Uluslararası Fotoğraf Yarışması´nın kazananları ödüllerini aldı
YAŞAM 5.10.2018 14:05:00 484 0

Uluslararası Fotoğraf Yarışması´nın kazananları ödüllerini aldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl birincisi düzenlenen Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sergisi ve Ödül Töreni gerçekleştirildi.

Mersin´de ilk kez gerçekleştirilen ve uluslararası alanda yapılan yarışma, serbest renkli, serbest siyah-beyaz, kent ve yaşam ile yaşamın içinde bisiklet kategorilerinde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon´da gerçekleştirilen tören, kurdele kesimi ile başladı. Ardından, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Oda Müziği´nin dinletisi eşliğinde dereceye giren fotoğraflar görücüye çıktı. Mersin Fotoğraf Derneği adına Uluslararası Fotoğraf Federasyonu Salon Başkanı Şemi Ayatar, yarışma hakkında bilgiler verdi. 

"Bisiklet sadece bir ulaşım aracı değil bir spor aracıdır" 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, "Bugün gerçekten sanat adına güzel bir gün yaşıyoruz. 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sergisi´ni Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak arkadaşlarımızla birlikte icra etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ben özellikle bu yarışmanın konusundan çok etkilendim. Bildiğiniz gibi ?Kent ve Yaşam´ ile ?Bisiklet´ temalı bir organizasyon içerisindeyiz. Mahalli idarelerin belki tema olarak en çok ilgi duyduğu alan kent ve yaşam ile bisiklettir. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kent ve yaşamdaki kaliteyi artırmak, burada yaşayanların yaşam seviyelerini yükseltmek bizim birinci ödevimizdir. Bisikleti de bunlardan ayrılmaz bir unsur olarak görmekteyiz. Çünkü bisiklet kavramı sadece bir ulaşım aracı değil, bisiklet kavramı aynı zamanda bir spor aracıdır, bir tanıtım aracıdır. Mersin gerçekten kültür ve sanatın önemli şehirlerinden bir tanesidir. Mersin Büyükşehir Belediyesi kültür ve sanat alanında etkinlik yapan, kültür ve sanata önem veren bir belediyedir" dedi. 
Konuşmaların ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nda çektiği Türk Yıldızları´nın Mersin semalarındaki nefes kesen gösterisini Beşiktaş Meydanı ile bütünleştiren eseriyle Mersin Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü´ne layık görülen fotoğraf sanatçısı Gamze Bozkaya´ya ödülünü verdi. Ayrıca toplam 4 kategoride dereceye giren fotoğraf sanatçılarına da ödülleri takdim edildi. 

Yarışmaya 27 ülkeden 790 fotoğrafçı katıldı 
Büyükşehir Belediyesi´nin amatör veya profesyonel fotoğrafçıların fotoğraf sanatına olan ilgisini arttırabilmek ve fotoğraf sanatının gelişimine katkı sağlayabilmek amacıyla düzenlediği ücretsiz fotoğraf yarışmasında dereceye giren eserler, 4 farklı kategoride değerlendirildi ve 4-7 Ekim tarihleri arasında Kongre ve Sergi Sarayı´nda sergilenecek.. Fotoğraf sanatıyla Mersin´i ulusal düzeyde dünyaya tanıtmak amacıyla düzenlenen yarışmaya 27 ülkeden 790 fotoğrafçı 8 bin 305 fotoğrafla katıldı. (Öİ)


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Rahatlığın Adresi: Adidas

Sevdiklerimize Orkide Hediye Etmenin Anlam ve Önemi

Çocuklar da Stres Neden Olur?

“HÜKÜMLÜ VE YÜKÜMLÜLERİ TOPLUMA KAZANDIRACAĞIZ”

Prof. Dr. Sultan Tarlacı: “Yaratıcı kişiler kuralları sevmez, sınırlarda dolaşır”

Türkiye ve dünyanın ilk tescilli kadın kebapçısı

Farklı ülke numaralarından gelen WhatsApp aramalarına dikkat!

Kendinizi sürekli ‘şişman’ hissediyorsanız dikkat!

SAVAŞ MAĞDURU UKRAYNALI ÇOCUKLAR İBB’NİN MİSAFİRİ OLDU

ARI SOKMASINDA ADRENALİN OTOENJEKTÖRÜ HAYAT KURTARIYOR!

AİLENİZİ KORUMAK SİZİN ELİNİZDE!

ÖFKE KONTROLÜNDE ETKİLİ ÖNERİLER

Prof.Dr. Barış Öztürk ,”Metabolik Otofaji Diyeti İle Kilolara Elveda”

Eyvah Kayınvalidem Geliyor!

Üzüm Tüketmenin 8 Faydası!

Kedi Kumu

Yüksek sıcaklık ve güneş, sürüş güvenliğini tehlikeye atıyor

Olumsuz duygular hissedildiğinde çözüm buzdolabında değil!

VİŞNENİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR !

"Baharatlı yiyecekler geniz akıntısı sebebi"

10 BİNİ AŞKIN GÖRME ENGELLİYE REHBER OLAN PLATFORM: KÖRÜZ.BİZ

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,15
  • EURO

    34,93% -0,09
  • GRAM ALTIN

    2322,96% 0,18
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00
  • Cuma 24.9 ° / 14.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.3 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.3 ° / 15.7 ° Güneşli