Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Kayseri´de Toplandı
YAŞAM 25.10.2017 10:32:30 392 0

Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Kayseri´de Toplandı

Üniversite Hastaneler Birliği Derneği´nin (ÜHBD) 19´uncu toplantısı Erciyes Üniversitesi´nin (EÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar´ın da katıldığı toplantıda üniversite hastanelerinin sorunları ve çö

Düzenlenen toplantıya Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Çukurova Üniversitesi Rektörü ve ÜHBD Saymanı Prof. Dr. Mustafa Kibar´ın yanı sıra çok sayıda üniversite rektörü, tıp fakültesi dekanı, hastane başhekimi ve kurum yöneticisi katıldı

Saygı duruşunda bulunulup ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından başlayan açılış konuşmalarında toplantı hakkında bilgiler verildi. Erciyes Üniversitesi Rektörü ve Üniversite Hastaneleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Muhammet Güven, konuşmasına Üniversite Hastaneler Birliği´nin ilk toplantısını 2009 yılında İstanbul Üniversitesinin ev sahipliğinde ilk toplantı düzenlendiğini hatırlatarak başladı. Prof. Dr. Güven, ?Amaç üniversite hastanelerini bir araya getirmek, sorunlarını birlikte paylaşmak ve çözüm önerileri getirmekti. Verimli bir toplantı olmasını diliyorum.? dedi.

Rektör Prof. Dr. Kibar´ın Dernek Görüşlerini Sunmasıyla Yasa Değişiklikleri Gündeme Geldi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü ve Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Solak ise ÜHBD´nin son dönemde ciddi çalışmalara imza attığını kaydetti. Prof. Dr. Solak, ?2016 yılında ekonomik koordinasyon kurulunda alınan ön kararlara kadar ciddi toplantılar yapıldı. İlgili Bakanlığa, Başbakanlığa, Sayın Cumhurbaşkanımıza önerilerimizi ilettik. Özellikle Ekonomik Koordinasyon Kurulunun kararlarına Çukurova Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Kibar hocamız katılarak, dernek görüşlerimizi yöneticilere ve kamuoyuna sundu. Yasa değişiklikleri gündeme geldi. Tüm bu süreçte YÖK Başkanımız Prof. Dr. Yekta Saraç hocamın döneminde hiç bugüne kadar olmadığı şekilde Üniversite Hastaneleri Birliği Derneği´nin sorunları, mevcut durumu üstlenildi.? şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı ve Başbakan´a üniversite hastanelerinin sorunları ve çözüm önerileri ile alakalı 7 maddelik mektup yazıldığını kaydeden Prof. Dr. Solak gönderilen mektubu okudu.

Vali Süleyman Kamçı da konuşmasında, Üniversite Hastaneler Birliği Derneği´nin 19´uncu toplantısının Kayseri´de yapılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Vali Kamçı, toplantının üniversite hastanelerinin daha iyi koşullara kavuşturulması konusunda istişare imkânı olacağını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından ise oturumlara geçildi.

Rektör Prof. Dr. Kibar Oturum Başkanlığı Yaptı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak´ın başkanlığında gerçekleştirilen ?Üniversite Hastanelerinde Global Bütçe ve Etkileri? konulu oturumda Dr. Mustafa Özderyol, Prof. Dr. Bahaddin Güzel, Prof. Dr. Kudret Doğru, Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, Dr. Yılmaz Keskindemirci sunum yaptı.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar´ın başkanlığında gerçekleştirilen ?Üniversite Hastanelerinde Tıp Eğitimi ve Bilimsel Araştırmalar? konulu oturumda ise Prof. Dr. Muhammet Güven, Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile Prof. Dr. Koray Boduroğlu sunum yaptılar.

Tören plaket töreniyle sona erdi.(CO)

 


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli