Vali Demirtaş,
GÜNDEM 5.10.2017 11:01:59 326 0

Vali Demirtaş, "Güney Adana Kalkınma Projesi" için Saha Ekipleri ile Bir Arada

Vali Mahmut Demirtaş, Eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte "Güney Adana Kalkınma Projesi" kapsamında saha ekipleri ile Çukurova Kalkınma Ajansı´nda bir araya geldi.

Vali Mahmut Demirtaş burada yaptığı konuşma kentin prestij projesi olarak nitelendirdikleri "Güney Adana Kalkınma Projesi"nin temelde 66 mahallede yaşayan vatandaşları, şehir kültürüne entegresini sağlamayı, şehirlilik bilinci oluşturmayı amaçlayan; sosyal, ekonomik ve kültürel bir dönüşüm hareketi olduğunu söyledi.

Tarihi, kültürü, sanatı, sanayisi, tarımı ve ticareti ile geçmişten bugüne önemli bir yerleşim yeri olan Adana´yı, hep birlikte geleceğe hazırladıklarını vurgulayan Vali Demirtaş, "Bizler Adana´yı her anlamda marka şehir yapmak istiyoruz. Bunun için de gece gündüz var gücümüzle çalışıyoruz. Güney Adana´yı eğitimde, sağlıkta, güvenlikte ve sosyal anlamda kentin kuzeyi ile aynı seviyeye getirmeden modern ve marka şehir Adana´dan bahsetmenin hayal olduğunu görüyoruz. Bu makûs talihi evirmek, Güney Adana´yı yeni baştan ilmik ilmik dokumak adına bu zorlu yola çıktık. Ve bu yolun sonunda siz değerli saha ekiplerimizin çalışmaları ile başarıya ulaşacağımıza yürekten inanıyorum" dedi.

Vali Demirtaş, esnek ve dinamik bir yapıya sahip olan "Güney Adana Kalkınma Projesi" ile Adana´nın tarihine önemli bir not düştüklerini dile getirerek, "Yıllar geçse de bu projenin kendinden sonra yapılacak misallerine örnek olacağını biliyoruz. "Güney Adana Kalkınma Projesi"nin kendinden önce yapılan emsallerinden en önemli farkının, Güney Adana´da parça parça değil, topyekûn bir kalkınmayı amaçlamış olması. Bu bilinç ile projeye yaklaşmanızı ve faaliyetlerinizi o istikamette çizmenizi özellikle istiyorum. Üretilen projelerle Güney Adana´nın kronikleşen sıkıntılarının teşhisini yaptık ve şimdi bir bir bu projeleri hayata geçiriyoruz. Mart ayında, "Yaşama Kulaç At" projesi ile başlayan yolculuğumuz, "Engelin Engelim" projesi ile devam etti. Son olarak "İçimizden Biri" projesini başlattık. Şu an bu 3 projemiz devam ediyor, 27 projemiz Ekim ve Kasım ayları içerisinde, 8 projemiz ise daha sonra başlayacaktır. 1 çatı proje olmak üzere toplamda 38 projenin tamamını hayata geçirmiş olacağız. Bu çalışmaların bizzat takipçisi olacağım" diye konuştu.

Proje ve saha ekiplerinin dört elle "Güney Adana Kalkınma Projesi"ne sahip çıkmalarını isteyen Vali Demirtaş, "Projeden maksimum faydayı Güney Adana´ya mutlaka sağlayacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Bu noktada proje paydaşlarımız, Seyhan ve Yüreğir Kaymakamlarımız, İl Müdürlerimiz, yerel yöneticilerimiz ve STK´larımız da "Güney Adana Kalkınma Projesi"ne olan yaklaşımlarını yukarıda belirttiğim çizgide tutmalı, aynı duyarlılıkla hareket etmelidirler. Unutmayınız ki, bu proje, Adana´nın gelecekteki on yıllarını ilgilendiren son derece önemli bir projedir. Bu Adana´nın, Adana´da yaşayan herkesin projesidir. 11 yürütücü kurum ve 32 ortak ve paydaşla yürütülen proje her ne kadar Valiliğimiz koordinesinde tasarlansa da projenin asıl sahipleri İl Müdürlerimizdir. Bundan dolayı müdürlerimiz, projelerin uygulanmasında yer alan arkadaşlarımıza yardımcı olmalı ve onları yalnız bırakmamalıdır. Herhangi bir bürokrasi uygulamayıp proje ekibinde yer alan personellerimizle doğrudan görüşmelidir" ifadelerini kullandı.

Ülkenin nüfusu en yüksek 6. ili olan Adana´nın sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında daha geri planda kalmakta olduğuna işaret eden Vali Demirtaş, "Bu durumun en önemli sebebi, Doğu ve Güneydoğudan ilimizin göç almasıdır. Bu durumdan şehir merkezinde etkilenen bölge ise "Güney Adana"dır. Seyhan ve Yüreğir ilçelerinin E-5 karayolu altında kalan yaklaşık 66 mahallede yaşayan 465 bin nüfusu barındıran Güney Adana, Türkiye´deki 38 ilden daha büyük bir hacmi barındırmaktadır. Güney Adana´nın mevcut nüfus hacmine, Suriyeli kardeşlerimizi de katmayı unutmamalıyız. Zira Suriyeli misafirlerimizin en fazla ikamet ettiği mahalleler de Güney Adana´da yer almaktadır. Suriyeli misafirlerimizin ülkemize ve kent kültürümüze uyumu ile ilgili sorunlar ve sıkıntılar da mutlaka bu proje kapsamında değerlendirilmelidir" şeklinde konuştu.

Vali Mahmut Demirtaş, konuşmasının devamında ise şunları söyledi;

"Güney Adana´nın sosyal ve ekonomik gelişmesi, Adana´nın ve Türkiye´nin kalkınmasını doğrudan etkilemektedir. Bu sebeple  "Güney Adana Kalkınma Projesi", bölgenin sosyal, ekonomik ve kültürel olarak kalkınmasını sağlamayı amaçlamaktadır. Bu açıdan bakıldığında projenin, hem Güney Adana için hem de şehrin tamamı için çok ciddi bir şans olduğu gözden kaçırılmamalıdır. Hazırlanan projelere rehberlik edecek bir yol haritası niteliğinde Eylem Planı oluşturulmuştur. Oluşturulan eylem planı eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, yoksulluk/işsizlik, gençlik ve spor, güvenlik, sosyal uyum, kentsel yaşam koşulları olmak üzere 8 ana bölümde ve 21 öncelik alanında 44 alt eylemi içermektedir. Projeler, yürütücü kurumların özkaynakları ile SODES vb. fon kaynaklarını değerlendirmeye yönelik esneklikte hazırlanmaktadır. Projelerde yer alan faaliyetler; belediyeler, odalar, STK´lar gibi kentimizin önemli aktörlerince yürütülecektir. Ülkemiz; 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda emin adımlarla hızla ilerlemektedir. Ülke sathında atılan bu adımlara Adana da kayıtsız kalmamaktadır. Bu dinamik vizyonun yerel yansıması olarak kentimiz, üzerini düşeni yerine getirmek üzere harekete geçmiştir. Yeni proje fikirlerine hep açık bir tasarımı olan "Güney Adana Kalkınma Projesi", tüm Türkiye´ye model oluşturacak örnek bir proje ve yerel kalkınma hareketi olarak bu yolculuğun önemli bir parçasıdır. Bu projenin uygulanması sırasında Kurum Amirlerimizden beklentilerimi şu ana başlıklar altında kısaca özetlemek istiyorum.

-Projelerin sahiplenilmesi,

-Projede görevli arkadaşların yalnız bırakılmaması hep yanlarında olunması,

-Kurumlarda projenin yürütüleceği birim ve sorumluların belirlenerek görevlendirilmesi,

-Projenin uygulanmasında araç, gereç ve bilgi taleplerine yardımcı olunması,

-Proje koordinatörleri ile iletişim halinde olunması ve herhangi bir bürokrasiye sebebiyet verilmemesi,

-İhtiyaç ve sorunların çözümüne uygun proje geliştirilmesine rehberlik edilmesi,

-Alt kademelere havale edilerek kısır bir döngüye sebebiyet verilmemesi,

-Valiliğimiz tarafından belirlenen esas ve usuller dışında Valiliğimizin bilgisi dışında yeni esas ve usuller belirlenerek uyum ve koordinasyonun bozulmaması, yeni görüş ve öneriler varsa bunların usulü dairesinde Valiliğimize bildirilmesi,

-Tüm bu projeler her ne kadar Valiliğimiz koordinesinde hazırlansa da esasında bu projelerin gerçek sahibinin kurumlarımızın olduğu akıldan çıkarılmamalı. Valiliğin projesi gibi bir ayrım oluşturacak bu tür söylemlerden kaçınılmalıdır,

-Kurum amir ve personelinin değerlendirilmesinde Projede gösterilen başarılı çalışmaların dikkate alınacağının bilinmesi,

-Koordinasyonu bozucu tavır, söylem ve tutumlardan özenle kaçınılması,

-Proje kapsamındaki iş ve işlemlerin sürüncemede bırakılmaması,

-Projelerin uygulamasında mutlaka proje koordinatörlerinin görüş ve önerilerine yer verilmesi,

-Projelerin hassasiyetle takip edilmesi,

-Proje kapsamında diğer kurumların taleplerine duyarlı davranılması,"

Vali Demirtaş, proje ve saha ekiplerine büyük iş düştüğünü bir kez daha hatırlattığını belirterek, "Sizlerin göstereceği kararlılık, azim ve gayretle, başarıya ulaşacağımıza inanıyorum. Bu sebeple yürüteceğiniz faaliyetlerde Allah yar ve yardımcınız olsun. Bu vesile ile bir kez daha "Güney Adana Kalkınma Projesi"nin Adana´mıza hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum. Projede emeği geçen tüm kişi ve kurumlara ayrı ayrı teşekkür ediyor, sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Toplantı, Vali Mahmut Demirtaş ve saha ekiplerinin proje hakkında karşılıklı görüş alış verişinde bulunması ile son buldu.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Salı 31.1 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false