SPOR 31.07.2023 11:52:00 859 0

"Umuda Basket Veteran Basketbol Turnuvası” ile 272 TEGV’li çocuğun eğitimine destek sağlandı

"Umuda Basket Veteran Basketbol Turnuvası” ile 272 TEGV’li çocuğun eğitimine destek sağlandı


15-18 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV)-Umuda Basket Veteran Basketbol Turnuvası kapsamında toplanan bağışlarla TEGV’li 272 çocuğun eğitimine destek sağlandı. Nitelikli eğitime destek olmak isteyen veteran sporcuların katıldığı turnuva, Spor İstanbul Fatih Spor Kompleksi'nde yapıldı. Takımların açtıkları fonzip kampanyalarıyla TEGV’li çocukların spor faaliyetlerine destek olmak amacıyla bağış toplandı.

31.07.2023

“Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” mottosuyla çağdaş nesillerin yetişmesi için Türkiye genelindeki etkinlik noktalarında nitelikli eğitim desteği sağlayan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) çocuklarına destek olmak amacıyla düzenlenen “TEGV-Umuda Basket Veteran Basketbol Turnuvası” tamamlandı. 15-18 Haziran tarihleri arasında Spor İstanbul Fatih Spor Kompleksi'nde düzenlenen turnuvaya 4 Kadın, 6 Erkek olmak üzere 10 takım fiziksel 10 takım sanal olarak katılırken, TEGV çocukları yararına toplam 20 bağış kampanyası açıldı.

TEGV’li çocuklar hem maçları izledi hem de basketbol oynadı

Türkiye’nin her yerinden gönüllü sporcuların bağış yaparak katıldıkları turnuvada, takımlar açtıkları fonzip kampanyaları ile sosyal çevrelerinden de bağış topladılar. Umuda Basket Turnuvası’nda sportif rekabetin yanında yardımseverlik rekabeti de eklendi. Takımların açtıkları kampanyalara 243 bağışçı destek sağladı. İBB ve Spor İstanbul indirimli saha desteği sağlamanın yanı sıra turnuvanın pano, afiş ve tişört giderlerini karşıladı. NBN23 ve CBL, turnuva için online yayın ve canlı istatistik desteği sunarak maçın dijital platformlarda da ücretsiz gösterimini gerçekleştirdi. Ayrıca Koç Üniversitesi Hastanesi ve Apex Encore miniklere ambulans ve sağlık desteği sunarken; Sentez Filo ve Bodrum Yaz Otel de turnuva için maddi destek verdi. Turnuvanın üçüncü gününde TEGV Zeyrek Öğrenim Birimi ve Ferit Aysan Eğitim Parkı çocukları turnuvaya katıldılar. Minikler hem maçları izlediler hem de basketbol oynayarak turnuva atmosferini deneyimleme fırsatı buldular.

“Tüm sporseverlere çocuklarımız adına teşekkür ederiz”

Çocukların spora olan ilgisini arttıran bu etkinliklerin önemine değinen TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, şöyle konuştu:

“TEGV olarak 28 yılda 3 milyondan fazla çocuğa nitelikli eğitim desteği verdik. Bizler faaliyetlerimiz ve eğitim programlarımızla çocuklarımızın tüm gelişim alanlarını desteklemeyi önemsiyoruz. Spor faaliyetleri de çocukların kişisel ve sosyal gelişiminde çok büyük bir yer tutuyor. Çocuklarımız spor yaparak hem takım olmayı hem de ‘fair play’ ilkelerini öğreniyorlar. Ayrıca farklı spor etkinlikleri ile vakfımız için bağış kampanyaları oluşturulabiliyor. Bugüne kadar maratoncular, dağcılar, yüzücüler, golf ve bisiklet sporuna gönül verenler bir yandan hobilerini gerçekleştirirlerken diğer yandan bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirmenin heyecan ve mutluluğunu yaşamışlardı. Umuda Basket Veteran Basketbol Turnuvası ise bu etkinliklerin en yenisi olarak seriye katıldı. Çocuklarımızın spora olan ilgisini arttırıp sportif etkinlik olanaklarını iyileştirmeyi hedefleyen bu anlamlı kampanyaya öncü olan, katılan ve bağış yapan tüm sporseverlere çocuklarımız adına teşekkür ederiz”

“Hedefimiz uluslararası katılımın olacağı bir turnuva”

Turnuvanın devam edeceğini, hedeflerinin uluslararası bir katılımın olacağı bir turnuva olduklarını belirten Umuda Basket Takım Kaptanı Doç. Dr. F. Okan Falay, şunları söyledi:

“Hayatımıza kattığımız spor, sanat vd. hobiler ile mesleğimizin topluma katkı yapacak şekilde açılımlar oluşturması hayata kattığı bireysel olmayan anlam olarak çok önemlidir. Bu şekilde hem farkıdalık yaratıp maddi-manevi destek toplayabiliyoruz hem de keyif aldığımız bir şeyi yapabilmek mümkün olmaktadır. Bisiklet ile Umuda Pedal ismini verdiğimiz ve derneğe dönüştürdüğümüz ortam ile birçok STK’ya destek sağladık, birçok konuda farkındalık oluşturduk. Basketbol gibi hayatımızın çok büyük bir kısmında var olan hobimizi de Umuda Basket grubu olarak bu şekilde katkı sağlayacak bir ortmda yapmak isteği ile yola çıktık. 15-18 Haziran’da Spor İstanbul’un desteği ile Fatih Spor Kompleksi’nde yaptığımız turnuvaya 4 kadın, 6 erkek veteran takım katıldı. Ayrıca daha önce uygulanmamış bir formatı da turnuvaya ekleyerek sanal katılım ortamı oluşturduk. Bu şekilde turnuvaya gelemeyen takımların da çocuklarımız için destek vermek ve destek yarışına katılmaları, belki de dünyada bir örneği olmayan bir şekilde mümkün olmuştur. Bu şekilde 10 fiziki 10 sanal takım, toplam 20 takım ile destek toplamış oldu. Turnuvamızın sonunda toplanan destek ile 272 TEGV çocuğunun bir yıllık ihtiyaç desteğini özellikle deprem bölgesindeki çocuklar için sportif ortamlarına destek olacak şekilde topladık. Turnuvanın en güzel anlarından biri de eski basketbolcular ile TEGV çocuklarının birlikte basket oynadığı maç ve seyreden TEGV çocukları idi. Umuda Basket Turnuvasını devam ettirecek motivasyonumuz oluşmuş olup, hedefimiz daha çok takım ve uluslararası bir katılımın olacağı bir turnuvadır. Bu turnuvanın birlikte hayalini kuran, arkadaşlarımıza ve fiziksel ve sanal olarak katılan tüm takımlarımıza teşekkür ederiz. Sporu umut için kullanmak adına daha yapacak çok şey var. Umutlarımız için hayallerimizin peşinden koşmaya devam edeceğiz.”

Turnuva spor duyarlılığını arttırma amacıyla düzenlendi

Eğitime destek olmak isteyen veteran takımların katıldığı turnuva bağış kampanyalarının tüm geliri TEGV çocuklarının spor eğitimleri için kullanılacak. Turnuva, çocukların spor olanaklarının arttırılıp iyileştirilmesinin dışında, katılımcı sporcularda ve toplumda veteran spor, ‘fair play’ ve çevre konularına duyarlılığı da arttırma amacıyla düzenlendi.

 

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı saatlerde ücretsiz eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf Türkiye genelinde halen 24 ilde 7 Eğitim Parkı, 31 Öğrenim Birimi ve 17 Ateşböceği ile toplam 55 etkinlik noktasında çocuklara nitelikli eğitim desteği vermeye devam ediyor.

(vş)


DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cumartesi 31 ° / 16.7 ° false
  • Pazar 35.8 ° / 19.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 30.8 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı