?Ülkemiz olimpiyat düzenlemeyi hak ediyor´
SPOR 8.01.2018 10:42:25 267 0

?Ülkemiz olimpiyat düzenlemeyi hak ediyor´

Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Dt. Ahmet Bozan, üyelerinin dayanışma içerisinde olmasının yanı sıra eğitime de önem vereceklerini, bu gibi panellerin sayısını artıracaklarını belirtti.

(ASKF) Başkanı Dt. Ahmet Bozan, ?Türkiye Olimpiyat Düzenlemeye Hazır mı?? konulu paneldeyaptığı açış konuşmasında, sporda son yıllarda ferdi sporların yanısıra takım sporlarında önemli gelişmeler yaşandığını, bunun gelecekte olimpiyat düzenlemek için referans olacağını kaydetti.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Porsun: ?Çağdaş tesislerimizle, olimpiyat sporcularımızla ve uluslararasıfederasyonlarda görev alan spor insanları sayesinde, yakın gelecekte olimpiyat düzenleyeceğimize inanıyorum? dedi.Porsun, Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafındangerçekleştirilen panelde yaptığı konuşmada, ülkenin olimpiyatlara 3-4 kez aday olduğunu ancak çeşitli nedenlerle olimpiyatların başka ülkelere verildiğini belirterek, son 20 yılda sporun her alanında sağlanan gelişmeler sayesinde ülkenin olimpiyat düzenlemeyi hakettiğini söyledi.
Geçmiş yıllarda Türkiye´nin lobi faaliyetleri bulunmadığı için eleştirildiğini anımsatan Porsun şöyle devam  etti,?Uluslararası Spor Federasyonlarında önceki dönemlerde dil bilen,  sporda kendinigeliştiren, yabancı spor insanlarıyla diyaloğlarını iyi tutan yönetici sayısı bir elin parmağı kadardı. Ancak günümüzde hemen hemen her branşta uluslararası federasyonlarda görev alan yöneticilerimizbulunmaktadır. Özellikle TMOK Başkanımız Prof.Dr. Uğur Erdener´in  Okçuluk Federasyonu Dünya Başkanı olmasının yanı sıra UluslararasıOlimpiyat Komitesi Asbaşkanı görevinde bulunması, Olimpiyatdüzenlemeye aday olmaya hazırlanan ülkemiz adına büyük bir avantajdır.  İnanıyorum ki; yakın
gelecekte Türkiye hak ettiği olimpiyat düzenlemeyigerçekleştirecektir.?
 
Panelde konuşan 1984 Los Angeles Olimpiyatları´nda 57 kiloda ülkemize boksta ilk madalyayı kazandıran Turgut Aykaç, her sporcunun en büyük hayalinin olimpiyatlarda yarışmak olduğunu, çok zor koşullardahazırlandığı Los Angeles Olimpiyatları´nda eli kırıldığı için bronzla yetindiğini kaydetti.Aykaç, spor medyasının futbolun dışındaki branşlara da yer vermesi gerektiğinin altını çizerek, ?Boksta ülkemizde madalya alanların sayısı çok az. Bu milli ve deneyimli boksörlerden federasyon, antrenör olarak yararlanmayı düşünmüyor. Bu durum bizleri olumsuz etkiliyor.Bazı handikaplara karşın yakın gelecekte Türkiye´nin olimpiyatdüzenleyeceğine inanıyorum? diye konuştu.Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Spor Yönetim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç.Dr. Pervin Bilir, sporda şiddetin önlenmesi için küçük yaşlardaki çocuklara yönelik olarak TMOK´un hazırladığı ?Spor Kültürü ve Olimpik eğitim Projesi?ninTürkiye genelindeyaygınlaştırılması gerektiğini söyledi.
Bilir, ülkemizde sporun gelişmesi için üniversitelerin beden eğitimi ve spor yüksek okulu öğretim görevlileriyle işbirliği yapılmasının zorunlu olduğunu dile getirdi.TMOK Üyesi, gazeteci Ramazan Şanıvar panelde yaptığı konuşmada, antik
olimpiyatlarla modern olimpiyatlar hakkında bilgi verdi. Şanıvar, 1996 yılında ABD´nin Atlanta kentinde gerçekleştirilen Olimpiyat Oyunları´nı gazeteci olarak izlediğini aktararak, sporun gelişmesindespor medyasının önemine değindi.
Konuşmaların ardından ASKF Başkanı Bozan; Bilal Porsun, Doç.Dr. PervinBilir, Turgut Aykaç ve Ramazan Şanıvar´a katkılarından dolayı plakettakdim ederken, TMOK Yönetim Kurulu Üyesi Porsun da, ASKF BaşkanıBozan´a günün anısına plaket sundu.
 
Etkinliğe ASKF Üyelerinin yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu Bölge Müdürü Akif Oflaz, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer, Çukurova Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Bilal Oldaç, Seyhan Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Hamit Yıldırım,Yüreğir Gençlik Hizmetleri İlçe Müdürü Ekrem Ulu, Beden EğitimiÖğretmenleri Derneği Adana Şube Başkanı Özgür Kaplan ve antrenörlerkatıldı.(CO)


Haber Kaynak : HABER MERKEZİ

DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASI AFYONKARAHİSAR'DA!

CİMNASTİK MİLLİ TAKIMI “ADANA ÇİFTETELLİSİ ” İLE KARŞILANDI

2022-2023 Sezonu TFF Fair Play/Adil Oyun Ödül Töreni Yapıldı

13. HENTBOL DUAYENLERİ BULUŞMASI ÇANAKKALE’DE GERÇEKLEŞTİ

Seyhan Belediyespor Kadın Atletizm Takımı Süper Ligde

Kızıldağ Karakucak Güreşlerinin Başpehlivanı Ali Böncüoğlu oldu

Öz Hilal sporcusu Avrupa’da Türkiye’yi temsil edecek

11. TAYK – Eker Olympos Regatta Ödül Töreni Yapıldı

TSYD yeni binasına kavuşuyor

GENK 2-1 ADANA DEMİRSPOR

Adana Demirspor bugün Genk Karşısında

TFF,"Türk Futbolunun yükselen trendi sürecek"

Milli Atletten Başkan Akay’a ziyaret

Başkan Akay Geleceğin Yıldızlarıyla Bir Araya Geldi

“Büyük” kupayı, “Fenerbahçe Doğuş Yelken Yat Takımı Fenerbahçe 1” takımı kazandı

538. GELENEKSEL KIZILDAĞ KARAKUCAK GÜREŞLERİ PAZAR GÜNÜ BAŞLIYOR

Kızıldağ'da şampiyon Döşekevi Kuşçusofuluspor oldu

Tirilye’deki zorlu yelken mücadelesi nefes kesti

Yelken yarışında ilk etabın birincileri açıklandı

SATRANÇTA “OLİMPİYAT İKİNCİSİ” OLDUK!

11. TAYK – Eker Olympos Regatta yelken yarışı başlıyor

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,56% 0,14
  • EURO

    34,81% 0,49
  • GRAM ALTIN

    2417,74% -0,61
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00
  • Çarşamba 35.2 ° / 19.1 ° Güneşli
  • Perşembe 35.8 ° / 20.3 ° false
  • Cuma 30.8 ° / 18.5 ° false