlerimiz ve ailelerini sevgi ve saygıyla  selamlıyorum.?


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli