UNICEF YETKİLİSİ CHİHARU KONDO: ?SURİYELİ ÇOCUKLAR BİR GECEDE BÜYÜMEYE ZORLANIYOR?
YAŞAM 22.03.2016 15:37:03 412 0

UNICEF YETKİLİSİ CHİHARU KONDO: ?SURİYELİ ÇOCUKLAR BİR GECEDE BÜYÜMEYE ZORLANIYOR?

?Göç, Çocukluk ve Eğitim? konulu sempozyuma katılan UNICEF Türkiye Eğitim Birimi Bölüm Başkanı Chiharu Kondo, ?Suriyeli çocuklar bir gecede büyümeye zorlanıyorlar, bu çocuklara göçmen ya da mülteci olarak bakılamaz, çocuklar krizin tam merkezindedir ve e

İstanbul Kültür Üniversitesi´nde (İKÜ) gerçekleştirilen ?Göç, Çocukluk ve Eğitim? konulu sempozyumda göçe maruz kalan çocukların içinde bulunduğu durum çok yönlü olarak masaya yatırıldı. Etkinlikte, İKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Şimşek, UNICEF Türkiye Eğitim Birimi Başkanı Chiharu Kondo, Çocuk Gelişimi ve Eğitimcileri Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Nurper Ülküer, ERG Temsilcisi Batuhan Aydagül ve AÇEV Temsilcisi Serkan Kahyaoğlu konuşmacı olarak yer aldı. Suriyeli çocukların bir gecede büyümeye zorlandığına dikkati çeken Chiharu Kondo, çocuklara göçmen ve mülteci gözüyle bakılamayacağını, çocukların krizin tam merkezinde, tehlikelere en fazla açık olan grupta olduklarını ve göç yollarında kalan çocuk sayısının gün geçtikçe arttığını vurguladı. ?5 yıldır süren bir kriz. Bir insan bu sürede üniversite hayatını bitirebilir. Küçük bir çocuk için ise bütün hayatıdır. Eğer bunu düşünürseniz onların hayatlarının nasıl olduğunu görebilirsiniz? diyen Kondo, açıklamalarına şöyle devam etti: ?UNICEF her zaman insan hakları, cinsiyet eşitliği ve zarar vermeme gibi prensipleri izler. Suriye´deki savaş altıncı yılında. İkinci Dünya Savaşı´ndan daha uzun ve hala sonuçlanamayan bir kriz. Aynı zamanda İkinci Dünya Savaşı´ndan beri yaşanan en büyük felaketlerden biri, en fazla taşınma olan durumdur. 13 buçuk milyon insan, insani yardıma muhtaç. 4,8milyon Suriye´den kaçan insan var, ayrıca ülke içinde şiddet nedeniyle evlerini terk edenlerin sayısı ise 6,6 milyon. Tahminlere göre iki milyondan fazla çocuk mülteci Mısır, Irak, Ürdün, Lübnan ve Türkiye´de yasayacak yer arıyor. Bu sayı Kasım 2015´ten buyana arttı. Irak´ın içinde de birçok çocuk ülke içinde yer değiştirdi. Türkiye İçişleri Bakanlığı´nın açıklamasında 2,7 milyon kayıtlı Suriyeli var ve sayılar sürekli artıyor. Bize Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen rakamlara göre 325 bin çocuk okula kayıt olmuş. 900 binden fazlası ise okula gidemiyor.?
?EĞİTİM BİR HAKTIR?
Sempozyumun bir diğer amacının da yetiştirdikleri öğretmenleri ülkenin ve dünyanın sorunlarına duyarlı, ufku geniş, eğitim sorunlarına hâkim kişiler olarak yetiştirmek olduğunu belirten İKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Şimşek ise, ?Eğitim doğuştan itibaren sahip olduğumuz bir haktır. Bugün, göç ve çocuk meselesini, göçün çocuklar üzerinde oluşturduğu etkiyi, meydana çıkardığı eğitim sorunlarını paylaşmak için böyle bir platform oluşturmaya çalıştık? dedi.
?Dünya için en kalıcı çözüm, savaşların sona ermesidir? mesajını veren Prof. Dr. Şimşek, ?İnsanların göçe maruz kalmaması lazım. Çocuklar ve kadınlar savaştan en çok etkilenen gruplar. Dünyanın savaştan arındırılması gerekiyor. Bu insanlar yerlerinden, yurtlarından olduktan sonra ortaya çıkan sorunları çözmek kolay değil. Bunun için öncelikli hedefimiz, insanlık için savaştan uzak bir dünyanın hayalini kurmaktır? şeklinde konuştu.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9548,57%0,19
  • DOLAR

    32,49% 0,16
  • EURO

    34,80% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2487,88% 1,05
  • Ç. ALTIN

    4157,48% -1,05
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı