Uyumlu meclis
YEREL 7.07.2020 08:45:00 752 0

Uyumlu meclis

Yapıcı eleştirilerin yapıldığı ve önerilerin konuşulduğu 1.5 saat süren dördüncü birleşim sonunda Başkan Akif Kemal Akay, “Açıkça söyleyeyim ben ilk defa bir meclis toplantısı yaptığımı hissettim” dedi.

Seyhan Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantıları devam ediyor. Yapıcı eleştirilerin yapıldığı ve önerilerin konuşulduğu 1.5 saat süren dördüncü birleşim sonunda Başkan Akif Kemal Akay, “Açıkça söyleyeyim ben ilk defa bir meclis toplantısı yaptığımı hissettim” dedi.

Seyhan Belediye Meclisi Temmuz ayı dördüncü birleşimi Başkan Akif Kemal Akay, katipler Duygu Ayçe Atikaslan ve Gülcan Bingöl tarafından açıldı.

Gündem dışı söz alan MHP’li Şehmus Uçar, 2019 yılı faaliyet raporu üzerinde eleştirilerine devam etti. Uçar, faaliyet raporu girişinde belediyenin vizyonu ve misyonu ile ilgili güzel sözlerin yazıldığını belirterek, “Keşke o sözlerin hakkını verebilseydiniz” dedi.

Bu bölümde şeffaflıktan bahsedildiğine dikkat çenek uçar, “Şeffalığın Ş’si bile yansıtılmadı” diye konuştu.

Müdürlüklerin faaliyetlerini eleştiren Uçar, reklam harcamalarına değinerek,”Reklamlarla hizmet olmaz. Hizmeti siz sahada ortaya koymalısınız” diye konuştu.

Uçar daha sonra Belediye Başkanı Akay’a yapılması gereken hizmetler hakkında önerilerde bulundu.

AK Partili Mustafa Tunç ise, rehabilitasyon merkezinden neden vazgeçildiğini, kentsel dönüşümle ilgili gelişmeleri, yeşil alan sosyal donatı alanların akıbetini merak ettiğini belirtti.

İptal edilen halk kartlara da değinen Tunç, 2 bin adet kartın iptal edildiğini ve 17 aydır yerine konulmadığını şuan 500 civarında kart dağıtıldığını söyleyerek, “Seyhanlıyı dilenci haline döndürmeyin. Bir kart için kapılırınıza gelen insanlara form dahi veremem, git torpil getir dememelisiniz” dedi.

Eleştirilere cevap veren Başkan Akay da, Tunç’un söylediği son söz dışında her şey için teşekkür ederek, “Bugüne kadar git torpil getir diye kimseye söylenmiş değil” dedi.

Akay, “Açıkça söyleyeyim ben ilk defa bir meclis toplantısı yaptığımı hissettim” dedi.

AK Partili Yalçın Limoncu da aynı görüşte olduğunu dile getirdi. Bütün konuşmaların yapıcı olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Limoncu, birlik ve beraberlik içerisinde Seyhan’a neler yapılması gerektiğini CHP’li meclis üyeleri ile meclis dışında da konuştuklarını söyledi. Seyhan Belediyesi’nin tek başına çözemeyeceği konuların da olabileceğine işaret eden Limoncu, kendilerinin de bazı konularda destek olabileceğini, bu nedenle henüz başlatılamayan projelerde aktif olarak yer almak istediklerini belirterek,”Bundan sonraki meclislerde de sadece dertleşmeyelim,   sonuca ulaşma noktasında da gayret gösterelim diyorum” dedi.

CHP’li Güngör Geçer, “Güzel bir meclis toplantısı oluyor. Ben de bundan çok memnunum. Tabi yanlış anlamalar olmasın, biz buraya gelip el kaldırıp indiriyoruz şeklinde bir algı var ama biz komisyonda bu meclis gerçekten uyumlu ve gerçekten düzenli bir çalışma içersinde, samimi ve doğru şeyler yapmaktadır. Bu meclisten önce başka bir komisyon toplantımız vardı, aynı şekilde orda da çalışmalarımız devam etti. Eleştiriler tabi olabilir, bu eleştiriler mantıklı, iyi niyetli eleştirilerdir bunlar. Hizmetin Seyhan’a daha fazla sı olması yönünde olduğunu ifade ettik. Hizmetin partisi yok. Hep birlikte ne yapabiliriz dedik. Bugünkü meclis görüşmesini, çalışmasını en azından buna bir başlangıç, vesile olur diye temenni ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. 4 maddenin teklif olması nedeniyle ilgili komisyonlara havale edildi.Seyhan Belediyesi çalışmalarına bugün saat 17.00’de devam edecek.

(VŞ)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

BARBAROS MAHALLESİNE MODERN SEMT PAZARI

ADASO’DAN VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER’E ZİYARET

KUM ZAMBAĞI FARKINDALIK ETKİNLİĞİ

SİLİVRİ KADIKÖY’DE KARPUZ FESTİVALİ COŞKUSU YAŞANDI

YÜREĞİR’E 25 YENİ MUHTARLIK BİNASI

Ceyhan’da binlerce insan ‘Zafer’i kutladı

Bodrum Belediye Meydanında Hatay Arsuz Dostluk Anıtı açıldı

AKAY’DAN BİR GÜNDE 5 MAHALLE ZİYARETİ

SEYHAN’DA KREŞ KAYITLARI BAŞLADI

İSTANBUL'DA BÜYÜK ZAFERE BÜYÜK KUTLAMA

Çukurova’da çifte bayram

KARAİSALI KAYMAKAMI MERT KUMCU'YA FAHRİ HEMŞERİLİK BERATI

SİLİVRİ DEĞİRMENKÖY’DE DOMATESLER YARIŞTI

Adana Büyükşehir Belediyesi, iş makinesi filosunu büyütmeye devam ediyor

KOZAN GÖLLER YAYLA ŞENLİĞİ YAPILDI

Ceyhan’da 30 Ağustos coşkusu Koray Avcı ile başlıyor

Türk-İş heyetinden Vali Köşger’e ziyaret

BAŞKAN KOCAİSPİR YENİDOĞAN MAHALLESİ SAKİNLERİ İLE BULUŞTU

VALİ KÖŞGER “HAYIRLI OLSUN” ZİYARETLERİNİ KABUL ETTİ

ÇGC Yönetimi Vali Köşger’i ziyaret etti

Ceyhan’da yazlık sinema keyfi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,40% 0,03
  • EURO

    34,46% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2487,23% 0,18
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00
  • Salı 29.2 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.5 ° / 16.6 ° Güneşli
  • Perşembe 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli