?UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI 10´A DÜŞTÜ!?
SİYASET 22.10.2017 12:46:18 146 0

?UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞI 10´A DÜŞTÜ!?

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu´nda, ?Uyuşturucuyla mücadele konusunda´ verilen Meclis Araştırma Önerisi üzerinde CHP grubu adınakonuşma yaptı. Gürer, konuşmasında Türkiye´de artık korkunç boyutlara ulaşan

Türkiye´de uyuşturucu kullanımının 10 yaşına kadar düştüğünü ve son 10 yılda uyuşturucu kullanımından cezaevinde yatanların sayısının yüzde 400 arttığını söyleyen Gürer, ?Çocuklarımız zehirleniyor. Gelin bu önergeyi kabul edin, birlikte mücadele edelim? dedi. Ancak öneri, AK Partili milletvekillerinin verdiği ret oyuyla kabul edilmedi. CHP Milletvekilleri böylesine önemli bir konuda AK Partili milletvekillerinin ret oyu vermesine tepki gösterdi.

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer´in, Türkiye´deki uyuşturucu madde kullanımının yarattığı olumsuzluklarla ilgili konuşması, TBMM Genel Kurulu´nun oturumuna damga vurdu. CHP Milletvekili Gürer, MHP Grubu´nun, ?Uyuşturucu maddeyle mücadele konusunda´ verdiği Meclis Araştırma Önergesi üzerinde konuşma yapmak için söz aldı. Gürer, CHP´nin de bu konuda birden çok Meclis Araştırması önerisinin bulunduğunu anlattı.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda mutlaka Meclis Araştırmasının açılması gerektiğini söyleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye´de artık sentetik uyuşturucu kullanımının 10 yaşına kadar düştüğüne vurgu yaptı.

UYUŞTURUCUDAN ÖLÜMLERDE AVRUPA BİRİNCİSİYİZ

Birleşmiş Milletler Uyuşturucu ve Suçla Mücadele Dairesi´nin, Türkiye´deki uyuşturucu kullanımıyla ilgili istatistiki verilerinden de bahseden Gürer, uyuşturucu kullanımı nedeniyle gerçekleşen ölümlerde ülkemizin Avrupa birincisi olduğunu belirtti.

NE YAZIK Ki KIZ ÇOCUKLARINDA DA UYUŞTURUCU KULLANIMI ARTIYOR

Son 10 yıl içinde uyuşturucu suçlarından cezaevlerinde yatanların sayısının yüzde 400 oranında arttığına dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ?Uyuşturucu kullanım yaşı 10´a kadar indi ve acıdır ki kız çocuklarında da giderek yayılıyor? dedi.

ÇOCUKLAR, OKUL TUVALETİNDE SENTETİK UYUŞTURUCU KULLANIYOR!

Okullarda çocukların tuvalete girerek sentetik uyuşturucu kullanıyor olduğunu söyleyen CHP Niğde Milletvekili Gürer, ?Bunun karşısında mücadeleyi birlikte geliştirmezsek bu terör geleceğimizi, bildiğimiz terörden daha fazla tehdit ediyor. Çoğu yerde, çoğu kasabada, çoğu köyde ne yazık ki bu yayılıyor. Bunun yanında ilçelerde, il merkezlerinde belli saatlerde sokağa çıkamayacağımız yerler var? şeklinde konuştu.

MECLİS OLAYA EL KOYMALI

Meclisin bu duruma el koyması gerektiğini anlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ?Bu bağlamda yapılacak çalışmanın mutlaka ve mutlaka tüm boyutlarıyla ele alınması, yasal düzenleme dâhil, her konuda mutlaka Meclisin yapacağı neyse bir an önce yapılması lazım çünkü olayın boyutları gördüğünüzden büyük, daha derin ve tehlikeli. Ne yazık ki gençlerimizi, çocuklarımızı zehirliyorlar. Buna karşı gelin, bu araştırma önergesini kabul edin, mücadele edelim? dedi.

ÖNERGE AKP´NİN OYLARIYLA REDDEDİLDİ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer´in, Türkiye´deki uyuşturucu kullanımının vahametini rakamsal boyutlarıyla gözler önüne serdiği konuşmasına rağmen, MHP Grubu´nun Meclis Araştırma Önerisine AK Parti milletvekilleri ret oyu verince, önerge kabul edilmedi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, böylesine önemli bir konuda verilen Meclis Araştırma Önergesine bile AKP´nin ret oyu vermesine tepki gösterdi. Gürer, ?Okul tuvaletlerine sentetik uyuşturucu kullanılırken, 10 yaşındaki çocuklarımız zehirlenirken, AKP´nin böyle bir konuya kulak tıkamasına anlam veremiyoruz? diye konuştu.

ÖZGÜR ÖZEL ?BUNU TÜRKİYE´DEKİ BÜTÜN EVLAT SAHİBİ AİLELERİN DİKKATİNE SUNUYORUZ, ONLARI ŞİKÂYET EDİYORUM?

CHP Grup Başkan vekili Özgür Özel´de araştırma önergesi ret edilmesi üzerine söz aldı Özel: ?İç Tüzük değişikliğinden sonra, on dakika olan süre beş dakikaya indi. Adalet ve Kalkınma Partisi üç dakikaya indirdiği süreyi dahi kullanmadı. Yani bu sentetik uyuşturucu konusunda hakkına, payına düşen on dakikadan üç dakikaya indirdiği süreyi kullanmadılar. Üç dakikalık zaman kayıp değil, sentetik uyuşturucu konusunda çıkıp söyleyecek arkadaş, ne söyleyecek? Ve dinlemedikleri konuşmaları oylama sırasında içeriye girip, böyle bir konuda ret oyu kullandılar. Bunun altını çiziyoruz, bunu Türkiye´deki bütün evlat sahibi ailelerin dikkatine sunuyoruz, onları şikâyet ediyorum? dedi.(HABER MERKZİ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli