?ÜÇ HEM TEK YÜREK? YILSONU SERGİSİ AÇILDI
GÜNDEM 7.05.2017 14:04:37 210 0

?ÜÇ HEM TEK YÜREK? YILSONU SERGİSİ AÇILDI

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, göreve başladığı günden itibaren önem verdiği en öncelikli konuların başında eğitimin geldiğini belirterek, ?Bu amaçla, eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak, eğitimde fiziki problemleri çözmek adına çok ciddi çalışmal

Vali Demirtaş, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´ne bağlı Cumhuriyet, Şehit Samet Saraç ve Yüreğir halk eğitim merkezlerinin birlikte hazırladıkları ?Üç Hem Tek Yürek? isimli yılsonu sergisinin açılışını gerçekleştirdi.

Vali Demirtaş açılışta yaptığı konuşmada, bir eğitim öğretim yılının daha sonuna yaklaşıldığını, okullarda ve halk eğitim merkezlerinde, tıpkı bir tarlanın veya bir bahçenin hasat mevsimi misali, yıl içinde hazırlanan ürünleri birer birer sergileme sürecine girmiş olduğunu söyledi.

Okullarda düzenlenen bilim fuarları ile Olgunlaşma Enstitüsü ve Halk Eğitim Merkezleri´nin düzenledikleri yılsonu sergilerine, programları elverdikçe eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte katılmaya özen gösterdiğini hatırlatan Vali Demirtaş, ?Öğrencilerimizin hazırladıkları proje sunumlarını dikkatle dinliyor, onların gözlerindeki parıltıyı gördükçe geleceğin Türkiye´sinin bugünden daha müreffeh olacağına dair umutlarımızı tazeliyoruz. Aynı şekilde, halk eğitim merkezlerimizde kursiyerlerimizin ortaya çıkardıkları eserler, öğrenmenin hayat boyu sürdüğünün somut bir tezahürü olarak karşımıza çıkıyor. Her yaştan kursiyerimizin el emeği, göz nuru olarak bir emeğin karşılığında ortaya çıkan nadide eserlere baktıkça öğrenmenin yaşı ve sınırı olmadığını görüyoruz? dedi.

Adana´da göreve başladığı günden itibaren önem verdiği en öncelikli konuların başında eğitimin geldiğini vurgulayan Vali Demirtaş, ?Bu amaçla, eğitim seviyesini daha üst noktalara taşımak, eğitimde fiziki problemleri çözmek adına çok ciddi çalışmalar başlattık ve bu çalışmalarda önemli mesafeler kat ettik. Çocuklarımızın, gençlerimizin daha nezih eğitim ortamlarına layık olduklarını biliyoruz? diye konuştu.

Adana´da hayat boyu öğrenme faaliyetlerini 19 Halk Eğitim Merkezi ve 1 Olgunlaşma Enstitüsü ile sürdürdüklerini hatırlatan Vali Demirtaş, ?Bu kurumlarımızın Adana eğitiminin değişim ve dönüşümüne yaptığı katkıları arttırarak, sürdüreceğine olan inancım tamdır. Adana Valiliği olarak bizler de vatandaşlarımızın hayat boyu öğrenmeye erişimini kolaylaştırmak adına her türlü çalışmayı yapmaya ve hayat boyu eğitimi desteklemeye devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın istek ve talepleri doğrultusunda ilimizin ihtiyacı olan kursları açmayı sürdüreceğiz? ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yılsonu sergisi, halk eğitim merkezlerinde eğitim gören öğrenciler halk oyunları, tekvando, mehter takımı gösterisi ve kursiyerlerin seslendirdiği şarkılar ile Suriyeli kursiyerlerin okuduğu şiirlerle devam etti.

Ayrıca Suriyeli bir kursiyer kendilerine verilen imkan ve fırsatlar için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a yazdığı bir mektubu okuyarak, teşekkür etti.

Yüreğir Halk Eğitim Merkezi´nde düzenlenen açılışa Vali Demirtaş´ın eşi Beyhan Demirtaş, Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kursiyerler ve davetliler katıldı.


Haber Kaynak : İhlas Haber Ajansı

Gaziantep'te Gezilmesi Gereken Tarihi Mekanlar

30 Ağustos coşkusu Çukurova’da yaşandı

TMMOB İKK,‘Ülkede, Bölgede, Dünyada Barış’ Her Zaman Şiarımız Olacaktır"

ÇGC,‘Bağımsızlık tutkumuz hiç bitmeyecek’

Prof. Dr. Süleyman İrvan:“Basılı gazeteciliğin bittiğini ilan etmek durumundayız”

“30 AĞUSTOS; DÜŞMAN DEVLETLERE ŞAPKA ÇIKARTTIRAN BÜYÜK ZAFER”

TGF "30 Ağustos, Türk Milleti için varlık nedenidir"

ÇGC,“Hür doğup hür yaşamak çok önemli”

30 AĞUSTOS ZAFERİNİ KAZANAN BAŞKOMUTAN DEMOKRATTIR; O'NUN CUMHURİYETİNİ YIKMAK İSTEYENLERİN DEMOKRATİK MEŞRUİYETİ YOKTUR

ÇYDD Türkiye Cumhuriyeti'nin 100., Büyük Taarruz'un 101. yılını Afyonkarahisar'da Kutladı

ULUSAL VE YEREL MEDYADA ZAFER BAYRAMI SERGİSİ DÜZENLENİYOR

26-30 AĞUSTOS 1922 BAŞKOMUTANLIK MEYDAN MUHAREBESİ:KUTSAL SAVAŞ

Ankara'dan Uçakla Günübirlik Ziyaret Edebileceğiniz Şehirler

KAYMAKAM ATAMALARI GERÇEKLEŞTİ

ÇYDD'DEN AFYON BULUŞMASI

Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan deprem açıklaması

JMO’dan “17 Ağustos 1999 Depremi” Açıklaması

ÇGC’de kaynaşma yemeği

TGC: "Gazetecilik tutukluluk nedeni olmaktan çıkarılmalıdır"

ADANA BAROSU’NDAN ‘HAK İHLALİ’ İDDİASI

Enerjisa Enerji ve TEMSA’nın Oyungezer Otobüsü Deprem Bölgesinde

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 24.9 ° / 15.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 24.8 ° / 13.8 ° false
  • Pazar 25.4 ° / 14.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı