Uzatmalarda üç puan Fenerbahçe´nin
SPOR 6.03.2017 09:26:36 303 0

Uzatmalarda üç puan Fenerbahçe´nin

Spor Toto Süper Lig´in ikinci yarısında yalnızca 1 kez kazanabilen Fenerbahçe, Osmanlıspor karşısında istediğini aldı.Osmanlıspor mücadelesinde iki farklı Fenerbahçe tribünü vardı. Yönetim istifa´ diye bağıran bir grupla, diğer grup arasında arbede yaşand

Sarı-lacivertli takımın Osmanlıspor´u 1-0´lık skorla mağlup ettiği maçta karşılaşmanın tek golünü kaydeden Mehmet Topal maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"Elime çarptı"

Tecrübeli orta saha, golü attığı pozisyon ile alakalı çıkan tartışmalara şu şekilde yanıt verdi:
"Elime çarptı son dakikada. Çarpmadı diyemem, bariz ortada. Koluma tesadüfen çarptı gol oldu. Nabız son dakikalarda çok yüksek. Bunun gibi bir sürü maçlarımız gitti. Bursaspor maçında hakem bir penaltı verdi aleyhimize. Maç berabere bitti, şampiyonluk yarışından uzaklaştık. Antalyaspor maçında golümüz verilmedi. Bunun gibi 4-5 maçımız gitti. Yavaş yavaş şampiyonluk yarışından uzaklaştık. Kesinlikle topu elimle kontrol etmedim, çarptı. Hakemin insiyatifine bıraktım. Kesinlikle bilerek oynamadım."

"Hakeme söylerdim"

"Yemin ederim, ailemin üstüne yemin ederim, elle kontrol etmiş olsaydım kesinlikle söylerdim" diyen Mehmet Topal, "Çok fazla efor sarf ettik bugün. O yorgunlukla çarptı. Kontrol olsaydı ailemin üstüne yemin ederim söylerdim hakeme. Hakem olsam elime çarptığı için golü vermezdim. Yine söylüyorum, bilerek elle oynamadım" dedi.

"Camia olarak zorlanacaktık"

Sezon sonuna kadar ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Topal, "3 puan alamasaydık bugün çok büyük sıkıntı olacaktı. Camia olarak zorlanacaktık. Daha 11 hafta var, sonuna kadar elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

"Atınç´ın pozisyonu penaltıydı"

Dün Beşiktaş - Çaykur Rizespor maçında Atınç´ın pozisyonu hakkında da konuşan Mehmet Topal, "Atınç Nukan´ı çok severim, milli takımdan genç kardeşim. Beşiktaş´ın maçında dün Atınç´ın pozisyonu penaltıydı. Kimse neden söylemedin dedi mi? Saha içinde bilemezsiniz bunu. Ben izledikten sonra elime çarptığını anladım. Elim vücüduna yakındı. Anlamadım. Dün Atınç´ın pozisyonuna penaltı verilse belki berabere bitecekti" açıklamalarında bulundu.

"Bu hatalardan ders alırız"

Mehmet Topal, "Hakemler hakkında kötü bir şey söylemek istemiyorum. Onlar da elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bizim de böyle ufak ufak çok puanlarımız gitti. Bu puan kayıpları bizi şampiyonluk yarışından da uzaklaştırdı. İnşallah, bu hatalardan ders alırız" dedi.

"Kafa kafaya gidiyor olabilirdik"

Kaybedilen puanların ardından taraftarın tepkisinin normal olduğunu ifade eden deneyimli futbolcu, "Bizden şampiyonluk istiyorlar. Talihsiz puanlar kaybettik. Bu maçları kazansaydık kafa kafaya gidiyor olabilirdik" şeklinde konuştu.

"Düzeltmeliyiz"

Herkesin iyi niyetli çalıştığını söyleyen Mehmet Topal, "Kazanamayınca futbolcu ister istemez kendi futbolunu göstermekten korkuyor. Bunları aşmak zorundayız. Bu sene çok kötü kayıplar yaşadık ama profesyoneliz. En kısa zamanda bunu düzeltmeliyiz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

                                                                      ***********************************

Fenerbahçe karşısında 90+1. dakikada yediği golle mağlup olan Osmanlıspor´da Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında tepkili konuştu. Elle gol attığı belirtilen Mehmet Topal´ı tebrik eden Mustafa Reşit Akçay, ?Fenerbahçe çok iyi oynadı ve maçı kazandı. Mehmet Topal çok güzel bir gol attı. Hakemi de tebrik ediyorum. Çok iyilerdi bu akşam Türk Futbolu adına. Biz de elimizden geleni sahaya yansıtmaya çalıştık. 1,5 aydır futbol adına gerek mücadele, gerek yapılanma konusunda elimizden geleni yaptık ama sonuçsal olarak hedefe ulaşamadık.Ama bir şeylere ayar verilmeye çalışılıyor. Benim işim takımı kurmak ve sahadaki oyuncuları çalıştırmak. Bunun dışındakiler beni etkilemez. Psikolojik durumlar da olabilir ve bu da işinizi zorlaştırabilir. Tekrar Mehmet Topal´ı, Fenerbahçe´yi ve hakemi tebrik ediyorum? ifadelerini kullandı.

?BEN SOKRATES DEĞİLİM?

Karakter profili konusunda ülkece çok aceleci davranıldığının altını çizen başarılı teknik direktör, ?Ben sadece şunu söylemek istiyorum. Bu ülkede karakter profillerini verirken acele davranıyoruz. Birisini yüceltmek için de acele davranıyoruz. İmtihan için gücü olanlara o payeleri veriniz, erkenden bu payeleri vermeyiniz. Ben ironi yapmıyorum. Bir resim çiziyorum ve bunu karşıya göstermeye çalışıyorum. Ben Sokrates değilim, sosyolog değilim ve psikolog değilim. Ben sadece antrenörüm. Bundan sonrasıyla kim ilgilenecekse o ilgilensin? diye konuştu.

Gücü eline geçiren insanların nazik olması gerektiğini sözlerine ekleyen Aktaş, ?Bizler Türk halkı olarak egosu yüksek insanlarız. Buna ben de dahilim, hakemlerimiz de. Bir şekilde gücü eline geçirenin gücü yumuşatması gerekir. Sahada gol yenilmiş ve markajda olan oyuncu itiraz etmiş. İtiraz edebilir. Ben savcıyım, ben hakimim, ben ne dersem o olur. O mu olur. Gücü elinde bulunduran adam naziktir, diplomasiyi bilir ve nezaketten uzaklaşmamalıdır. Elinde gücü olan gücü biraz daha sürdürebilir, ondan sonra isyan başlar? diyerek sözlerini noktaladı.

(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı