UNICEF YÜREĞİR´İ ÖDÜLLENDİRDİ
GÜNDEM 3.03.2016 11:14:39 475 0

UNICEF YÜREĞİR´İ ÖDÜLLENDİRDİ

UNICEF TÜRKİYE, 2014-2015 YILLARINDA UYGULAMAYA KOYDUĞU ´ÇOCUK DOSTU ŞEHİRLER´ PROJESİ KAPSAMINDA YÜREĞİR BELEDİYESİ´Nİ DE YAPTIĞI ÇALIŞMALARDAN DOLAYI PLAKETLE ÖDÜLLENDİRDİ

UNİCEF Türkiye´nin 2014-2015 yıllarında uygulamaya koyduğu ´Çocuk Dostu Şehirler´ projesinin kapanış toplantısında Yüreğir Belediyesi yaptığı çalışmalardan dolayı plaketle ödüllendirildi.
UNICEF, IKEA Türkiye, İçişleri Bakanlığı, Belediyeler Birliği, UCLG-MEWA ve WALD ortaklığında çocukların kentsel yaşam alanlarındaki ihtiyaçlarını karşılamak ve daha iyi şartlarda yaşamalarına destek olmak amacıyla 2014-2015 yılları arasında hayata geçirilen ´Çocuk Dostu Şehirler´ projesinin sonuçları İstanbul Taksim´de düzenlenen kapanış toplantısında açıklandı. Projenin kapanış toplantısında UNICEF´in Türkiye Temsilcisi Philippe Duamelle, UNICEF Türkiye Milli Komitesi Genel Müdürü Sanem Bilgin, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve çok sayıda katılımcı yer aldı. Çocuklar adına elde edilen kazanımların paylaşıldığı değerlendirme ve kapanış toplantısında, protokol üyeleri yaptığı konuşmalarda çocukların hayattaki yerini anlattı. Toplantıda proje kapsamında yaptığı çalışmalardan dolayı başarı gösteren belediyeler plaketle ödüllendirildi.

?PROJE KAPSAMINDA BAŞLATILAN ÇALIŞMALAR SÜREKLİ HALE GELECEK?
UNICEF tarafından başlatılan ?Çocuk Dostu Şehirler´ projesi kapsamda Adana´nın Yüreğir Belediyesi yaptığı çalışmalardan dolayı plaketle ödüllendirildi. Kapanış toplantısı sonunda konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "UNICEF ile iki yıldır çocuk şehri projesi kapsamında birkaç projeye imza attık. İnşallah yaptığımız bu projelerimiz artık sürekli hale gelecek. İlk yaptığımız projelerden bir tanesi tarımda çalışan ailelerin çocuklarına yönelikti. Aileleriyle beraber çadırlarda yaşamak zorunda kalan çocuklar şehirde yaşayan çocuklarla aynı imkanlardan faydalansın diye çalışmalar yaptık. Daha sonra özellikle küçük yaştaki çocuklara ve engellilere yönelik parklar oluşturduk. UNICEF ile birlikte bütün kültür merkezlerimizde kreşler açtık. Bu projeler devam edecek. Bu projeleri sadece çocukların oyun alanlarında düşünmüyoruz. Çocukların psikolojik faaliyetlerini de destekleyip geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz? dedi.
Bu projeler kapsamında çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için yapılan çalışmaların da olduğunu dile getiren Başkan Çelikcan, ?Özellikle çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzak tutmak içinde çalışmalar yapıyoruz. Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılan projelerimiz vardı. Çocuklarımızı zararlı faaliyetlerden uzak tutabilmek için spor faaliyetlerine yönelttik. 50 tane çocuğumuz akil genç adında yaptığımız projelerle uyuşturucudan çocuklarımız nasıl uzak tutulur onun eğitimini verdik. Bu eğitimler sayesinde çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan kurtularak, sanatsal alanlara yönelmesi için çalışmaları yaptık? diye konuştu.

YÜREĞİR´DE NELER YAPILDI.
419 bin nüfusuyla Adana´nın büyük ilçesi Yüreğir 1990´dan bugüne yoğun göç almış ve yazları tarımsal faaliyetler nedeniyle halen geçici göç yaşanmaktadır. Yüreğir´de hem yerleşik çocuk nüfusu, hem de göçle yaz aylarında aileleriyle gelen çocuklar için eğitim, oyun, sağlık, temizlik ve benzeri alanlarda gerçekleşen sosyal projelerin yanında tamamlanacak onlarca projede gün sayıyor.

BÜYÜK PARK PROJELERİ HAYATA GEÇİRİLDİ
Yüreğir´de çocuk parkı ve dinlenme alanlarının toplamı 253 bin metre kareye ulaşmış durumda. İlçede 106 mahallede 200 park bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de UNICEF ve IKEA iş birliği ile gerçekleştirilen Atakent Mahallesi´ndeki Şehit Jan.Er Abdullah Aydın Emer Parkı. 2014 yılında hizmete giren 30 dönümlük Kültür Park´ta yazlık sinema salonlarından tenis kortlarına bir çok tesis bir arada bulunuyor. Halen Atakent Mahallesi´nde devam eden 50 dönümlük tema park projesi gün sayarken, Seyhan Irmağı kıyısında 150 dönümlük bir alanda yeni bir tema park planlaması proje aşamasına geldi.

SPORTİF BİR GENÇLİK İÇİN HER MAHALLEYE BİR SPOR TESİSİ
Çocuk ve gençlerin her türlü zararlı alışkanlıklardan uzat tutmak üzere Yüreğir´de 7 büyük spor kompleksi hizmete açıldı. Bu kompleksler park ve yeşil alanlarda bulunan sportif aktivite alanlarının dışında yer alıyor. Spor kompleksleri içinde branşlara göre çocuk ve gençlere kulüp faaliyeti dahilinde profesyonel eğitimler veriliyor. İlçede 2019 yılına kadar hizmete açılması planlanan yeni spor kompleksleri büyük bir hızla devam ediyor.

ENGELLİ VE OTİSTİK ÇOCUKLAR UNUTULMADI
25 öğrenci kapasitesi bulunan Yüreğir Otizm Terapi Merkezi´nde yatılı kalan çocuklar uzman terapistler ve öğretmenler gözetiminde eğitim alıyor. İlçedeki engelli çocuklar için düzenlenen bir çok aktivite var. Kültürevleri ve kültür merkezlerinde düzenlenen eğitimlere belediyenin özel servis araçları ile taşınan engelli çocuklar, uygulanan bir çok eğitim programının yanı sıra sosyalleşmeleri için düzenlenen bir çok sosyal aktiviteye katılıyorlar.

KÜLTÜREVLERİ EĞİTİM VE AKTİVİTE ALANLARI OLDU
Yüreğir kültürevlerinde çocukların istek ve talepleri doğrultusunda yeni eğitim alanları oluşturuldu. Özellikle düşük gelirli ailelerin çocuklarına kitap ve kırtasiye malzemeleri ile destek sağlanıyor. Çocukların vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri amacıyla kültüevlerinde farklı etkinlikler için salonlar oluşturdu. Çocukların, yeteneklerini geliştirmeye müzik, resim ve benzeri eğitimler yine uzman öğretmenlerce veriliyor.
Çocuk Evi Projesi´yle ödüle layık görüldü. Yüreğir Belediyesi´nin geçtiğimiz yıllarda hayata geçirdiği ´Çocuk Evi projesi´ ile Milli Eğitim Bakanlığı ?Aile Eğitim Programı´ ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ödüle layık görüldü.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli