SİYASET 6.11.2019 12:38:00 579 0

"ÜRETİCİMİZİN EKMEĞİ İLE OYNAMAYIN"

İyi parti Adana Milletvekili M. Metanet Çulhaoğlu Ak Parti tarafından TMO’ya verilen sınırsız tarım ürünü ithal etme yetkisi üreticimizi bitirmek üzere getirilmiş bir teklif olup; Adana çiftçisi kesinlikle buna karşıdır dedi.

                          İyi parti Adana Milletvekili M. Metanet Çulhaoğlu  yaptığı açıklamada;

 

"Ak Parti iktidarı tarafından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen vergi paketine bir madde eklenerek, Toprak Mahsulleri Ofisi’ne her türlü tarımsal ürünü İhale Kanunu’na tabi olmaksızın sınırsız ithal etme yetkisi verildi.Maddi zorluklar ile boğuşan geçim sıkıntısı çeken, ,işsizlikten ne yapacağını bilemeyen, çocukları için gelecek kaygısı olan, zamlar cezalar ve vergiler ile canından bezmiş olan halkımıza birde, konut alım satımından konaklamaya kadar birçok alanda ciddi vergi yükleri getiren bu yasa teklifi kesinlikle geri çekilmeli ve gündemden düşürülmelidir.

TMO’ya verilecek bu kanun maddesine ADANALI BÜTÜN ÜRETİCİLER karşı çıkmaktadır. Bu teklif ile bir kez daha tarıma büyük bir darbe vurulacağı bilinmelidir.Ak Partili Milletvekilleri Bu kanun teklifini komisyona getirirken hangi çiftçi odası veya üretici birliğine sorarak bu teklifi getirdiklerini biran önce vatandaşlarımıza açıklamalıdırlar. 24 adet kanun çıkararak işlerine gelecek şekilde İhale Kanunu'nda 193 tane değişiklik yaptılar. Yine de beceremediler.

Türkiye’de yaklaşık 38 milyon hektar tarım arazinin sadece 15.5 milyon hektarının tarım arazi olarak kullanıldığı düşünüldüğünde, tarım arazilerimizin atıl durumda olduğunu görebiliriz. Bu alanları tarıma kazandırmak yerine ithalata yönelmeleri gerçekten ranta dönük çalışmalardır. Hiç merak etmesinler vatandaşlarımız bunun farkındadır.

Bu getirilen Kanun Maddesi ile ne amaçlanmış olabilir diye düşünmek bile abesle iştigaldir. Biliyorlar ki; Önümüzdeki kış aylarında üretimin az olması sonucu tarım ürünlerinin fiyatlarında çok önemli yükselmeler meydana gelecek ve bunu önlemek için tedbir amaçlı alınan bir karardır. Yani başarısız tarım politikalarının sonuçlarını yine milletimize ödeteceklerdir. Özellikle Ak Parti iktidarı dönemlerinde, tarımsal üretim içerisinde kullanılan girdi maliyetleri örneğin elektrik, mazot, tohum, ilaç ve gübre fiyatları çok yüksek düzeyde artmıştır. Yüksek maliyetle tarımsal üretim yapan işletmeler, bunu mecburen fiyatlarına yansıtmıştır. Bu olumsuzlukların önüne geçmek için çözüm; Çiftçinin maliyetini düşürecek ve daha fazla tarımsal üretim gerçekleştirecek politikalar olmalıdır. Biz İyi Parti olarak Çiftçimizin mazot üzerindeki ÖTV vergisinden yüksek oranlarda muafiyet sağlanmasını, Çiftçinin kullandığı elektrik fiyatında indirimler yapılmasını, Devlet olarak gübre ve yerli tohum üretmemizibunu uygun fiyata çiftçinin kullanımını sağlanmasını,tarımsal üretimin arttırılabilmesi için bir düzenlemenin çıkarılmasını, böylelikle Türk tarım sektörünün önündeki bütün engelleri ortadan kaldırılmasını istediğimizi her platformda söylüyoruz.Bunlar da bunun tam tersini yapıyor tarımı bitiriyorlar.

Burada en büyük tehlike, böyle bir durumda zarara uğramış olan çiftçilerin, maliyetler uygun hale gelinceye kadar bir daha üretim yapmaması veya tarımsal üretimden tamamen çekilmesi gibi bir reaksiyon göstermesi ihtimali var.Tabii unutulmamalıdır ki; bu TMO’yu sürekli tarım ürünü ithal eden bir kuruma dönüştürebilir, çiftçiyi toprağına küstürebilir ve Türkiye’yi tarım ülkesi olmaktan çıkarıp, tarımsal ürünlerini tamamen ithal eden bir ekonomik yapıya dönüştürebilir. Bunu göremeyen Ak Partili yöneticilere tavsiyem, üretime dönün ve biran önce bu yanlıştan dönün. Üreticimizin haliyle halkımızın ekmeği ile oynamayın.Bilinmelidir ki; Ak Parti iktidarının 17 yıl boyunca ülkenin idari yapısında yaptıkları tahribatı ancak üretime ve istihdama dayalı politikaları olan, yetişmiş kadroları bulunan bizler düzeltebiliriz." dedi.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

"TORBACI YAKALAMAKLA UYUŞTURUCU BELASI ÇÖZÜLMEZ"

CHP’Lİ TANAL, "MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ATAMA SÖZÜNÜ TUTMADI!"

Tülay Hatimoğulları Hatay'daki hava kirliliğini sordu

BAE'den ithalata vergi muafiyeti

Kılıçdaroğlu, 'Filenin Sultanları'nı Kutladı

Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı Özel Konseri ve 100. Yıl Marşı Tanıtım Programına katıldı

CHP Adana İl Örgütü Zafer Bayramını kutladı

Kılıçdaroğlu: "Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Yürekten Kutluyorum"

Ayhan Barut'tan narenciye üreticisi ve ihracatçısı için 3 bin lira destek talebi

Hasan Efe Uyar: "İktidar Vatandaşa 7 Ayda 22 Milyar Ceza Kesti"

Kılıçdaroğlu: “Türkiye Uyuşturucunun Pazarı Haline Geldi"

Emep'li Demir,"işçilere istifa baskısı uygulanıyor"

Mustafa Oğuz Yiğit: “AK Parti'nin Tarım Politikaları Çiftçiyi İflasa Sürüklüyor”

CHP’Lİ SÜMER,“ADANA’DA DEPREMİN YARALARI KAPANMIYOR”

CHP’li Bulut, “Ballı Maaşlara Devam “

“Malazgirt, Anadolu’daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır”

CHP'li Şevkin'den Hatay için, bakanlara soru yağmuru

Gürer: “Faiz artışı işsizliği tetiklerse, iş kötü…”

Ayhan Barut, anız yangınlarına kesin çözüm istedi

ERDİL DEDEOĞLU CHP CEYHAN İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli