ULUSLARARASI ÖZEL ATIK ZİRVESİ BAŞLIYOR
YAŞAM 18.04.2016 15:28:21 363 0

ULUSLARARASI ÖZEL ATIK ZİRVESİ BAŞLIYOR

ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ´NİN ORGANİZE ETTİĞİ İKİ GÜNLÜK ETKİNLİĞİN TEMASI ELEKTRONİK ATIKLAR

Adana Büyükşehir Belediyesi´nin çevrenin korunmasında bilinçlenme ve farkındalık oluşturmak amacıyla organize ettiği 2. Uluslararası Özel Atık Zirvesi, atık yönetimine yön veren bilim insanları ve aktivistleri 19-20 Nisan tarihleri arasında Adana´da buluşturacak.
Bu yıl ?Elektronik Atıklar? temasının işleneceği zirveye Birleşmiş Milletler (BM) Çevre Programı Eski Direktörü, Klima 2020 CEO´su SveinTveitdal, Uzman Ekolog ve Sanatçı Ediz Hun, Çevre Eski Bakanları Işılay Saygın, İmren Aykut ve Fevzi Aytekin, EMBA Enerji CEO´si Mete Bülgün´ün aralarında bulunduğu yaklaşık 500 davetli katılacak.
HiltonSA Otel´de gerçekleştirilecek. 2. Uluslararası Özel Atık Zirvesi, 19 Nisan günü saat 09.30´da açılış konuşmaları ile başlayacak. Adana Valisi Mustafa Büyük, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Uzman Ekolog ve Sinema Sanatçısı Ediz Hun, Birleşmiş Milletler (BM) Çevre Programı Eski Direktörü, Klima 2020 CEO´su SveinTveitdal ile Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, zirvenin açılışında katılımcılara hitap edecek.

İLK OTURUM ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK ATIK UYGULAMALARI
Zirvenin ilk oturumu ?Türkiye ve Dünyadaki Elektrikli ve Elektronik Atık Uygulamaları? konusunda yapılacak. ÇÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Yüceer´in moderatörlüğündekioturumda 6 akademisyen ve bürokrat değerlendirmelerde bulunacak. TÜBİTAK Çevre ve Temiz Üretim Enstitüsü´nden Uzman Araştırmacı Volkan Pelitli, TÜBİSAD´dan Selen Tanner, HP Bilgisayar Çevre Yöneticisi Hande Baloğlu, Boğaziçi Üniversitesi´nden Doç. Dr. Nilgün Cılız, Akademi Çevre´den Ezgi Şahin ve Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Atık ve Geri Dönüşüm Şube Müdürü Çağrı Ün söz alacak.
Zirvenin ikinci oturumunda ise daha önceki hükümetlerde çevre bakanı olarak görev yapan isimler de görüş ve düşüncelerini paylaşacak. Çukurova Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın´ın moderatörlüğündeki oturumda İmren Aykut, Işılay Saygın, Fevzi Aytekin söz alacak. Bu oturumda KKTC Bayındırlık, Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evrende konuşma yapacak.
Günün son oturumu ise ?Sürdürülebilir Çevre Oturumu? başlığıyla gerçekleştirilecek. ÇÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Çağatayhan Bekir Ersü´nün yöneteceği oturumda BM Çevre Programı Eski Direktörü, Klima 2020 CEO´su SveinTveitdal, Atölye 360 Temsilcisi Mimar Mine Kadan ve Anka Geri Dönüşüm Genel Müdürü Mehmet Topal düşüncelerini aktaracak.

KATI ATIKTAN ELEKTRİK ÜRETEN TESİSTE GEZİ
2. Uluslararası Özel Atık Zirvesi´nin ikinci günündeki oturumlarda da atık yönetimi konusunda uzman akademisyenler ve yöneticiler konuşmalar yapacak. Programın öğleden sonraki bölümünde ise katılımcılar elektrik üretilen Adana Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi´nde gezi ve incelemelerde bulunacaklar.(CO)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,25% 0,26
  • EURO

    35,08% 0,67
  • GRAM ALTIN

    2270,84% 0,79
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,51
  • Perşembe 24.1 ° / 11.6 ° Güneşli
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli